Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Δήμος Αιανής: Φανός "Τσ΄Λακουστάς" & Φανός "Χουρταρίτσια"


Με πλήθος κόσμου να δίνει το ‘'παρόν'' και το γλέντι να κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου το άναμμα του φανού ‘'Λακουστάς'', σε ακόμα μία γειτονιά της Αιανής. Με τραγούδια και χορούς, παρέα με το καλό κρασί και τα παραδοσιακά εδέσματα δημιούργησαν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα συνεχίζοντας τις άκρως επιτυχημένες εκδηλώσεις στο Δήμο Αιανής. Με ιδιαίτερο και ξεχωριστό γλέντι άναψε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ο φανός ‘'Χουρταρίτσια'', συνεχίζοντας το ξεφάντωμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων. Υπολογίζεται από τους διοργανωτές ότι το ‘'παρόν'' έδωσαν πάνω από 1.500 άτομα. 
Αυτοσχέδια τραγούδια με σάτιρα και χορό υπό τον ήχο δημοτικής μουσικής είχαν για μια ακόμα φορά την τιμητική τους. Χαρακτηριστικό και των δύο φανών ήταν η συμμετοχή των ομάδων και των άλλων φανών της Αιανής, που με τις αμφιέσεις και τη σάτιρα δημιούργησαν θαυμάσιες αποκριάτικες βραδιές. Το φανούς τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αιανής, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, πολλά από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αιανής, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Μητσιάκος Ιω, οι πρώην Δήμαρχοι Αιανής κ. Στ Βαβλιάρας και Γ Καρακούλας και όλοι οι Πρόεδροι των Τοπικών διαμερισμάτων. 
Το πρόγραμμα συνεχίζεται με το άναμμα του φανού ‘'Μυρμήγκω'' στην Αιανή και στο τοπικό διαμέρισμα Αγίας Παρασκευής από το Πολιτιστικό Σύλλογο την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου. Το Σάββατο θα γίνει άναμμα του φανού ‘'τ'ς Πλαταίας'' στην Αιανή από τον Π.Μ.Σ. ‘'Η Πρόοδος'' και στο τοπικό διαμέρισμα Κερασιάς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο , ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή με την μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων στις 3 και 30. Το δε βράδυ της Κυριακής θα ανάψουν όλοι οι φανοί της Αιανής, αλλά και της Ροδιανής και της Αγίας Παρασκευής. Την Καθαρά Δευτέρα στην περιοχή «Περπόρια» θα γίνει η απονομή των επαίνων συμμετοχής από τη δημοτική αρχή σε όλους όσους πρόσφεραν στις φετινές εκδηλώσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αμάν με τους φανούς. Έχουμε άλλα να δείξουμε. Μιλήστε στον Γερουλάνο για τον πολιτισμό της Αιανής.

Το Προφίλ μας