Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Η Φωτεινή Αγραφιώτη απο την Κοζάνη προεδρεύει στο Συμβούλιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη που συγκρότησε η κυβέρνηση του Καναδά

του Σπύρου Κουταβα
Στο συμβουλευτικό συμβούλιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη που συγκρότησε η κυβέρνηση του Καναδά συν προεδρεύει μια Ελληνίδα από την Κοζάνη η Φωτεινή Αγραφιώτη, με την ιδιότητα του Διευθύνοντος  Σύμβουλου της Επιστήμης της Royal Bank of Canada.
Το συμβούλιο απαρτίζεται από 13 προσωπικότητες, την αφρόκρεμα του Καναδά σε θέματα τεχνητής Νοημοσύνης. Συμμετέχουν  κορυφαίοι ερευνητές, ακαδημαϊκοί και στελέχη επιχειρήσεων όπου θα συμβουλεύουν την κυβέρνηση για το πώς θα αξιοποιήσουν καλύτερα τις δυνατότητες της χωράς στην τεχνητή νοημοσύνη.
Στον προσωπικό της λογαριασμό στο τουίτερ η κορυφαία Ελληνίδα ερευνήτρια που διαπρέπει στον Καναδά, έγραψε ότι "αισθάνεται τιμή που συμμετέχει σε αυτήν την επιτροπή' και ότι "δεσμεύεται να κάνει τα πάντα για να έχει επιτυχία για την ίδια την χώρα".

Την δημιουργία και την έναρξη λειτουργίας του Συμβουλευτικού Συμβουλίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη ανακοίνωσε ο Navdeep Bains Υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Οικονομικής Ανάπτυξης. Η λειτουργία του συμβουλίου θέλει να προλάβει την συνάντηση των G7 ψηφιακών υπουργών όπου θα συζητήσουν το θέμα της  «Οικοδόμησης της Ψηφιακής Εμπιστοσύνης και  τις παραμέτρους που απαιτούνται για την προώθηση της καινοτομίας, οικοδομώντας παράλληλα την εμπιστοσύνη στις ψηφιακές κοινωνίες και τις οικονομίες. Επίσης το συμβούλιο θα υποστηρίξει τη συμμετοχή του Καναδά σε διάφορες διεθνείς δεσμεύσεις όπως η G7, η G20, ο ΟΟΣΑ και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που θα εξετάζουν ζητήματα τεχνητής νοημοσύνης.
Όπως εκτιμούν η Τεχνητή Νοημοσύνη  θα έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο στον Καναδά, και φιλοδοξούν ότι μπορούν αντιμετωπίσουν μερικά από τα πιο δύσκολα προβλήματα, όπως τη βελτίωση της υγείας των Καναδών, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ευελπιστούν ότι θα συμβάλλει  στην δημιουργία θέσεων απασχόλησης και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης. Η έδρα του συμβουλίου για την τεχνητή νοημοσύνη έχει οριστεί το Μόντρεαλ.
Στο γνωμοδοτικό συμβούλιο εκτός από την Φωτεινή Αγραφιώτη, θα συν προεδρεύει και Yoshua Bengio, Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου του Μόντρεαλ Εκμάθησης Αλγόριθμων.
vetonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας