Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Βοΐου και το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2018

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, ο προϋπολογισμός του Δήμου Βοΐου για το 2018, σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, ο οποίος ανέρχεται στις 18.300.000€.
Ισοσκελισμένο ως προς τα έσοδα και τα έξοδα χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2018  η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Γλυκερία Παπαδιώτη – Νταβατζή,  μέσα από τον οποίο η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει το αυτοδιοικητικό της έργο, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που επικρατούν.
Η κα Παπαδιώτη τόνισε ότι « Ο Δήμος μας   συνεχίζει την προσπάθεια νοικοκυρέματος στα οικονομικά του, να μην έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, να είναι φερέγγυος σε όσους συναλλάσσονται μαζί του και να χρηματοδοτεί από δικούς του πόρους τα νομικά του πρόσωπα για να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του και  την στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων».
Ο Δήμαρχος Βοΐου, Δημήτριος Λαμπρόπουλος, κατά την εισήγησή του ανέφερε «Συντάσσοντας τον προϋπολογισμό του, ο Δήμος έχει συγκεκριμένους στόχους: 1. Να καλύψει τις ανελαστικές δαπάνες, που είναι απολύτως αναγκαίες για τη λειτουργία του, όπως μισθοδοσία, προμήθεια καυσίμων και άλλων υλικών, εξασφάλιση αναγκαίων υπηρεσιών κ.λ.π. 2. Να υποστηρίξει οικονομικά τις πολιτικές του, που μπορούν να αφορούν την παιδεία, την πρόνοια, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό κ.λ.π. 3. Να διασφαλίσει την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων ή εργασιών, που αφορούν είτε την συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών ή την υλοποίηση νέων, προς όφελος των δημοτών.
Δυστυχώς, η συνεχιζόμενη μείωση των διαθέσιμων πόρων, έχει σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή αύξηση του ποσοστού των οικονομικών πόρων που κατευθύνεται σε κάλυψη ανελαστικών δαπανών σε βάρος των χρημάτων που αξιοποιούνται για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και πολιτικών. Έτσι, το ΕΣΠΑ και γενικότερα τα προγράμματα χρηματοδότησης αποτελούν πλέον μονόδρομο για την εξασφάλιση επιπλέον πόρων για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και πολιτικών για την περιοχή ευθύνης μας».
Ισοσκελίζεται στα 18.300.000 ευρώ στα έσοδα και τα έξοδα και αναλυτικότερα:

ΕΣΟΔΑ




ΕΞΟΔΑ



Τακτικά
:
5.639.106,46


Λειτουργικές δαπάνες
:
7.522.295,26

Έκτακτα Έσοδα
:
6.153.012,94


Επενδύσεις
:
5.829.309,54

Έσοδα ΠΟΕ
:
34.000,00






Εισπράξεις από Δάνεια & Απαιτήσεις ΠΟΕ
:
1.710.156,42


Πληρωμές ΠΟΕ Λοιπές δαπάνες & Αποδόσεις
:
4.730.861,74

Εισπράξεις υπέρ του  Δημοσίου και Τρίτων
:
1.246.050,00


Αποθεματικό Δήμου & κληροδοτημάτων
:
217.533,46

Χρηματικό Υπόλοιπο:
:
3.517.674,18






ΣΥΝΟΛΟ
:
           18.300.000


ΣΥΝΟΛΟ
:
18.300.000

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε και το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για το 2018, στην τακτική συνεδρίαση της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου 2018.
Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Βοΐου αναφέροντας «Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για το τρέχον έτος περιλαμβάνει δράσεις οι οποίες ακολουθούν τις τάσεις του σύγχρονου τουριστικού μάρκετινγκ,  συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού και της εκπόνησης στρατηγικής. Περιλαμβάνονται, επίσης, δράσεις τουριστικής προβολής, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα προβολής και ενημέρωσης, υλοποιώντας συγκεκριμένες ενέργειες συμπεριλαμβανομένης και της στελέχωσης των εκθεσιακών συμμετοχών στις κύριες αγορές της Ελλάδας, της οργάνωσης προωθητικών ενεργειών και γενικά της χρήσης όλων των απαραίτητων «εργαλείων» προσέγγισης των αγορών – στόχων.
Οι βασικοί άξονες του προγράμματος καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των διαθέσιμων εργαλείων και τεχνικών για την προβολή του τουριστικού προϊόντος του Βοΐου, ενώ αξιοποιείται σαν κυρίαρχο στοιχείο η προβολή της πολιτισμικής και ιστορικής ταυτότητας της περιοχής, σε συνδυασμό με μορφές εναλλακτικού τουρισμού που συνθέτουν το τουριστικό προϊόν».
Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση έγινε η κοπή πίτας του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις ευχές για καλή και αποδοτική χρονιά. Το φλουρί έπεσε στην Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης κ. Αναστασία Παρίντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας