Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Ψήφισμα για την αναστολή λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Βελβεντού

Η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης δοκιμάζεται το τελευταίο διάστημα από μια πρωτόγνωρη αλλά και επικίνδυνη πανδημία, αυτή του κορωνοϊού, για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της οποίας έχουν ληφθεί από την Πολιτεία μέτρα, τα οποία όλοι ελπίζουμε να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, έτσι ώστε οι πολίτες να παραμείνουν προστατευμένοι και το σύστημα υγείας της χώρας να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες όσων νοσούν ή ενδεχομένως νοσήσουν, κάτι που απευχόμαστε.
Καθημερινά τα δεδομένα της πανδημίας αλλάζουν και αυτό συνεπάγεται τη λήψη επιπλέον μέτρων, των οποίων την αναγκαιότητα τόσο οι πολίτες όσο και οι συλλογικοί φορείς
αναγνωρίζουν και μολονότι έχουν επηρεάσει ριζικά την καθημερινότητά μας, προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στην τήρησή τους και να συμβάλλουμε έτσι κι εμείς, ο καθένας ξεχωριστά αλλά και ο Δήμος ως σύνολο στον κατά το δυνατόν περιορισμό της εξάπλωσης και των απωλειών.
Με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας (24/3/2020) αναστέλλεται η λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και του Βελβεντού και το προσωπικό θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Κατανοούμε πλήρως, ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη κατάσταση, η οποία απαιτεί την συνδρομή όλων μας, όπως επίσης και την ανάγκη σε νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Ταυτόχρονα όμως θεωρούμε, ότι αυτή δεν μπορεί να καλυφθεί με την κατάργηση παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο, ιδιαίτερα όταν ζούμε σε εποχή περιορισμού μετακινήσεων και κυρίως, όταν αυτή η απόφαση δημιουργεί για τον πολίτη άλλη μια δυσκολία στην καθημερινότητά του, εφόσον δεν μπορεί να λάβει άμεσα τις ιατρικές υπηρεσίες που χρειάζεται και αυξάνει ταυτόχρονα την ανασφάλειά του.
Κυρίως όμως θέλουμε να υπογραμμίσουμε, ότι η απόφαση αυτή του Υπουργείου Υγείας λήφθηκε σε μια έκτακτη κατάσταση, η οποία απαιτεί έκτακτα μέτρα. Η πρόσληψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού για τις δομές υγείας της χώρας είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην δημιουργούνται τέτοια κενά στην πρωτοβάθμια φροντίδα και περίθαλψη των κατοίκων της υπαίθρου.
Η ανάγκη λειτουργίας του Περιφερειακού (Αγροτικού) Ιατρείου στο Βελβεντό παραμένει και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε μια τέτοια απόφαση να γίνει μόνιμη κατάσταση. 
Η πανδημία θα περάσει με την συμβολή όλων μας. Αν η πολιτεία προβεί στις αναγκαίες προσλήψεις η λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων θα επανέλθει. Σε κάθε όμως περίπτωση με την επαναφορά σε κανονικές συνθήκες αναμένουμε και την λειτουργία του Περιφερειακού (Αγροτικού) μας Ιατρείου, την οποία  θεωρούμε δεδομένη και επιβεβλημένη για τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου.
Ως Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να συνδράμουμε στην τήρηση των μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ζητούμε όμως τη διαβεβαίωση από κάθε Υπεύθυνο, ότι το μέτρο αναστολής της λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου πραγματικά έχει ισχύ αποκλειστικά και μόνο για το διάστημα της κρίσης και θα αρθεί με το πέρας αυτής.  
Το ψήφισμα αυτό να αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας, στις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες και να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και στα ΜΜΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κ. Δήμαρχε
καταστήστε, με επιστολή σας προς τον Υπουργό Υγείας, αλλά και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ" Νοσοκομείου, αν μεταφερθεί το ιατρικό προσωπικό του Αγροτικού μας Ιατρείου, αποκλειστικά υπεύθυνους για όποιο δυσάρεστο γεγονός με συνδημότη μας συμβεί στο προσεχές διάστημα που θα απουσιάζει γιατρός από το Ιατρείο. Και ότι θα αναζητηθούν ευθύνες προσωπικά απ΄ αυτούς!

Το Προφίλ μας