Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Έξω οι εργοδότες από τα Συνδικάτα. Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών.

Από τις 14 έως τις 17 Μάρτη, στην Καλαμάτα, είχε προγραμματιστεί το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες όλης της χώρας, συνδικαλιστών και εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στείλανε ξεκάθαρο μήνυμα
στην τετραήμερη κινητοποίηση.
“Η εργατική τάξη, τα ζωντανά συνδικάτα και οι αγώνες τους δεν μπαίνουν στο γύψο, δεν νομιμοποιούν τα όργια νοθείας των εργατοπατέρων και την ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα.
Συνεχίζοντας τη σκληρή μάχη που έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα, απαίτησαν να γίνει συνέδριο με τους πραγματικούς αντιπροσώπους, χωρίς νόθους και εργοδότες. Ωστόσο η συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, βλέποντας πλέον ότι με τη μαζική παρέμβαση των συνδικάτων και των εργαζομένων δεν μπορούσαν να περάσουν οι αθλιότητές της, «εξαφανίστηκε» στα πολυτελή δωμάτιά της, στα ουζερί και τα κέντρα διασκέδασης της ευρύτερης περιοχής, έβαλε λουκέτο στο συνεδριακό κέντρο, την ίδια ώρα που κατηγορούσε τη ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ ότι δεν ήθελαν να γίνει συνέδριο!
Οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν και δίνουν μάχη για να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε συνδικάτο το σύνθημα: «Έξω οι εργοδότες από τα Συνδικάτα, Συνδικάτα Εργατών - Όχι των εργοδοτών. Έξω οι "μαϊμούδες" – αντιπρόσωποι» και τονίζουν ότι η πάλη ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή.

Το ΣΕΥΠΕ θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό ώστε να αποκαλύπτεται η εργοδοτική παρέμβαση το δέσιμό της με το πολιτικό προσωπικό, όλο το όργιο της νοθείας και των πρακτικών της συνδικαλιστικής μαφίας, ώστε να γίνει η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και να διεκδικήσουμε κάτω από καλύτερους όρους την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ακόμα κι αν δε συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ, αλλά δεν μπορούν να ανεχθούν τη σαπίλα και τις αθλιότητες των εργατοπατέρων να βγάλει συμπέρασμα για την “ελίτ” της εργατικής αριστοκρατίας, να κάνουν το επόμενο βήμα και να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, στο ΣΕΥΠΕ για να παλέψουμε για την αναζωογόνηση των σωματείων και  τον ταξικό προσανατολισμό τους, για τα συμφέροντα των εργαζομένων.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Για τη βίαιη διάλυση του Συνεδρίου της ΟΙΥΕ από τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ»

Όλες εμείς οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συνυπογράφουμε την παρούσα, καταγγέλλουμε τις δυνάμεις της Δ.Α.Σ (Π.Α.ΜΕ) στην ΟΙΥΕ, οι οποίες με την καθοδήγηση υψηλόβαθμων στελεχών και βουλευτών του ΚΚΕ (;) και των: Γιώργου Πέρρου – Αντιπροσώπου στο Συνέδριο της ΟΙΥΕ, Μέλους της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και επικεφαλής του Π.Α.ΜΕ Πανελλαδικά, Αθανάσιου Γκώγκου, Κωνσταντίνας Γκογκάκη, Μουσταφά Άχμετ – μελών της Διοίκησης της ΟΙΥΕ, σχεδίασαν και από κοινού καθοδήγησαν τη βίαιη διάλυση του 38ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας, στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2019, κάνοντας τα αδύνατα δυνατά για να μην υπάρξει απαρτία..

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί των σωματείων μας, που συμμετείχαν ως σύνεδροι στο 38ο Συνέδριο, ήρθαν αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις, ξένες προς τα ιδεώδη και τον αξιακό χάρτη του εργατικού κινήματος της χώρας. Οι παρεμποδίσεις, οι βιαιοπραγίες, οι προπηλακισμοί, οι απειλές, οι ύβρεις, οι χυδαιότητες, οι αγριανθρωπισμοί και οι σεξιστικές – σε αρκετές περιπτώσεις – συμπεριφορές στελεχών του Π.ΑΜΕ, ακόμα και σε βάρος συνέδρων γυναικών, συνέθεσαν ένα εκρηκτικό σκηνικό που οδήγησε στη διάλυση του Συνεδρίου.

Οι προκλήσεις των ομάδων τραμπούκων αυτών των «δυνάμεων» ήταν διαρκείς και τις δύο ημέρες. Συνεχώς προσέγγιζαν κατά ομάδες μεμονωμένους συνέδρους τους οποίους απειλούσαν και προκαλούσαν ώστε να αντιδράσουν και να βρουν πρόφαση να βιαιοπραγήσουν, κατά την προσφιλή σε εκείνους πρακτική.

Ως συνδικάτα που καθημερινά δίνουμε τη μάχη απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές, στα μνημόνια, στους εργοδότες, στη διαρκή υπονόμευση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, δεν πρόκειται να ανεχτούμε και τη δια της βίας φίμωση της φωνής μας από επαγγελματικά στελέχη κομμάτων και «συνδικάτων» τα οποία φορούν ala carte το μανδύα του «συνδικαλιστή», για να διαλύουν τις συλλογικές μας διαδικασίες.

ΩΣ ΕΔΩ! Ανεχτήκαμε και παραβλέψαμε ανάλογου τύπου διαλυτικές συμπεριφορές σχεδόν σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης στα πρωτοβάθμια σωματεία μας κατά τόπους. Αντιμετωπίσαμε «επιχειρήσεις» εκφοβισμού, τρομοκρατίας και παρεμπόδισης των συλλογικών μας διαδικασιών. Στοχοποιηθήκαμε ονομαστικά στους χώρους εργασίας και στις περιοχές μας, με ανεπίτρεπτες «ταμπέλες», με στόχο να υπονομευτεί το έργο, η δράση και ο θεσμικός μας ρόλος ως εκπροσώπων εργαζομένων. Ως ΕΔΩ όμως! Το ποτήρι ξεχείλισε και ήρθε η ώρα των δημοκρατικών πρωτοβουλιών.

Όλες εμείς οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συνυπογράφουμε την παρούσα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, καταδικάζουμε τις τραμπουκικές πρακτικές του Π.Α.ΜΕ και των φυσικών προσώπων που τις σχεδιάζουν, τις εκτελούν και τις κατευθύνουν.

Ζητάμε:

Την άμεση πραγματοποίηση νέων εκλογών, ώστε να υπάρξει αιρετή διοίκηση και όργανα εκπροσώπησης σε κάθε θεσμό που η ΟΙΥΕ αντιπροσωπεύεται.
Δεδομένου ότι είναι δημόσιες και γνωστές οι πράξεις και οι απειλές βίας σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας στο συνέδριο της ΟΙΥΕ, απαιτούμε να διασφαλισθεί η ελεύθερη και ανεμπόδιστη προσέλευση των συνέδρων – εκλογέων στο συνέδριο, ώστε με δημοκρατικό τρόπο να αναδειχθούν τα νέα όργανα εκπροσώπησης της ΟΙΥΕ. Κι αυτό πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ. Τώρα που το «έγκλημα» συντελέστηκε, τώρα που οι «δικαιολογίες» λαμβάνουν τέλος. ΤΩΡΑ υπάρχει ένα ακλόνητο δεδομένο. ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΜΕ ΑΣΚΗΣΗ ΒΙΑΣ.
Να αναζητήσει η ΟΙΥΕ αστικές ευθύνες από τα φυσικά πρόσωπα για την οικονομική ζημία που προκλήθηκε στα σωματεία μας και στην ΟΙΥΕ, διότι τα δεκάδες χιλιάδες μέλη μας κυριολεκτικά «μάτωσαν» για να πληρώσουν από το υστέρημά τους έξοδα εκλογικών διαδικασιών και συνδρομές προς την ΟΙΥΕ.
https://oiye.gr/2019/03/koini-anakoinosi-kataggelia-somateion-melon-tis-omospondias-idiotikon-ypallilon-elladas/

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιεύτηκε 25/02/19 στην κατηγορία Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Αναφορικά με τα πρωτοφανή και βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο 38ο συνέδριο της Ομοσπονδίας μας και τελικά οδήγησαν στην διάλυση του Συνεδρίου μας, η ΟΙΥΕ δηλώνει κατηγορηματικά τα εξής:

1. Την απόλυτη ευθύνη για τα γεγονότα αυτά, την έχει η ηγεσία του ΠΑΜΕ, η οποία έγινε με την καθοδήγηση υψηλόβαθμου στελέχους του ΚΚΕ που βρισκόταν εντός του ξενοδοχείου.

2. Ομάδα 200-250 ατόμων, εκ των οποίων η μεγάλη πλειοψηφία δεν ήταν καν σύνεδροι, εισήλθαν καταδρομικά στο χώρο της γραμματείας.

3. Προπηλακίζοντας συνεχώς συνέδρους και βρίζοντάς τους χυδαία, τους εμπόδισαν να παραλάβουν τις κάρτες τους και επιτέθηκαν σε ομάδα σχολικών καθαριστριών -συνέδρων που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο της Γραμματείας (ήδη έχει κατατεθεί μήνυση).

4. Στη συνέχεια έκλεψαν κυριολεκτικά τις κάρτες των αντιπροσώπων με σκοπό να μη μπορεί να γίνει η διαπίστευσή τους, τρομοκρατώντας το προσωπικό της Ομοσπονδίας.

5. Ακολούθησε βίαια απώθηση των εκλεγμένων αντιπροσώπων έξω από το ξενοδοχείο και έγινε κατάληψη της συνεδριακής αίθουσας, του ισογείου και του ημιώροφου και άλλων χώρων.

6. Καθ’ όλη τη διάρκεια των γεγονότων οι ομάδες του ΠΑΜΕ εξύβριζαν χυδαία, προπηλάκιζαν και τρομοκρατούσαν εργαζόμενους – συνέδρους, γυναίκες που τόλμησαν να μιλήσουν και όλα τα μέλη της Διοίκησης της ΟΙΥΕ.

7. Εισέβαλαν στο χώρο που συνεδρίαζαν οι παρατάξεις ασκώντας προπηλακισμούς, απειλώντας με βία και παρεμποδίζοντας κάθε προσπάθεια έναρξης του συνεδρίου.

8. Πρόσχημα για όλο αυτό το σκηνικό ήταν ότι τάχα στο συνέδριο συμμετέχουν εργοδότες ή σωματεία που στοχοποιήθηκαν ως «εργοδοτικοί μηχανισμοί» και ότι συνέδριο θα γίνει μόνο αν αποκλειστούν συγκεκριμένα σωματεία.

9. Ο πραγματικός λόγος της όλης «επιχείρησης» ήταν για να συγκαλυφθούν καταγεγραμμένες νοθείες και παρατυπίες σε ελεγχόμενα από το ΠΑΜΕ σωματεία, γεγονός που πιστοποιείται τόσο με δικαστικές αποφάσεις, όσο και από πρακτικά και λοιπά νομιμοποιητικά που φέρουν υπογραφές και ενστάσεις δικαστικών αντιπροσώπων.

Τέλος, και σε ότι αφορά την καταγγελία του ΠΑΜΕ περί παρουσίας «μπράβων» στο συνέδριο δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιου είδους πρακτικές είναι ξένες με την ιστορία μας και ότι σαν Ομοσπονδία δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση με ομάδες «περιφρούρησης» τύπου… Π.Α.ΜΕ. Το βέβαιο είναι ότι όλοι μας, ήρθαμε αντιμέτωποι στο συνέδριο με πολυπληθή καταδρομική ομάδα του Π.Α.ΜΕ, που προπηλάκιζε με σχέδιο και παρεμπόδιζε βίαια τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων. Εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι αν υπήρχαν ανάλογου τύπου δυνάμεις «περιφρούρησης»… το συνέδριο δεν θα είχε διαλυθεί και θα είχε πραγματοποιηθεί.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που σέβονται το θεσμικό τους ρόλο, εντός του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, να καταδικάσουν τη διάλυση του δημοκρατικού μας συνεδρίου, όπως και τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του.

Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, προκειμένου να εξεταστεί και να αντιμετωπιστεί συνολικά, η απαράδεκτη, τρομοκρατική αλλά και επικίνδυνη από όλες τις απόψεις τακτική του ΠΑΜΕ, που διαλύει όσες συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν υποκύπτουν στις αξιώσεις του.

Η προσπάθεια να βαπτίσουν το «κρέας ψάρι» θα πέσει στο κενό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΥΕ

Ανώνυμος είπε...

Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου
Τρίτη 19 Μαρτίου 2019
για τη ματαίωση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη ματαίωση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και τους κινδύνους που αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται για το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα.
Τα όποια προβλήματα υπάρχουν, μπορούν να λυθούν με καλόπιστο διάλογο και συνεννόηση μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων και όχι με τη βία και τη διάλυση του Συνεδρίου.
Σε κάθε περίπτωση και στο πλαίσιο της αυτορρύθμισης των οργανώσεων του συνδικαλιστικού κινήματος είναι απαραίτητη η οργανωμένη συζήτηση που θα επιδιώξει την επίλυση των οργανωτικών αδυναμιών.
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να δείξουν υπευθυνότητα και να πραγματοποιήσουν ένα συνέδριο που δεν θα αμφισβητείται, έτσι ώστε να μην οδηγηθεί το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο σε διορισμό προσωρινής διοίκησης.
Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Το Προφίλ μας