Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

3η Εκπαιδευτική Ημερίδα των νοσηλευτών της βόρειας Ελλάδας

Στην Κοζάνη, στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα, μεταφέρεται την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου το κέντρο συζήτησης της Ημερίδας ‘Η θέση του Νοσηλευτή σε ένα σύγχρονο σύστημα υγείας’. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά Ημερίδα που διοργανώνει το 3ο Περιφερειακό Τμήμα Μακεδονίας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, με στόχο την ανάδειξη της υπάρχουσας κατάστασης του νοσηλευτικού κλάδου στην περιφέρεια καθώς και την επιμόρφωση και συνεχιζόμενη εκπαίδευση των νοσηλευτών σε ζητήματα που επιφέρουν οι σύγχρονες εξελίξεις. 
‘Η λειτουργία και τα προβλήματα του ξενώνα ψυχικά ασθενών ατόμων στην περιφέρεια, παράλληλα με την προσπάθεια και το έργο που επιτελείται για την ψυχική αποκατάσταση και την κοινωνική επανένταξη των ατόμων αυτών αποτελούν υψίστης σημασίας θέματα’, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ημερίδας και Πρόεδρος του 3ου Π.Τ. της Ε.Ν.Ε., κ. Γεώργιος Μπαλιόζογλου. ‘Ο νοσηλευτής ψυχικής υγείας, ως ισότιμο μέλος της θεραπευτικής ομάδας παίρνει μέρος στη λήψη θεραπευτικών και διοικητικών αποφάσεων, αναλαμβάνει αρμοδιότητες υψηλής ευθύνης, επιτελεί συντονιστικό και εποπτικό έργο και γενικότερα συμβάλει καίρια στην επίτευξη των στόχων λειτουργίας του ξενώνα’, συμπληρώνει ο κ. Μπαλιόζογλου. Στην Ημερίδα θα συζητηθούν, εκτός από τα καθημερινά προβλήματα που οι νοσηλευτές αντιμετωπίζουν στην παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών στην περιφέρεια, οι κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προφύλαξης που οφείλει να λαμβάνει το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων για την πρόληψη των σύγχρονων μεταδοτικών νοσημάτων, όπως το AIDS, ο ιός της νέας γρίπης κ.ά. 
Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Κοζάνης. Η έναρξη προγραμματίζεται στις 09.30 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας