Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της νεολαίας Βελβεντού για τις διπλές αυτοδιοικητικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου


Την περασμένη Κυριακή (7/11) η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας του Δ. Βελβεντού επιβεβαίωσε με τον πλέον σαφή και ξεκάθαρο τρόπο αυτό που τα τρία τελευταία χρόνια βροντοφωνάζει προς πάσα κατεύθυνση: την απόφασή της να αγωνιστεί ενωμένη για να παραμείνει ο Δήμος Βελβεντού αυτοδιοικητικά αυτόνομος. Και αυτό το στηρίζει στην αποδεδειγμένη βιωσιμότητα και τη δυναμική και διαχρονική αναπτυξιακή του πορεία.

            Μέσα σ’ ένα κλίμα πολιτικού πολιτισμού και σεβασμού των δημοκρατικών διαδικασιών αλλά και πρωτοφανούς ενότητας για τον τόπο μας, οι πολίτες του Δήμου μας αποφάσισαν ΕΛΕΥΘΕΡΑ ν’ ακολουθήσουν τον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο της ΑΠΟΧΗΣ ο οποίος όμως, αποτελεί την αφετηρία για την κατάκτηση του τελικού μας στόχου, που δεν είναι άλλος από την επαναφορά του Δήμου μας στην τωρινή αυτοδιοικητική του κατάσταση. Η λέξη «συντριπτική» είναι πολύ λίγη για να περιγράψει τις πραγματικές ηθικές και αριθμητικές διαστάσεις αυτής της ΑΠΟΧΗΣ. Η κοινωνία μας έδωσε συνέχεια στην αγωνιστική της συνέπεια και έκλεισε τ’ αυτιά της σε «σειρήνες» και ψευτοδιλήμματα που ακούγονταν από πολλές πλευρές αλλά κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. Εξάλλου, η κοινωνία μας, αντιλαμβανόμενη το βάρος της ευθύνης αυτής της απόφασης, δεν παρέμεινε με τα σταυρωμένα χέρια μιας στείρας αποχής αλλά με την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και Μ.Κ.Ο. «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ Δ. ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ» απέδειξε πως θα κρατήσει αυτόν τον τόπο όρθιο για όσον καιρό χρειαστεί.
            Ενόψει των επαναληπτικών διπλών αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής, ως νεολαία, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους συνδημότες μας:
-Να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής με μια ακόμη μεγαλύτερη ΑΠΟΧΗ.
-Να αποδείξουν γι’ ακόμη μια φορά ότι η κοινωνία μας σέβεται και τιμά τις συλλογικές αποφάσεις και διαδικασίες της κοινωνίας μας.
-Να ξανακλείσουν τα αυτιά τους στα ψεύτικα διλήμματα και στα κομματικά κελεύσματα. 
-Να στείλουν ένα ισχυρότερο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η κοινωνία μας θ’ αγωνιστεί ΕΝΩΜΕΝΗ για την τελική της δικαίωση.
            Επίσης, έχουμε την ελπίδα από εκείνους τους συνδημότες μας, που για τους δικούς τους λόγους, την περασμένη Κυριακή επέλεξαν το δρόμο της συμμετοχής τους στις εκλογές, ν’ ακολουθήσουν το υπόλοιπο 95% της κοινωνίας μας, να συνταχθούν στον κοινό μας αγώνα και ν’ αντιληφθούν ότι ακόμη και η υποψία εσωστρέφειας δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για την μελλοντική μας πορεία.
             Η νέα γενιά αποτελεί το πιο δυναμικό κομμάτι της κάθε κοινωνίας και ενσωματώνει την προοπτική ενός βιώσιμου μέλλοντος, ειδικά όταν μιλάμε για μικρές τοπικές κοινωνίες όπως αυτή του Δ. Βελβεντού. Επειδή δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να συναινέσουμε στην διοικητική, οικονομική και κοινωνική απομόνωση του τόπου στον οποίο ζούμε και τον οποίο θέλουμε να βλέπουμε συνεχώς να προοδεύει, συνεχίζουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ τον αγώνα. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τον τόπο μας ψηλά και  να τον πάμε ακόμη ψηλότερα.  Δεν θέλουμε να τον βλέπουμε να μαραζώνει από το μακρινό παρατηρητήριο κάποιου κεντρικού ή περιφερειακού αστικού κέντρου. ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟ.
            Οι δύσκολες αυτοδιοικητικές συγκυρίες που έλαχαν στον τόπο μας, σε συνδυασμό με την κρισιμότατη οικονομική κατάσταση της χώρας μας,   πρέπει να μας χαλυβδώσουν και να μας κρατήσουν ενωμένους. Το μέλλον και η βιωσιμότητα του Δ. Βελβεντού περνάνε μέσα από τη διατήρηση της αυτοδιοικητικής του αυτονομίας. Κι ο αγώνας για να το πετύχουμε αυτό εξαρτάται άμεσα και απ’ το εκλογικό αποτέλεσμα και αυτής της Κυριακής.
Η αποχή είναι ο σημαντικότερος σταθμός και το σημείο αναφοράς αυτού του αγώνα, μέχρι το επόμενο βήμα μας. Είναι το δικό μας σύμφωνο σταθερότητας, αποφασιστικότητας και συνέχισης αυτού του αγώνα.
ΑΠΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!
ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!
ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ Μ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

ΒΕΛΒΕΝΤΟ-ΔΥΝΑΤΟ-ΕΝΩΜΕΝΟ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Δ.ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MΉΠΩΣ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Δυό κουβέντες θα σας πω...
...Άϊντε ρε Χάϊντε!!!..

Ανώνυμος είπε...

Επειδή έχω δεί τη…’’νεολαία’’ του Βελβεντού ….μπορώ να κάνω μια ερώτηση;;;..
.. νεολαία …ετών πενήντα;;;...!!!...

Ανώνυμος είπε...

Νεολαία ετών 18-32 και όσο νιώθει κάποιος νέος. Νεολαία που πετυχαίνει πανελλήνιες πρωτιές στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ με ποσοστά 90-100% καθε χρόνο. Νεολαία με πανελλήνια βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς. Νεολαία με διεθνείς διακρίσεις σε ευρωπαικές διοργανώσεις.
Νεολαία που γυρνα στον τοπο της. Νεολαία που δουλευει στα κτήματα των γονιών για να συμβάλει στο οικογενειακό εισόδημα.
Νεολαία που αγαπά το Βελβεντό και συμμετέχει παντού.
Εχεις να πεις κάτι κ. 12.44????????

Ανώνυμος είπε...

1¨01 κανε μια γυρα και δες αν αυτα που λες δε ισχυουν για την νεολαια των Σερβιων και γενικα ολης της περιοχης με επιτυχιες και πρωτιες στην παιδεια και τον αθλητισμο. επιτελους τελος στον τοποικισμο. το οτι εχετε μια νεολαια κλεισμενη μεσα στο καβουκι της δεν το λες? το οτι δεν εχετε δωσει παρον συνολικα σαν νεολαια ποτε σε μια εκδηλωση στα σερβια δεν το λες? αντιθετα απο την νεολαια των Σερβιων δεν πρεπει να εχετε παραπονο. καθε χρονο 10 χορους απο τα σχολεια τους εχετε στο τσεπακι σας (μαλλον τους ειχατε).

Ανώνυμος είπε...

leyteria sto palaiogratsano to katfigi kai tin agia kiriaki. apo oti fenetai telika eite kapoioi to theloun ayto tha ginei meta tis 1-1-2011. enas kata to imisi katagomenos apo to palaiogratsano.

ενας βελβεντινος είπε...

δεν υπαρχει συγκριση "νεολαιων".σιγουρα και τα σερβια και τα καμβουνια και το λιβαδερο εχουν αξιολογη νεολαια.το να αποκαλεις την νεολαια 50 ετων ειναι τουλαχιστον ανεντιμο.

KATAFYGI_FREE είπε...

ERXETE H WRA THS APELEY8ERWSHS.KOITAME MPROSTA.OLOI MAZI ENWMENOI STON NEO DHMO SERVIWN.
EPITELOYS TO KATAFYGI 8A PROKOPSEI ME TA NEA DEDOMENA.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος συγκρίνει "νεολαίες" και γενικά ηλικιακές ομάδες και ομιλεί για τοπικισμό θα πρέπει να ξέρει ότι του γυρνάνε πίσω με την επιστημονική μέθοδο του "μπούμερανγκ".

Όποιος κατηγορεί για 50αρηδες στη νεολαία είναι ηλικιακός ρατσιστής. Πρέπει να ξέρετε φίλοι μας ότι οι συνελεύσεις νεολαίας είναι ανοιχτές γιατί δεν έχει να κρύψει τίποτα και δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ κλεισμένη στο καβούκι της.

Συνεχίζουμε, δεν προσβάλουμε κανέναν, αντιθέτως κάποιοι μας υποτιμούν (ή προσπαθούν φιλότιμα) που ανοίξαμε τα μάτια μας και παλεύουμε για τον τόπο μας, ίσως γιατί εκείνοι δεν κάνουν το ίδιο για τον δικό τους.

ΥΓ: Όποιος συγκρίνει τις οικονομικές συναλλαγές Σέρβια-Βελβεντό και αντίστροφα είναι εκτός τόπου και χρόνου.

ΥΓ2: Τέτοια μαζικότητα και συμμετοχή από νεολαία δεν έχει ξανασυμβεί, ψυχή τε και σώματι, ΕΛΕΥΘΕΡΑ και όχι καθοδηγούμενα (γιατί το ακούσαμε και αυτό...) για τον τελικό στόχο... Που οι εθελοτυφλούντες το περιγράφουν τοπικιστικά, αλλα η ιστορία θα το καταγράψει σαν αγάπη για τον τόπο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Με εξαίρεση την πρώτη πρόταση όπου το "όποιος" καταλήγει σε "πρέπει να ξέρει", όλες οι άλλες περιπτώσεις καταλήγουν σε "είναι". Και το "είναι" δεν συνδέεται με καλούς χαρακτηρισμούς για αυτούς που τολμούν να διαφωνούν με τον Λ.Σ. και την θιγμένη ανεξαρτησία των ομοίων του.

Νομίζω ότι η κοινωνία των Σερβίων σας έχει αφήσει ήσυχους. Κανείς δεν ασχολείται μαζί σας. Κάνετε το ίδιο. Μην αποστέλετε ούτε δελτία τύπου, ειλικρινά σας έχουμε βαρεθεί.

Εφόσον θέλετε να είστε μόνοι σας πράξτε το κιόλας μην το φωνάζετε μόνο....

Ανώνυμος είπε...

3:39
Δεν φωνάζουμε κάτι που φωνάζει από μόνο του. Σχετικά με τα "είναι" και τα "πρέπει" , αναφέρομαι σε παραπάνω σχόλια, δεν επεκτείνομαι σε κοινωνία ολόκληρη, ουδέποτε το έκανα.

Τόσο που σε πειράζει τελικά το όλο θέμα, μήπως θέλεις να μεταναστεύσουμε για να μην είμαστε δίπλα σου? Δήμος ξεχωριστός θέλουμε να είμαστε, αλλά ταυτόχρονα καλοί γείτονες με άριστη συνεργασία. Κάτι που από ό,τι φαίνεται δεν θες εσύ προσωπικά...

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Μην δίνετε σημασία σε σχόλια που τα γράφουν προβοκάτορες που υποδύονται τους θιγμένους Σερβιώτες και τους διαμρτυρόμενους Βελβεντινούς. Θέλουν να μας έχουν στην κόντρα. Εμείς δεν έχουμε τιποτα μεταξύ μας.
Όλα παν καλά. Οι εκλογές τελειώνουν και μεις θα ειμαστε και πάλι μαζί.
ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Λ.Σ ΥΠΟΜΟΝΗ.
Η ΖΩΗ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ.ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ.
ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΛΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ.
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΣΗ.ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ.
ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ,ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ.ΕΣΕΙΣ ΚΑΡΦΑΚΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΙΓΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ Η ΤΙ ΘΑ...ΚΑΝΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ:ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ Κ ΤΟΥΣ ΒΕΛΒΕΝΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.ΤΣΑΜΠΑ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ.ΘΑ ΤΟ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ... ΒΑΣΙΛΑ ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

4:13
Δε μας νοιάζει πλεόν αν είστε δίπλα ή όχι. Έτσι που το καταντήσατε, θέλουμε και εμείς το Βελβεντό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ. Συνεργασίες και μάλιστα άριστες επιτυγχάνονται όταν και οι δυο πλευρές είναι πρόθυμες και όχι όταν κάποιοι θέλουν να είναι μόνοι τους για τα δικά τους και ενωτικοί όταν είναι να ρυθμίσουν ξένα συμφέροντα.


4:27
Μην είσαι τόοοοοσο σίγουρος ότι δεν υπάρχουν θιγμένοι Σερβιώτες (για διαμαρτυρόμενους Βελβεντινούς να πω την αλήθεια δεν ξέρω).

Ανώνυμος είπε...

Θιγμένοι Σερβιώτες? Επειδή οι γείτονες θέλουν την αυτοδιοικητική τους αυτονομία? Μπορείς να μου εξηγήσεις αυτό 6:16? Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.

Λ.Σ.

ai-vreS είπε...

Μπορούμε να ηρεμήσουμε όλοι;

Ανώνυμος είπε...

Όχι φίλε μου. Αυτό σου εξηγώ τόση ώρα. Τη διοικητική σου αυτονομία τη θέλω και εγώ. Όχι γιατί είμαι τόσο ανιδιοτελής τύπος αλλά γιατί έχω πειστεί πλεον ότι εννιαίος δήμος είναι μη βιώσιμος διοικητικά (και όχι μόνο). Απλά για λόγους που καμμιά απο τις δυο κοινωνίες δεν ελέγχει, για κάποιο καιρό η δική σου μη αυτονομία επηρεάζει και το δικό μου δήμο. Και ο τρόπος που τη διεκδικείς εν τέλει (δεν με ενδιαφέρει πλεον αν θα βλάψει εσένα) αρχίζω και ανησυχώ ότι θα βλαψει και εμένα, που ζω στο δήμο.

Αυτά τα ολίγα εν τάχει. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το «διαίρει και βασίλευε» καλά κρατεί!!!!!!!
Ο άλλος ο πα..ρας υπογράφει και σαν KATAFYGI_FREE.
Μην ακούτε κανένα, οι δύο κοινωνίες (και ιδιαίτερα οι νεολαίοι) δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε.
Ο λαός του Βελβεντού αγωνίζεται χωρίς να θίγει κανέναν, αυτοί που το κάνουν δεν ανήκουν σε εμάς, ο ποιο ήπιος χαρακτηρισμός είναι ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ…….

Ανώνυμος είπε...

wre zalara me to velvento,exoyme ta dika mas edw exoyme kai to mpiri mpiri toys.tzampa ta leme moy fainete.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ, ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ..
ΕΓΩ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑ...
ΠΙΑΣΤΕΤΑ ΜΟΥ...
ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ...
ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ... ΕΤΩΝ ήντα...
ΜΑΛΛΟΝ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!...ΑΚΟΥΣ ΝΕΟΣ 60 ΕΤΩΝ, ΑΥΞΑΝΕΙΣ ΤΑ ΟΡΙΑ, ή ΔΕΝ ΤΑ ΑΥΞΑΝΕΙΣ???..

Ανώνυμος είπε...

προβοκάτορας δέν είσαι,
ΠΑ..ΡΑΣ είσαι

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς επειδή το σχόλιό μου είχε link το έπιασε το spam filter. Μπορείτε σας παρακαλώ να το δείτε και ει δυνατόν να το δημοσιεύσετε;

Ανώνυμος είπε...

geitones ta ma8ate?ta SERVIA exoyn DHMARXO!
sygxarhthria VASILH KWNSTANTOPOYLE!
KALH DYNAMH!!!

Ανώνυμος είπε...

ta mathame geitones. alaksate dimarxo. kai pistevoume oti kanate tin kaliteri epilogi. eseis omos pote tha alaksete????????

Ανώνυμος είπε...

semna zhno,SEMNA!

Το Προφίλ μας