Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ο Χορός των Μικροβαλτινών

Εξαιρετική επιτυχία -στερεότυπη έκφραση που αποδίδει όμως στο ακέραιο την πραγματικότητα- σημείωσε ο ετήσιος χορός του συλλόγου Μικροβαλτινών Κοζάνης, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010, στο κέντρο ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Η δομή του προγράμματος, η καλή ορχήστρα και κυρίως η διάθεση και το κέφι του κόσμου που δημιούργησε το αδιαχώρητο στην αίθουσα -ξεπέρασε σε αριθμό τα 500 άτομα!!-, συντέλεσαν στην απόλυτη επιτυχία της εκδήλωσης που κράτησε μέχρι το ξημέρωμα. Μια ανεπανάληπτη σύναξη των Μικροβαλτινών που απέδειξαν ότι έχουν και πολλούς φίλους. Και ασφαλώς κατ’ αρχήν κυριάρχησαν οι πολλές-πολλές ευχές από όλους για όλους… 
 Το πρόγραμμα ξεκίνησε η χορευτική ομάδα του τοπικού συλλόγου του Μικροβάλτου, με πρωτότυπους χορούς που τους παρουσίασε άψογα. Στη συνέχεια εμφανίστηκε η χορευτική ομάδα των Μικροβαλτινών Κοζάνης με την ανάλογη επιτυχημένη παρουσίαση. Η εικοσαμελής χορωδία του συλλόγου με την απόδοση παραδοσιακών τραγουδιών, επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο της. Ακολούθησε η κοπή της πίτας από το Δήμαρχο Καμβουνίων Αχιλλέα Ντοβόλη και τον πρόεδρο του συλλόγου Μικροβαλτινών. 
Παράλληλα έκοψε και την πίτα του ο Αθλητικός σύλλογος «ΑΙΑΣ» Μικροβάλτου που είχε τιμητική συμμετοχή στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Στη σειρά -ίσως- το καλύτερο σημείο της βραδιάς που ήταν, σε πρώτη φάση, η απονομή επαίνων και αναμνηστικών δώρων στους επιτυχόντες -18 σε αριθμό!!!- Μικροβαλτινούς μαθητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2009 καθώς και στους σημαιοφόρους -2 σε αριθμό-. Επιτυχίες που κρατούν τη «παράδοση» της αθρόας εισαγωγής των Μικροβαλτινών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μας κάνουν υπερήφανους και κυρίως μας αφήνουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον της περιοχής μας. 
Και μετά χορός, ξέφρενος χορός και κέφι μέχρι -κυριολεκτικά- το πρωί, με την εξαιρετική ορχήστρα του Μικροβαλτινού Νίκου Τζουκόπουλου. Πολύ μακρύς είναι και ο κατάλογος των επισήμως προσκεκλημένων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση… Και αξίζει να κλείσουμε με την αναφορά στο σύλλογο Μικροβαλτινών από το σύντομο χαιρετισμό του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα: "Δεν χρειαζόταν η μεγάλη παρουσία σας εδώ απόψε για να σας γνωρίσουμε. Εμείς σας γνωρίσαμε μέσα από τα έντυπά σας, μέσα από τις δράσεις για τον πολιτισμό και τις παραδόσεις, τις θέσεις σας για την ανάπτυξη του τόπου σας και τις ανησυχίες σας για το περιβάλλον…" 
Περισσότερα στο WWW.mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας