Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Ένας Κωνσταντίνος Καραμανλής μας έβαλε το 1981 στην ΕΟΚ, ένας Κώστας Καραμανλής παραλίγο να μας βγάλει το 2009

Του Γιώργου Πετρουλάκη
Προσωπικά πάντα θαύμαζα την επιμονή του Κωνσταντίνου Καραμανλή για ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ. Το τι σημαίνει γεωστρατηγικά για την χώρα μας αποδεικνύεται κάθε μέρα έκτοτε.

Επίσης θαύμαζα την διορατικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου που αντιλήφθηκε ότι χωρίς μεταφορά πόρων από τον πλούσιο Βορρά η ένταξη θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εφιάλτη για την φτωχή Ελλάδα.
Το τι επακολούθησε το βλέπετε στο screenshot από την σελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών: Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, πακέτα Delors, Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης.
 
Και οι δύο, με τον τρόπο τους, συνέβαλαν ώστε η Ελλάδα, από τελείως περιφερειακό μέλος το 1981 να βρεθεί στον πυρήνα της ευρωπαϊκής ενοποίησης στις αρχές του 2000 επί Κώστα Σημίτη.
Κατά τα λοιπά, ένας Κωνσταντίνος Καραμανλής μας έβαλε το 1981 στην ΕΟΚ, ένας Κώστας Καραμανλής παραλίγο να μας βγάλει το 2009 χρεοκοπώντας μας και διασύροντας την αξιοπιστία μας. Ευτυχώς βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ στο τιμόνι της χώρας την κατάλληλη στιγμή και η χώρα κατάφερε να διατηρήσει το στρατηγικό της πλεονέκτημα έναντι γειτόνων που την επιβουλεύονται.
*Ο Γιώργος Πετρουλάκης διετέλεσε γενικός γραμματέας Επικοινωνίας της κυβέρνησης Παπανδρέου και το κείμενό του αναρτήθηκε στα social media
thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας