Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Γιώργος Αμανατίδης: Η δικτύωση των δύο Νοσοκομείων και η συμπληρωματική τους δράση θα δημιουργήσει μια ισχυρή δομή υγείας για το παρόν και το μέλλον.

Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, του Ν. Κοζάνης έχουν τα ίδια δικαιώματα για πρόσβαση σε αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας, πόσο μάλλον σε δύσκολες συνθήκες.
Θα πρέπει επομένως να δώσουμε τη δυνατότητα στα δύο κρατικά Νοσοκομεία του Νομού μας, στο «Μαμάτσειο» και στο «Μποδοσάκειο» να ενισχυθούν και να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους προς όφελος των
πολιτών-των ασθενών αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προκύπτουν από τον Οργανισμό τους.
Στην παρούσα περίοδο –μήνες του κορωνοϊού- το ζήτημα αυτό αναδείχτηκε ως πρώτιστη ανάγκη. Η ανάπτυξη του ενός Νοσοκομείου δεν προϋποθέτει ούτε υπονοεί την υστέρηση του άλλου. Αντίθετα, η ανάπτυξη και των δύο Νοσοκομείων δημιουργεί μια ισχυρή βάση για περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών υγείας στην περιοχή και παράλληλα ισχυρό παραγωγικό ανταγωνισμό προς όφελος των πολιτών.
Ειδικά στη μεταλιγνιτική περίοδο, οι υποδομές υγείας θα πρέπει να στηριχθούν ως απαραίτητος μοχλός ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.
Η κατά μήκος επέκταση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, στη βάση της πρόσφατα εγκριθείσας σκοπιμότητας για ανάπτυξη του χειρουργικού και παθολογικού τομέα, αποτελεί προτεραιότητα.
Η ολοκλήρωση της επέκτασης του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας καθώς και η ίδρυση νέου Τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα αποτελούν επίσης προτεραιότητα. Η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Μποδοσάκειο ενισχύει τη χρησιμότητα και την προοπτική του και είμαστε στη διάθεση του Διοικητή κ Παπασωτηρίου Σταύρου για να συνεχίσει το χρήσιμο έργο του.
Η οργάνωση της ΜΕΘ, σύμφωνα με την πρόβλεψη στον Οργανισμό, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης θα πρέπει να υποστηριχθεί από όλους με υποδομές και με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό. Και αυτό πρέπει να γίνει τώρα. Σήμερα.
Προς το σκοπό αυτό και εκφράζοντας τα συγχαρητήρια και την εκτίμηση στις πρωτοβουλίες των επιστημόνων υγείας της περιοχής μας, πρωτοστατούντος του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Τσεβεκίδη Χαράλαμπου, αξίζει να συμπαρασταθούμε και να συμβάλλουμε στις συνεχείς προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διοικητή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης κ. Γκανάτσιου Στέργιου στο πλαίσιο που μας αναλογεί. Η Πολιτεία, η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή.
Άλλωστε όσο πιο ισχυρό είναι ένα Νοσοκομείο στο Νομό Κοζάνης τόσο πιο ασφαλής γίνεται η υγεία των πολιτών που αποτελεί δικαίωμά τους και υποχρέωση της Πολιτείας.
Η δικτύωση των δύο Νοσοκομείων και η συμπληρωματική τους δράση θα δημιουργήσει, επιπρόσθετα, μια ισχυρή δομή υγείας για το παρόν και το μέλλον.
Οι δυσκολίες, πολλές φορές, είναι η κινητήρια δύναμη για αλλαγές. Η πανδημία του κορωνοϊού ας αποτελέσει την αφορμή: Άλλωστε, ουδέν κακόν αμιγές καλού.
Γραφείο Τύπου, Γιώργος Αμανατίδης
Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας