Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Μανώλης Χριστοδουλάκης ΚΙΝΑΛ: για την αναστολή εργασιών του εργοταξίου της Πτολεμαϊδας V

Το εργοτάξιο της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα, απασχολεί περίπου 2.000 εργαζομένους. Είναι προφανές ότι στις συνθήκες της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού, τέτοιες περιπτώσεις συνωστισμού, εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους τόσο για την υγεία των ίδιων των εργαζομένων, όσο και συνολικά για τις τοπικές κοινωνίες, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν ότι μιλάμε για το Νομό Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας που αντιμετωπίζει έτσι κι αλλιώς πληθώρα κρουσμάτων. Ωστόσο, το συγκεκριμένο εργοτάξιο δεν είχε ενταχθεί στο πλαίσιο των εργασιακών χώρων που τίθενται σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας από πλευράς κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του (με μοναδικό μέτρο περιορισμού τη μείωση του προσωπικού περίπου στους 1.000, προφανώς αντίστοιχα πολύ υψηλός αριθμός που διατηρεί τους παραπάνω κινδύνους), και παρά τα αιτήματα των εργαζομένων κάτι τέτοιο δεν είχε δρομολογηθεί.
Την Πέμπτη 19 Μαρτίου, και κατόπιν επικοινωνίας και συνεργασίας με το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας και τον Πρόεδρο του Τ. Τσιλφίδη, το θέμα μεταφέρθηκε στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, και άμεσα την Παρασκευή 20 Μαρτίου, με πρωτοβουλία του αρμόδιου βουλευτή μας Γ. Αρβανιτίδη κατατέθηκε σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και πίεση στους αρμόδιους Υπουργούς, με χαρά μας, ανακοινώθηκε σήμερα ότι αναστέλλεται για 30 μέρες η λειτουργία του εργοταξίου της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.
Αντίστοιχες παρεμβάσεις μας είναι καθημερινές, μέσα και έξω από τη Βουλή, για μεγάλα και μικρότερα θέματα. Τις μαθαίνουν οι αρμόδιοι και όχι τα ΜΜΕ. Γιατί αυτή είναι η διαφορά μας. Να είμαστε χρήσιμοι για τους συμπολίτες μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους και φυσικά... συνεχίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας