Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Π. Κουκουλόπουλος: «Ενεργειακή “θωράκιση” των συμπολιτών μας με αναπηρία και των φορέων κοινωνικής φροντίδας»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Θ. Σκυλακάκη, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, κατόπιν Επιστολής της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Ειδικότερα, κατέθεσε Αναφορά, διεκδικώντας από την Κυβέρνηση να λάβει διακριτή μέριμνααπέναντι στην εκτόξευση του ενεργειακού κόστους, ώστε να θωρακιστούνάμεσα, αποτελεσματικά και δίκαια οι συμπολίτες μας με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις,καθώς και οι συναφείς κοινωνικοί φορείς.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

κ. Υπουργέ,

Σας καταθέτω, ως Αναφορά, την αριθμ. 682/18.7.2024 εξ. επείγουσα Επιστολή της “Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία” (Ε.Σ.Α.μεΑ.), με την οποία εύλογα αιτείται να ληφθεί διακριτή μέριμνα απέναντι στην εκτόξευση του ενεργειακού κόστους, ειδικά όσον αφορά τις ενεργειακές ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, των οικογενειών τους και των φορέων κοινωνικής φροντίδας.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. εύστοχα επισημαίνει ότι «μεγάλη μερίδα ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις επιβάλλεται να κάνουν χρήση ενεργοβόρων συσκευών ή έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε θέρμανση, ψύξη κ.λ.π.», ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει πως «δεν πρέπει να παραμείνουν απροστάτευτοι από την ενεργειακή ακρίβεια οι φορείς κοινωνικής φροντίδας καθώς και οι κοινωνικοί φορείς, από τα Κέντρα Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία, τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης κλπ., μέχρι την ΕΣΑμεΑ και τις οργανώσεις - μέλη της.».

Επιπλέον, στην Επιστολή τονίζεται πως «τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν, μετά την μακροχρόνια οικονομική κρίση αυτόν τον πρωτοφανή πληθωρισμό με την ακρίβεια στα προϊόντα, στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα ενοίκια κ.α., να καθιστά αδύνατη ακόμα και την κάλυψη των βασικών καθημερινών τους αναγκών, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν σε μόνιμη βάση το πρόσθετο κόστος που επιφέρει η αναπηρία τους. Η ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε περιόδους κρίσης επιβάλλει την ύπαρξη ειδικής και ουσιαστικής μέριμνας. Οι οριζόντιες επιδοτήσεις έχει αποδειχθεί ότι αφήνουν εκτός τους πλέον ευάλωτους πολίτες αυτής της Χώρας, καθώς και όσους φροντίζουν τους πλέον ευάλωτους. Η συμπεριληπτική ελληνική κοινωνίαγια όλους τους πολίτες της χώρας προϋποθέτει μια συμπεριληπτική πολιτική σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης και λειτουργίας της Πολιτείας».

Δεδομένης της ολοκληρωμένης δέσμης προτάσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας και Ενεργειακή Δημοκρατία, παρακαλείσθε όπως μελετήσετε τα διαλαμβανόμενα στη συνημμένη Επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ. και ενημερώσετε τη Βουλή για τις σχετικές απαντήσεις, αποφάσεις και ενέργειές σας, ώστε να θωρακιστούν άμεσα, αποτελεσματικά και δίκαια οι συμπολίτες μας με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, οι οικογένειές τους και οι συναφείς κοινωνικοί φορείς.

Ο Αναφέρων Βουλευτής

 

                 Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρις)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας