Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Το Επιμελητήριο Κοζάνης, το Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ ΔΜ και η Περιφέρεια ΔΜ διοργανώνουν το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ενέργειας «Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ: Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων» από το Επιμελητήριο Κοζάνης

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ενέργειας με τον διακριτικό τίτλο «Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ: Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων», διοργανώνεται» στην πόλη της Κοζάνης, στις  22 και 23 Μαρτίου 2019, από   το Επιμελητήριο Κοζάνης και το Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος
και Μηχανικών Αντιρρύπανσης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Οι διοργανωτές ευελπιστούν μέσα από την συνεδριακή διαδικασία, που θα πραγματοποιηθεί στις  εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας,  να καθιερώσουν την προβολή και ανάδειξη επιστημονικών εργασιών στην τεχνολογία των υδρογονανθράκων, την παρουσίαση εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων,  καθώς και την οργάνωση μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με αντικείμενο την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων ώστε η όσμωση αυτή, μεταξύ ακαδημαϊκής και εμποροβιομηχανικής κοινότητας, να αποτελέσει παράγοντα ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Νίκος Σαρρής, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «Ο τομέας της Ενέργειας αποτελεί, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα χάραξης πολιτικής, σύναψης διεθνών σχέσεων, οικονομικής ανάπτυξης, και εξελίξεων σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας. Η αξιοποίηση του λιγνίτη  αποτέλεσε στρατηγική επιλογή, παρά τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις, καθώς ακόμη και σήμερα συνεισφέρει σε σημαντικό βαθμό στο ενεργειακό μίγμα. Η μετάβαση προς τη μεταλιγνιτική περίοδο έχει ήδη αρχίσει και οι εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα θα είναι καταιγιστικές. Συνεπώς θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τις προοπτικές που θα παρουσιαστούν».
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης, επεσήμανε πως «Οι υδρογονάνθρακες, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αποτελούν βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της χώρας. Η δημιουργία ενός ενεργειακού άξονας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ θα πρέπει να αποτελεί στόχο όχι μόνο για το επιμελητήριο αλλά και για την ακαδημαϊκή κοινότητα. (…)Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα μιλήσουν επιστήμονες που θα αναλύσουν την εκμετάλλευση, διαχείριση, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης των υδρογονανθράκων.»
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν καθηγητές και ερευνητές από ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα των χωρών, Ελλάδας  Ισραήλ και Κύπρου με σημαντικό επιστημονικό έργο στον τομέα των υδρογονανθράκων, στελέχη εθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των υδρογονανθράκων, (ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ) όπως επίσης και εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας-Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, ενώ υπάρχει και εκπροσώπηση των Πρεσβειών Κύπρου και Ισραήλ, καθώς του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητήριου.
ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας