Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Γ. Παπαϊορδανίδης: η Δεσκάτη και τα Σέρβια σφράγισαν τη νίκη - μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις

 
«Κάθε μέρα που περνά, όσοι πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, γινόμαστε και πιο πολλοί.» τόνισε  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Παπαϊορδανίδης, από τη Δεσκάτη. Ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης μιλώντας σε πλήθος κόσμου, αφουγκραζόμενος τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των κατοίκων της περιοχής, δεσμεύτηκε προσωπικά, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μη χαθεί ούτε 1€ από τις επιδοτήσεις καπνού και να δοθούν τα χρήματα αυτά στους δικαιούχους και στη Δεσκάτη.
  

Παράλληλα, ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης τόνισε πως απαιτείται να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της γεωργοκτηνοτροφικής δραστηριότητας, αναδεικνύοντας το τοπικό προϊόν μέσω της συλλογικής δράσης, ώστε να συγκρατήσουμε τον αγροτικό πληθυσμό με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, όπως επίσης να αυξήσουμε το αγροτικό εισόδημα και να επιτύχουμε την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Επίσης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ειδικού προγράμματος ανασυγκρότησης φθινουσών περιοχών με παρεμβάσεις που θα έχουν ως βασικό αποτέλεσμα την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας (π.χ. διερεύνηση δυνατοτήτων επέκτασης δραστηριοτήτων βιοτεχνιών μεταποίησης εκκλησιαστικών ειδών). Τέλος, ο κ. Παπαϊορδανίδης, αφού μίλησε για 13 ανολοκλήρωτα έργα στην περιοχή, για τα οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη ο κ. Δακής, έστειλε από τη Δεσκάτη ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον απερχόμενο Νομάρχη, δηλώνοντας ότι θα πρέπει «να πάψει να κρύβεται ο κ. Δακής από τους κατοίκους της υπαίθρου».
Στα Σέρβια, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στην επιτακτική αναγκαιότητα αναβάθμισης του υφιστάμενου οδικού δικτύου στην περιοχή, ώστε να εξασφαλισθούν συνθήκες ασφαλούς οδήγησης και μικρότερος χρόνος μετακινήσεων για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής. Η διαμόρφωση υποδομών βελτίωσης της προσβασιμότητας άλλωστε αναμένεται να συμβάλει στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της περιοχής. Παράλληλα, ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη για μια σύγχρονη και με προοπτικές γεωργία και κτηνοτροφία, που αποτελεί προϋπόθεση για την αναζωογόνηση της ζωής στην ύπαιθρο, δεδομένου ότι τα τελευταία 4 χρόνια οι αγρότες έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, χάνοντας τμήμα των επιδοτήσεων. Καθήκον μας είναι είπε ο κ. Παπαϊορδανίδης «η ολοκλήρωση των αναδασμών και των παράλληλων έργων τους, η ενημέρωση και στήριξη των παραγωγών για την εγκατάσταση νέων αποδοτικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων (πχ ενεργειακά φυτά, βιολογικά προϊόντα), η ενίσχυση όλων των προσπαθειών του αγροτικού πληθυσμού για την παραγωγή προϊόντων με τοπική ταυτότητα όπως επίσης η ανάδειξη των αναγνωρισμένων ως προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης μέσω της εύρεσης νέων αγορών και της κατοχύρωσης της διάθεσης παραγωγής τους». Απαιτείται υπογράμμισε ο κ. Παπαϊορδανίδης η λειτουργία υποκαταστήματος ΟΓΑ στα Σέρβια για την ενίσχυση όλων αυτών των θετικών προσπαθειών και την τάχιστη επίλυση τυχόν δυσλειτουργιών. Άλλωστε στοίχημα του συνδυασμού μας είναι οι αγρότες του τόπου μας να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kala tora pion korideyete, malon to eayto sas, pios 8a sfragisi tin niki? den to katalaba ayto ton titlo ta servia mipos ??? na poume kalitera o Nomos kozanis??? Edo gelame ateliota.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩ !!!!ΠΩ !!!!
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ή ΝΑ ΚΛΑΙΣ ??????

αυτά τα λέει ο αυτοδημιουργητος γεωπόνος....των καπνων...
Εργάστηκε ως Γεωπόνος στον Αγροτικό Καπνικό Συνεταιρισμό Κοζάνης – Σερβίων (2001 – 2006) και στον Οργανισμό Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού & Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) (2008), και
Μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ.

επίσης ανέφερε

λειτουργία υποκαταστήματος ΟΓΑ !!!!!!!!!!!!!

Το Προφίλ μας