Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Η φιλοσοφία στη Βιβλιοθήκη Πλήθος κόσμου παρουσίασε τη χθεσινή 6η εκδήλωση με εισηγήτρια την κ. Καλοκαιρινού

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το 6ο αφιέρωμα στη φιλοσοφία., στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης  «Περί σοφίας ο λόγος», τις οποίες επιμελείται η κ. Ελένη Γερούση.
Στην εκδήλωση της Τετάρτης 27 Μαρτίου βασική ομιλήτρια στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης ήταν η κ. Ελένη Καλοκαιρινού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του ΑΠΘ,  που παρουσίασε με ιδιαίτερα γλαφυρό και εμπεριστατωμένο τρόπο το θέμα: «Ιατρικές τεχνολογίες υπό το πρίσμα των βιοηθικών και των ανθρωπιστικών επιστημών».

«Ζούμε σ' έναν κόσμο», λέει ο Μάικλ Σαντέλ, όπου «η επιστήμη κινείται ταχύτερα από την ηθική κατανόηση» και το «κυνήγι της τελειότητας είναι ελαττωματικό». Ζητούμενο είναι ο καθορισμός ενός νέου ηθικού πλαισίου που να ανταποκρίνεται στη νέα εποχή που έχει από καιρό ανατείλει.
Μετά την εισήγηση της κ. Καλοκαιρινού ακολούθησε διεξοδική συζήτηση πάνω στα ηθικά και κοινωνικά ζητήματα που ανακύπτουν από την αλματώδη ανάπτυξη των βιοϊατρικών επιστημών και της βιοτεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας