Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Προβλήματα από τα φορτηγά-Παρεμβάσεις της ΔΕΣΕ


από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους τους αρμόδιους φορείς για το επικίνδυνο οδόστρωμα του «πολύπαθου» δρόμου Κοζάνης-Σερβίων κρούουν, πλέον, κάτοικοι και οδηγοί της ευρύτερης περιοχής, μετά και την εμφανή επιβάρυνση του δρόμου από τη διέλευση εκατοντάδων φορτηγών, λόγω της γνωστής κατολίσθησης στα Τέμπη. Ήδη, πολλοί οδηγοί δηλώνουν πως την τελευταία στιγμή απέφυγαν τα τροχαία ατυχήματα και κάνουν λόγο για προβληματικό ασφαλτοτάπητα, λόγω του όγκου από τις διερχόμενες νταλίκες και τα φορτηγά, μια κατάσταση που, δυστυχώς, αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και το Πάσχα! 
Το θέμα ήρθε και πάλι στο προσκήνιο μετά από χθεσινή επιστολή-κραυγή αγωνίας του πρώην δημάρχου Βελβεντού Μάκη Μπελιά προς τον «Π.Λ.», στην οποία περιγράφει την όλη κατάσταση. Η σχετική επιστολή του ενεργού πολίτη της περιοχής Μάκη Μπελιά έχει ως εξής: «Κ. Δ/ντά. Μπορείτε σας παρακαλώ, να επισημάνετε το πρόβλημα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε όσοι κινούμαστε από την ευρύτερη περιοχή Σερβίων - Βελβεντού προς την Κοζάνη; Σήμερα το πρωί στις 7:00, προσπαθώντας ν’ αποφύγω τεράστιες λακκούβες στον χαλασμένο ασφαλτοτάπητα της γέφυρας της λίμνης Πολυφύτου, από τύχη δεν προσέκρουσα στα κιγκλιδώματα. Οικογενειάρχης είμαι, με μικρά παιδιά. Η κατάσταση πλέον, το τελευταίο διάστημα, έφτασε στο απροχώρητο. Όλος ο δρόμος από τη διασταύρωση προς Βελβεντό και μέχρι το ξενοδοχείο «Τσελίκα», κυριολεκτικά έχει σκαφτεί, από τα διερχόμενα φορτηγά τους τελευταίους δύο μήνες. ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ! Πρέπει οι αρμόδιοι (Περιφερειάρχης, Νομάρχης κ.λπ.) άμεσα ν’ αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Αν μέσα σε δύο μήνες ο δρόμος παρουσίασε αυτά τα χάλια, φανταστείτε πως θα είναι μέχρι το Πάσχα! Αν άμεσα δεν δοθεί λύση, όλοι μας – όσοι κινητοποιηθήκαμε για τη βελτίωση (τότε μιλούσαμε για νέο δρόμο με σωστές προδιαγραφές) αυτού του δρόμου – θα βγούμε στους δρόμους!
Με εκτίμηση, Μάκης Μπελιάς»
Ο «Π.Λ.» επικοινώνησε χθες με τους αρμόδιους φορείς και, όπως διευκρινίστηκε σχετικά, ο εν λόγω δρόμος βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της ΔΕΣΕ. Μάλιστα, ειδικά συνεργεία της ΔΕΣΕ ήδη έχουν επιληφθεί του θέματος και έχουν ξεκινήσει τις πρώτες παρεμβάσεις σε σημεία του οδοστρώματος που παρουσιάζουν πρόβλημα, ειδικά στην υψηλή γέφυρα της λίμνης Πολυφύτου. Σχετική παρέμβαση έχει κάνει και ο δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκολιός, ο οποίος επίσης μας ενημέρωσε πως η ΔΕΣΕ θα προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μάκης Μπελιάς είναι ένας αθόρυβος και ακούραστος αγωνιστής. Μπράβο σου, Μάκη.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς υπάρχει και ένας Βελβεντινός, ο οποίος επισημαίνει κάποια προβλήματα, διότι εάν περιμέναμε από το Δήμαρχο Σερβίων, να κάνει έστω το παραμικρό θα το είχαμε χαμένο.
Άλλα πράγματα το νοιάζουν....
Ένα ξέρω: Όσοι κάνουν καθημερινά αυτό το δρόμο είναι Ήρωες!

Ανώνυμος είπε...

O dimarhos ine koyrasmenos.den ehei hrono na asholithi me dromous.

Το Προφίλ μας