Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

O σύλλογος επαγγελματιών ψαράδων λίμνης Πολυφύτου σχετικά με δήλωση του Χ. Ελευθερίου για τις φορητές εξέδρες, «λιμανάκια»

Μετά λύπης ακούσαμε χτες το βράδυ τα λεγόμενά του υποψηφίου δημάρχου Σερβίων κ. Ελευθερίου στον πολιτικό διάλογο σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό με τον άλλο υποψήφιο δήμαρχο κ. Κωνσταντόπουλο σχετικά με τις φορητές εξέδρες, «λιμανάκια», που υπάρχουν περιμετρικά της λίμνης. Σχολίαζε ο κ. Ελευθερίου ερώτημα για ποιο λόγο τα χαρακτήρισε άχρηστα για τους επαγγελματίες ψαράδες της παραλίμνιας περιοχής.
Μας λυπεί η άποψή του, παρόλο που επιχείρησε να την ανασκευάσει, επειδή μια εβδομάδα πριν είχε ενημερωθεί από το ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου ότι τα «λιμανάκια» είναι ένα έργο που έχει κατασκευαστεί για να εξυπηρετήσει κατά κύριο λόγο τους αλιείς και παράλληλα να συμβάλει στην επισκεψιμότητα και την τουριστική αξιοποίηση της παραλίμνιας ζώνης, όταν ολοκληρωθεί. Αν και ο κ. Ελευθερίου είχε ενημερωθεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει φανεί η ωφελιμότητά του, έλαβε κατ’ αρχάς θέση που δεν συμβαδίζει με την αγωνία μας για ένα εργαλείο που βοηθά το επάγγελμά μας αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Θα περίμενε κανείς να αναγνωρίζει από τα χρόνια της θητείας του ακόμη στο Δήμο (2011-2014) την αξία του έργου. Καλά θα κάνετε κ. Ελευθερίου εσείς και οι συνεργάτες σας αλλά και κάθε άλλος υποψήφιος αιρετός πρώτα να ακούτε τα λεγόμενά αυτών που βρίσκονται καθημερινά πιο κοντά στο
αντικείμενο και να αξιολογείτε τις αγωνίες τους και τις θέσεις τους αντί να καταλήγετε σε βιαστικά και κυρίως αβάσιμα συμπεράσματα. Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου αποτελεί έναν από τους μοχλούς ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας με έναν σεβαστό κύκλο εργασιών και απασχολησιμότητας.
Κρίμα που η δυναμική του δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί. Τονίζουμε και πάλι ότι τα «λιμανάκια» αυτά θα αποτελέσουν μελλοντικά δυναμικό επιχειρησιακό εργαλείο για τους επαγγελματίες ψαράδες και όχι μόνο. Κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της αξίας τους βρίσκει τον κλάδο μας διαμετρικά αντίθετο.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας