Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

Η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας για τον Αθλητισμό

Την Παρασκευή 17 Μάη, η υποψήφια δήμαρχος Εορδαίας και νυν δημοτική σύμβουλος Χόλμπα Αντωνία παραβρέθηκε σε σύσκεψη που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδος.
Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος πρότεινε προς επίλυση τα παρακάτω θέματα:
·         Την κατασκευή των εγκαταστάσεων «Το Σπίτι του Στίβου» δίπλα στο κτίριο της
περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα (125μ. Χ 30μ.) για Σπριντ – Μήκος – Ύψος  επί κοντώ – Σφαίρα – Αίθουσα βαρών.

·         Βελτίωση του γηπέδου ρίψεων «Δεληγιώργης Φωστηράς» (ανάπλαση, δημιουργία αποδυτηρίων και αποθηκευτικού χώρου υλικών, αποκατάσταση διχτυών των κλωβών που μετά από 15 χρόνια έχουν φθαρεί και εγκυμονούν κινδύνους στην ασφάλεια)
·         Εύρυθμη λειτουργία του ΔΑΚ Πτολεμαΐδας (ωράριο λειτουργίας- Φύλαξη -Αξιοποίηση Αθλητικού υλικού και προμήθεια σύγχρονου- Αποκατάσταση φθορών)
·         Διοργάνωση αγώνων Στίβου (Τοπικοί, Πανελλήνιοι, Διεθνείς)
·         Ονομασία του γηπέδου Στίβου του Δ. Δ. Περδίκκα Εορδαίας «Περικλής Χονδροματίδης» σαν ελάχιστο φόρο τιμής στην μοναδική προσφορά του στον Κλασικό Αθλητισμό της περιοχής.
 Η υποψήφια δήμαρχος επισήμανε ότι «υιοθετούμε τα παραπάνω ζητήματα τα παραπάνω αιτήματα και όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να δοθεί λύση. Την προηγούμενη τετραετία σαν Λαϊκή Συσπείρωση αναδείξαμε προβλήματα που έχουν σχέση με την άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αθλητικές εγκαταστάσεις εξαντλώντας τις δυνατότητές τους. Συμβάλλαμε με τις παρεμβάσεις μας στο να καταργηθεί η εγγραφή και να μειωθεί η μηνιαία συνδρομή στο κολυμβητήριο. Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, που στηρίζεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είναι σημαντική προτεραιότητα η επένδυση στον Λαϊκό αθλητισμό, γιατί η έννοια του είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη και την υγιή ανάπτυξη των ανθρώπων σε μία κοινωνία χωρίς κατηγοριοποιήσεις σε ανώτερους και κατώτερους. Γονείς και αθλητές να συμπορευθούν με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στον αγώνα για να αναδειχθεί ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός στην πόλη από δωρεάν προγράμματα που οφείλει να έχει ο δήμος μας και να στηρίζει τα ερασιτεχνικά σωματεία διεκδικώντας τα έργα και τις αθλητικές υποδομές που έχει ανάγκη η πόλη.
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό της βίας και του ντόπινγκ.
Φυτοζωούν κυριολεκτικά τα ερασιτεχνικά σωματεία με συνέπεια να επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο οι αθλούμενοι και οι οικογένειές τους για να έχουν πρόσβαση στον αθλητισμό. Είναι μέρος της πολιτικής που μετατρέπει το δικαίωμα στον αθλητισμό σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
Στον αντίποδα μία σειρά από διευκολύνσεις απολαμβάνουν ΠΑΕ και ΚΑΕ με χάρισμα χρεών, ελεύθερων χώρων, φοροαπαλλαγές, περαιώσεις, ανταποδοτικές ενισχύσεις.
Όσον αφορά το κολυμβητήριο Θα αγωνιστούμε μέχρι να καταργηθούν οριστικά οι συνδρομές. Δεν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο κολυμβητήριο που είναι πραγματικό κόσμημα, Ολυμπιακών προδιαγραφών, και έχει το «προνόμιο» να θερμαίνεται με την τηλεθέρμανση να μην έχουν πρόσβαση οι άνεργοι και οι μερικώς απασχολούμενοι γιατί βρίσκονται μπροστά σε τείχος εξαιτίας της ανταποδοτικότητας.
Σε θέματα μαζικού λαϊκού αθλητισμού, πιστεύουμε ότι οι δημοτικές αρχές θα πρέπει να οργανώσουν προγράμματα στο δήμο, αθλητικούς χώρους, χωρίς αντίτιμο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζεται από το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος έχει θέση για το μαζικό αθλητισμό που μπορεί να γίνει πράξη με διεκδικητικούς αγώνες:
·         Αγώνες ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού.
·         Διεκδίκηση σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και δωρεάν χρήση όλες τις μέρες όλες τις ώρες και όλο το χρόνο από τα αθλητικά σωματεία, για όλο το λαό χωρίς κανένα χαράτσι.
·         Γενναία αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης στο ύψος των σύγχρονων λειτουργικών αναγκών.
·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση.
·         Ενιαίος κρατικός φορέας διαχείρισης αθλητικών εγκαταστάσεων που έχει την ευθύνη της επίβλεψης της σχεδίασης και της υλοποίησης τέτοιων χώρων


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
20/5/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας