Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Αργία και για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία η ημέρα των Τριών Ιεραρχών

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ
Αργία γίνεται πλέον και για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία η 30ή Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές «κερδίζουν» άλλη μία ημέρα αργίας, καθώς με διάταξη του υπουργείου Παιδείας, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, την ημέρα των Τριών Ιεραρχών τα σχολεία θα είναι κλειστά.
Συγκεκριμένα, στην εναρμόνιση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως προς το πλαίσιο απόδοσης τιμής για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών προχωρά το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η ημέρα των Τριών Ιεραρχών ορίζεται ως αργία για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως ισχύει και για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Με εγκύκλιο θα ορίζεται ότι ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη συμβολή των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα θα γίνεται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Πηγή: Αργία και για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία η ημέρα των Τριών Ιεραρχών | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας