Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

17.000 στρέμματα αρδεύονται από τα νερά των καταρρακτών στο Βελβεντό – Ποια η καινοτομία των αγροτών της περιοχής (video)

Tο φαράγγι του Σκεπασμένου στο Βελβεντό προβλήθηκε μέσα από την εκπομπή Επιλογές του Σαββάτου 25 Απριλίου και τη Δέσποινα Αμαραντίδου διασαφηνίζοντας τι εστί ο όρος «Σκαπασμένου», ενώ παρουσιάστηκε και ο τρόπος αξιοποίησης των νερών των καταρρακτών από τους αγρότες της περιοχής.
Για την «απείρου κάλλους» περιοχή έκανε λόγο ο δήμαρχος Βελβεντού κ. Μανώλης Στεργίου επισημαίνοντας τις παρεμβάσεις του Δήμου ώστε να είναι προσβάσιμη στους επισκέπτες. Το φαράγγι πήρε την ονομασία αυτή καθώς φιλοξενεί έναν αρδευτικό αύλακα για να μεταφέρει τα νερά από το βουνό στον κάμπο και αυτό το κομμάτι είναι σκεπαστό.
Γενικότερα, επρόκειτο για το φαράγγι που ξεκινά από το Καταφύγι, το χωριό του ήρωα του Καζαντζάκη Αλέξη Ζορμπά, και φτάνει στο Βελβεντό και τη λίμνη του Πολυφύτου με 22 κατάρρακτες που τα νερά αξιοποιούνται, πέρα από αθλητικές δραστηριότητες, και προς χάριν του πρωτογενή τομέα.
17.000 στρέμματα αρδεύονται από τα νερά των καταρρακτών. Με ταμιευτήρες αξιοποιούν οι αγρότες τα νερά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γιώργο Φραγκουλάκη, κάνοντας ένα ακόμα βήμα. Έχουν τοποθετήσει μία μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που διαχειρίζεται ο ΤΟΕΒ Βελβεντού, μια καινοτομία που μειώνει τα έξοδα τουλάχιστον κατά το μισό.
Φ.Μ.
prlogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας