Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Όλοι πλην…Δυτικομακεδόνων;

Του Π. Κουκουλόπουλου
Η ανακοίνωση του προγράμματος “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” απο την υπουργό πολιτισμού έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για τη Δυτική Μακεδονία. Η περιφέρεια μας ειναι η μόνη από τις 13 περιφέρειες της χώρας που απουσιάζει απο τον προγραμματισμό των φετινών εκδηλώσεων ενός φιλόδοξου προγράμματος που οπως είπε η υπουργός θα εξελιχθεί σε ένα νέο θεσμό στο χώρο του πολιτισμού με “τη σύζευξη του μνημειακού μας πλούτου με τη σύγχρονη δημιουργία”.
Η απουσία της Δυτικής Μακεδονίας από το πρόγραμμα ειναι κυριολεκτικά ανεξήγητη δεδομένου ότι διαθέτει τόσο μνημειακό πλούτο με αιχμή την Αιανη όσο και αξιόλογους θεσμούς σύγχρονης δημιουργίας. Και γίνεται ακόμα πιο ανεξήγητη γιατί το πρόγραμμα αφορά 38 περιφερειακές ενότητες που καλύπτουν τις 12 περιφέρειες της χώρας πλην της Δυτικής Μακεδονίας. Είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και πρέπει να υπάρξει παρέμβαση άμεσα ώστε να αλλάξει.
Την ίδια στιγμή επιβάλλεται οι θεσμικοί μας εκπρόσωπο να ενημερώσουν τους πολίτες για να γνωρίζουμε που οφείλεται αυτη η παράλειψη που δεν ειναι απλα προκλητική, αλλά κάτι πολύ χειρότερο καθώς δείχνει αγνόηση της περιοχής της ιστορίας και των ανθρώπων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας