Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η υπόθεση του εδαφολογικού εργαστηρίου Σερβίων- έχει ενημερώσει τον εισαγγελέα, λέει ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθ. Κοσματόπουλος. Αιχμές προς τον Φώτη Ζυγούρη για "περίεργες συμβάσεις" (βίντεο)

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού!
Το εδαφολογικό εργαστήριο, το καμάρι του Δημάρχου Σερβίων - Βελβεντού, η κινητή διαφήμιση του έργου του, φαίνεται ότι, τελικά, μετά από τρία χρόνια θητείας, ακόμη δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.

Παρότι ο Δήμαρχος διαφημίζει παντού το εδαφολογικό εργαστήριο, διοργάνωσε πανηγυρικά εγκαίνια στις 19/1/15, έχει μεταφέρει κάποιες υπηρεσίες του Δήμου στο κτίριο,  φαίνεται, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ότι όχι μόνο δεν λειτούργησε ακόμα, αλλά και ότι το προορισμένο κονδύλιο για τη στελέχωση του εδαφολογικού εργαστηρίου με γεωπόνους, δαπανήθηκε αλλού!

Με ευθείες αιχμές προς τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού ανακοίνωσε στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο ότι υπάρχει θέμα διάθεσης των κονδυλίων του πόρου σε συμβάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο του εδαφολογικού!

Τα χρήματα του πόρου πήγαν σε "περίεργες συμβάσεις" μέσω της κοινωφελούς επιχείρησης, ισχυρίζεται ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθ. Κοσματόπουλος. Ο ίδιος αφού "ανέστησε το κουφάρι" του εδαφολογικού εργαστηρίου Σερβίων περίμενε τα χρήματα του τοπικού πόρου για να κάνει συμβάσεις με επιστήμονες.
Αντίθετα οι προσλήψεις που έγιναν από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου "με κάποιες εταιρίες δημοσιογραφικές" δεν έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο" όπως λέει ο Δήμαρχος. 
Ο ίδιος, ως πολιτικός προϊστάμενος, ζήτησε έγγραφη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς, ωστόσο, σύμφωνα με το Δήμαρχο, η απάντηση δεν αναφερόταν στο εν λόγω θέμα. 
Συνεπώς, "αναγκάστηκε να ενημερώσει τις επιτροπές διαχείρισης του πόρου, την Περιφέρεια και την Εισαγγελία, γιατί νομίζει ότι το θέμα είναι ακραία σοβαρό".

Επιπλέον, ο Δήμαρχος,  ισχυρίζεται ότι είδε κάπου γραμμένη τη σύμβαση, άρα συμπεραίνουμε ότι δεν παρακολουθεί και δεν συνεργάζεται  με την Κοινωφελή επιχείρηση του δικού του Δήμου...ή δεν μπορεί να παρακολουθήσει και να συνεργαστεί με την Κοινωφελή επιχείρηση του δικού του Δήμου...
Δείτε το βίντεο: .
.

Με μια απλή έρευνα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ πάντως, η συγκεκριμένη σύμβαση καθώς και η τροποποίηση κατανομής του πόρου είναι εμφανή...

O κ. Περιφερειάρχης,  βέβαια, για το ίδιο θέμα λέει ότι αφού συμβουλεύτηκε τους υπηρεσιακούς παράγοντες, δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ, ενώ ο κ. Δακής με πρωτοφανή επιμονή ζητά να αναφερθεί το ζήτημα, παρά τις αντιρρήσεις του κ. Κεχαγιά για την περασμένη ώρα...
.
Και δεύτερο βίντεο από το Kozanimedia.gr


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα δεν τον κλείσατε μέσα .......καινούριο και αυτό!!!!! Το πρόβλημα δεν καταλάβαμε....

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
NEWS BURN είπε...

Δήμαρχε αυτά τα προγράμματα τα έχεις στο συρτάρι της (Περιφέρειας) για να τα διαχειριστείς από το 2015 και το μόνο που κάνεις δίστιχός είναι να κάθεσαι και να ασχολείσαι με αυτούς που πλέων έχεις βάλει στο στόχαστρο, χωρίς όμως να γνωρίζεις ότι έχεις παρατήσει τον δήμο και χάνονται πολλές ευκαιρίες για τον δήμο μας.
Όταν σε ρωτάμε πως πάμε το μόνο που λες δίστιχός είναι όλα καλά και ότι αντέχεις άλλους δέκα σαν αυτούς, που μέχρι πριν λίγο καιρό ήσασταν ένα. Δήμαρχε δεν σε κυνηγάει κάνεις δεν σε βάζουν στο στόχαστρό, δεν πάνε να προβάλουν κάτι το οποίο δεν το βλέπει ο κόσμος δεν φταίνε αυτοί Δήμαρχε ξύπνα Εσύ φταις για όλα αυτά εσύ είσαι η αιτία της παρακμής αυτής της δημοτικής αρχής, εσύ μας πωλούσες όνειρα με την σέσουλα για της επενδύσεις σου, εσύ είσαι αυτός που δύστυχος προκαλείς με το προφίλ σου, εσύ είσαι αυτός που όταν βγαίνεις στα κανάλια δυστυχώς δήμαρχε λες ανοησίες, δυστυχώς.
Πριν κάνεις οποιαδήποτε ενέργειά για αυτούς που θέλεις να καταστρέψεις και να τους δυσκολέψεις σε αυτά που προσπαθούν πλέων να κάνουν, καλό θα είναι να σκέφτεσαι λιγάκι , πριν βγεις σε ένα περιφερειακό συμβούλιο, ευτυχώς όμως υπάρχουν ακόμα σκεπτόμενοι άνθρωποι και στην περιφέρεια, αλλά και στον δήμο μας, που μπορούν να διακρίνουν ορισμένα πράγματα. Το ποιο έντιμο δήμαρχε θα ήτανε να καθίσεις και να ενδιαφερθείς για το εδαφολογικό και για άλλες υπηρεσίες του δήμου, και να καθίσεις να μιλήσεις με αυτούς που το στελεχώνουν. Δεν είμαι εγώ που θα σου πει τη ακριβός τη πρέπει να κάνεις αλλά ρε δήμαρχε σοβαρέψου είναι δυνατών να πηγαίνεις στο περιφερειακό συμβούλιο και να κάθεσαι να χαντακώνεις πάλι τον δήμο μας ???? είναι δυνατών΄??? μου θυμίζεις κάτι παιδάκια που όταν τους παίρνανε το γλειφιτζούρι πηγαίνανε στην μαμά τους να το πουν. Ξέρεις ότι ήρθανε από το εδαφολογικό εδώ στα μαντριά όπως τα λέτε εσείς η δήθεν και καταγράφουν τα θέματα μας και τα προβλήματα μας και γίνετε ενημέρωση για να δημιουργήσουμε σύλλογο κτηνοτρόφων με δεδομένα από την πρώτη γραμμή των κτηνοτρόφων μας αλλά και των αγροτών μας. Μην βιάζεσαι δήμαρχε για τη τώρα γίνετε δουλειά και θα την καταλάβεις δίστιχός λίγο αργά και φυσικά για άλλη μια φορά θα εκτεθείς θα κάνεις πάλι καμία άλλη γκάφα και πάει λέγοντας.
Τέλος πάντων όλα αυτά καλό θα ήτανε να μελετάς και να βλέπεις μπροστά δήμαρχε γιατί δυστυχώς μας έχεις κάνει βούκινο σε όλη την Ελλάδα, και απορώ ακόμα πως είναι δυνατών οι υπόλοιποι αιρετοί και δεν σε απορρίπτουν και να σε σταματήσουν να σε…… δεν ξέρω δήμαρχε είσαι λάθος πρέπει να σοβαρευτείτε, όλοι σας.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που θα αναεφέρω σαν πολίτης ειναι ότι έχω την εξής απόρια.
Πρίν καιρό εγινάν συμβάσεις για άτομα καθαριοτήτας κτλ κτλ.
Πού είναι όλα αυτά τα ατομά που ζητάνε και παρατάση;
Γιατί κόσμος να μένει ανεργός και ο καθένας να μπαίνει να πληρώνετε κιόλας και όλη μερά να κόβει βόλτες; και όταν λές γιατί μπηκέ απαντά δεν ειχά τι να κάνω;δεν ειναί αδικό; απλά! Και άς μην πάρω απαντήση ματιά εχούμε όλοι όσο και αδικό να έχει καποιά πραγματα δεν τα καταλαβαίνουμε και έμεις ο κοσμός,δηλώνει καθαριότητα και ειναί μεσά γραφεία και έξω μάς εφαγέ η βρωμά

Το Προφίλ μας