Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Όταν οι «άρχοντες» εκτρέπονται και χάνουν το μέτρο


Του Πασχάλη Μητλιάγκα, πρώην Νομάρχη Κοζάνη
Ήταν να τα δούμε και να τ’ ακούσουμε κι’ αυτά!!! Όταν εκλείπει η σοβαρότητα και το μέτρο όλα μπορούμε να τα δούμε. Εξάλλου είναι σύμπτωμα των καιρών.
Ο απερχόμενος Νομάρχης και υποψήφιος Περιφερειάρχης, λίγο πριν ολοκληρωθεί η θητεία του και 4 μέρες πριν την Κυριακή των εκλογών σ’ ένα παραλήρημα ψευδολογίας, διαστρέβλωσης στοιχείων και αδίστακτης οικειοποίησης πρωτοβουλιών, προγραμμάτων, δράσεων και κατοχύρωσης κονδυλίων, λίγο πολύ μας είπε ότι, εμείς δεν είχαμε καταλάβει τίποτα  τόσο καιρό. Όλα τα έκανε αυτός και όλα τα κατοχύρωσε αυτός τα τελευταία 4 χρόνια. Απλά τα προηγούμενα 12 χρόνια ο λαός του Νομού Κοζάνης ζούσε σε παραζάλη και βίωνε μία ψευδαίσθηση κατά τον κύριο Νομάρχη.
Πληροφορηθήκαμε επίσης χθες ότι στο ενύπνιο του, μετά τα μεσάνυχτα, μετέτρεπε το σύμφωνο συνεργασίας Τοπικής Κοινωνίας  - ΔΕΗ σε επαναστατική οργάνωση ενάντια στη ΔΕΗ. Πως πλανήθηκε έτσι ο λαός……. και το ονόμασε ΣΥΜΦΩΝΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ;
Βέβαια στην πολυτελέστατη και πολυδάπανη έκδοση του απολογισμού του έργου του και των αφηρημένων σκέψεων για το παρόν και το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας, μια που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών της, κρατούσε κρυφή μια φλέβα χρυσού επί τέσσερα χρόνια, ύψους 500εκ.€!!!! Ίσως είναι το σωτήριο ποσό για τη Δυτική Μακεδονία. Δεν έχει παρά ένα μέρος του ποσού να το δανείσει με τόκο στο κράτος. Τώρα επί της ουσίας. Πως ένα ποσό εξαετίας ύψους 5-6εκ.€, από τα ανταποδοτικά τέλη της Ν.Α. Κοζάνης που θεσμοθετήθηκαν τον Οκτώβριο του 2000 και το Δεκέμβριο του 2002 άφησαν για την επόμενη διαχείριση μόλις το ποσό των 270.000€, αυγάτισαν  τόσο πολύ και έγιναν 500εκ.€, έ μόνο ο μαγικός κόσμος του Νομάρχη το ξέρει.
Και μια τελευταία παρατήρηση. Πως τόλμησαν οι 2 δημοσιογράφοι του καναλιού να ρωτήσουν και να αναδείξουν θέματα που κυριάρχησαν  ιδίως τους 15 τελευταίους μήνες και μάλιστα θέματα που έφεραν στη δημοσιότητα δικοί του σύμβουλοι και που ποτέ μέχρι σήμερα δεν δόθηκε πειστική απάντηση, ούτε δόθηκαν ποτέ τα στοιχεία στην αντιπολίτευση;
Προτρέπω μετά τις εκλογές το σωματείο των δημοσιογράφων είτε το τοπικό, είτε το κεντρικό  να τιμωρήσει …. αυστηρά τους 2 δημοσιογράφους, για να μην τολμήσουν ξανά να ταράξουν τον «ήπιο και ευγενικό άνθρωπο» της προηγούμενης περιόδου.
Όταν εκλείψει από τους «άρχοντες» η σοβαρότητα και η ψυχραιμία και χάνεται το μέτρο όλα μπορούμε να τα δούμε.
Υ.Γ. Όσα ειπώθηκαν για τη ΜΑΒΕ και την επανάσταση που έφερε ο Νομάρχης στη θητεία του, για τους γνωρίζοντες, προκαλούν θυμηδία.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ουδεις αναμάρτητος κύριε Μητλιάγκα. Και με την ευκαιρία ΔΝΤ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Ένα ειν το κόμμα.!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΣΧΑΛΗ

ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ

ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΟΥ

ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΜΕΛΟΥΚΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.ΟΥΣΤ ΚΑΙ Ο ΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΕΡΟΙ ΤΟΥ

Το Προφίλ μας