Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Αλλάζει σχολείο ο μαθητής δημοτικού που δεχόταν bullying από συμμαθητή κατά την καταγγελία της μητέρας του

 της Αργυρώς Ζιάμπα από το kozanilife.gr
– «Το παιδί μου θα αλλάξει σχολείο και είναι πολύ χαρούμενο γι” αυτό»
– Ανοιχτό το ενδεχόμενο μήνυσης από τη μητέρα του παιδιού
Έπειτα από τη σχετική δημοσίευση σχετικά με τo bullying που δεχόταν 8χρονος μαθητής δημοτικού από συμμαθητή του (κλικ εδώ), σύμφωνα πάντα κατά τη μαρτυρία της μητέρας, ο γιος της θα αλλάξει σχολείο, έπειτα από συνάντηση που είχε η ίδια με τη Διεύθυνση του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δυο συναντήσεις μεταξύ της μητέρας και της Διεύθυνσης του σχολείου, αλλά και παρουσία σχολικού συμβούλου, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα.
Η μητέρα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ίδια στο KOZANILIFE.GR, ήταν ανένδοτη στην περίπτωση να παραμείνει το παιδί της στην ίδια σχολική στεγή με το άλλο παιδί.
Η Διεύθυνση του σχολείου από πλευράς της προσπάθησε να συμβιβάσει τα πράγματα ως όφειλε, δίνοντας χρόνο στη μητέρα να σκεφτεί αν είναι οριστική η απόφασή της, όμως η απόφαση όπως συμπλήρωσε η μητέρα ήταν μονόδρομος.
«Το παιδί μου δεν ήθελε να πάει στο σχολείο, δεν υπήρχε περίπτωση να το άφηνα να ξαναζήσει όλο αυτό. Κάποιες φορές αισθάνομαι ενοχές που άφησα τόσο χρόνο να περάσει και να βιώσει το παιδί μου τέτοιο μαρτύριο».
Η ίδια επίσης μεταφέρει στο KOZANILIFE.GR, ότι η Διεύθυνση του σχολείου, έχει επανειλημμένως κάνει συστάσεις στους γονείς του άλλου παιδιού, προκειμένου να δουν και να συμμετέχουν μαζί σε μία προσέγγιση που ενδεχόμενα θα αφορούσε τη συμπεριφορά του παιδιού τους, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.
«Είμαι χαρούμενη που δόθηκε μία λύση.Θέλω να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση του σχολείου και τους δασκάλους, που είχαν το ρόλο του φύλακα, απέναντι στα παιδιά. Σε κάθε διάλειμμα, κατέβαζαν οι δάσκαλοι το παιδί μου, προκειμένου να αποφευχθεί οτιδήποτε με το άλλο παιδί, είχαν το ρόλο του σωματοφύλακα».
Η μητέρα του 8χρονου μαθητή, κλείνοντας δήλωσε ότι το παιδί της είναι χαρούμενο που θα αλλάξει σχολείο, όμως η ίδια δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει την ιδέα να κινηθεί νομικά απέναντι στους γονείς του άλλου παιδιού λέγοντας : «Πρέπει να μπει ένα τέλος σε τέτοιου είδους περιστατικά, δεν γίνεται να γυρίζουμε την πλάτη , θα φτάσω μέχρι τέλους».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στα μαθητικα μου χρονια ο μαθητης που εκανε παραπτωμα τιμωρουνταν με αποβολη Η με αλλαγη σχολειου συνηθως στο ΤΣΟΤΙΛΙ.
Στην εποχη του ΤΣΙΠΡΑ τιμωρουν το ΘΥΜΑ

Το Προφίλ μας