Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Αρση Μέτρων: Ανοίγουν τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών -Οι κανόνες λειτουργίας

Τη δική τους θέση, στη νέα φάση άρσης μέτρων, εξασφάλισαν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Τα ΚΔΑΠ, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, πήραν το «πράσινο φως» ώστε να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα, 1η Ιουνίου, μαζί με τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία, τα οποία θα επαναλειτουργήσουν με πολύ συγκεκριμένους κανόνες.
powered by Rubicon Project

Η απόφαση αναστολής λειτουργίας των ΚΔΑΠ είχε ληφθεί από την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, με στόχο την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Σε εγκύκλιο της υφυπουργού, της 28ης Μαΐου 2020, περιγράφονται οι προϋποθέσεις λειτουργίας των δομών αυτών, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των παιδιών και του προσωπικού.
Πιο συγκεκριμένα, οι προδιαγραφές που ορίζονται και οι οποίες συντάχθηκαν κατόπιν σειράς συνεδριάσεων με την ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων, εστιάζουν μεταξύ άλλων σε θέματα που αφορούν στην τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής και αποστάσεων (1,5 μέτρου μεταξύ των παιδιών), την προσέλευση και τη μεταφορά των παιδιών, τον επιμερισμό τους σε μικρές ομάδες ανά τμήμα και τη χρήση εξοπλισμού και παιχνιδιών. Τέλος, η εγκύκλιος περιλαμβάνει πρωτόκολλο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, για την αποφυγή της αναστολής λειτουργίας δομών.
Τι είναι τα ΚΔΑΠ

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και στοχεύουν στην απασχόληση των παιδιών με ποικίλες δραστηριότητες τα απογεύματα εκτός σχολικού ωραρίου, με συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής. Επίσης, σε ένα ΚΔΑΠ μπορούν να γίνουν δεκτά και παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.

Tις περιόδους, όπως  Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι τα ΚΔΑΠ συνεχίζουν τη λειτουργία τους σε πρωινά τμήματα ανάλογα με τον εσωτερικό τους κανονισμό. Επιπλέον, στη χώρα μας λειτουργούν ΚΔΑΠμεΑ που δεν έχουν όριο ηλικίας και δέχονται παιδιά με αναπηρία ή / και εφήβους ή / και άτομα με νοητική υστέρηση ή / και νοητική αναπηρία.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/arsi-metron-anoigoyn-ti-deytera-1i-ioynioy-ta-kdap

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας