Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Πιστεύω εις έναν Κοτζιά…

του Ζήση Πιτσιάβα από το kozanimedia.gr
Την προσήλωση Καρυπίδη στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ, την έχει καταλάβει και ο πιο άσχετος με τα πολιτικά δρώμενα της περιοχής.
Ο Περιφερειάρχης είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ και από τα μέλη της Νομαρχιακής του κόμματος στην Κοζάνη, πολλά από τα οποία δε θέλουν να τον βλέπουν. Λογικό. Άλλωστε ο Θόδωρος ορίζει, από καιρό τώρα, την τοπική ατζέντα στα κυβερνητικά κλιμάκια.
Η συμπόρευση αυτή, σε βαθμό που δύσκολα ξανασυναντάς στην πρόσφατη τοπική πολιτική ιστορία, έχει δημιουργήσει ουκ ολίγες φορές πρόβλημα και στο εσωτερικό της παράταξης.
Πίσω από τις κλειστές πόρτες των προσυνεδριάσεων ή των συναντήσεων του συνδυασμού, υψηλόβαθμα και όχι μόνο στελέχη της «Ανατροπής- Δημιουργίας», έχουν βαρέσει το καμπανάκι,
καταλαβαίνοντας πως αυτά τα «ανεξάρτητοι» κλπ έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. Άλλωστε ο Καρυπίδης από τώρα έχει χρηστεί υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες εκλογές.
Κάποιοι και με αυτή την αιτιολογία, αποχώρησαν.
Κάποιοι με νύχια και με δόντια κρατιούνται ή «ταΐζονται» με θέσεις ευθύνης, ή περιμένουν στη λίστα αναμονής, ώστε να παραμένουν «ζεστοί» στο… μαντρί.
Χθες, όμως το ποτήρι ξεχείλισε. Και δεν ξεχείλισε ακριβώς γιατί, η παράταξη Καρυπίδη είναι ένα πολιτικό συνονθύλευμα που δημιουργήθηκε μέσα από την αντιμνημονιακή έπαρση των προηγούμενων ετών(άρα πολλές διαφορετικές πολιτικές απόψεις), αλλά γιατί ο Περιφερειάρχης ακόμα και τώρα επέμεινε στο να φανεί ότι, στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης.
Και όχι απλά της κυβέρνησης, αλλά και του προσωπικού φίλου, Νίκου Κοτζιά.
Αλήθεια, είναι άξιο απορίας ποιος πολιτικός νους έκατσε και συνέταξε το ψήφισμα που κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκεί που αναφέρεται στη μη χρήση του όρου «Μακεδονία», έρχεται αυτό περί στήριξης του Υπουργού Εξωτερικών και σε στέλνει αδιάβαστο…
Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης μάλιστα το είπε ξεκάθαρα: «Ήθελα να το ψηφίσω αλλά αυτή η τελευταία φράση για τον Κοτζιά…» και βαράει το λευκό περιποιημένο.
Για τη δεξιά πτέρυγα δε το συζητώ. Έβγαζε αφρούς όταν κατάλαβε ότι πρέπει να ψηφίσει αυτό το πράμα. Ακόμα και σύμβουλοι που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ «λευκό» ψήφισαν, ενώ οι καμπάνες ήχησαν από τους κεντροαριστερούς της παράταξης, Ρούση και Δασκαλόπουλο, οι οποίοι μάλιστα είναι και Αντιπεριφερειάρχες.
Και το αποκορύφωμα του χθεσινού απογεύματος ήρθε όταν ο Καρυπίδης, επέλεξε να αναφερθεί από το μικρόφωνο της συνεδρίασης, σε συνάδελφο δημοσιογράφο που λίγο πριν είχε αναρτήσει σχόλιο περί μη ξεκάθαρης θέσης στις δηλώσεις του, υποστηρίζοντας πως μάλλον συμφωνεί με τον όρο «Μακεδονία». Ενώ λοιπόν επιχειρηματολογούσε ότι, δεν είπε κάτι τέτοιο, λίγο μετά κατέθετε στα πρακτικά δελτίο τύπου με την επίσημη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών και του Νίκου Κοτζιά.
Ποιος να συγκριθεί μαζί σου, που λέει και μια ψυχή…
Υ.Γ.: Η σοβαρότητα του Γιάννη Βήττα, η μετριοπαθής τοποθέτησή του, χωρίς ακρότητες και ιδεοληψίες, έσωσε χθες την τιμή του Περιφερειακού Συμβουλίου. Χαίρομαι που αυτό το παιδί ανήκει στη γενιά μου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας