Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Φώφη Γεννηματά: Το σύνθημα “ΣΥΡΙΖΑ ή δεξιά”, γίνεται σήμερα «και ΣΥΡΙΖΑ και Δεξιά»

ΟΜΙΛΙΑ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Πριν ένα μήνα, κύριοι της Κυβέρνησης, δώσατε την ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ και τώρα ήρθε η ώρα για την ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ.
Ψηφίσατε 1,8 δις πρόσθετα μέτρα στον Προϋπολογισμό του 2018.
Σήμερα σκύβετε το κεφάλι και ψηφίζετε το “δεύτερο μέρος”, το κύριο πιάτο  των δεσμεύσεων  σας στην  τρόικα στο πλαίσιο της γ’ αξιολόγησης.
«Όλα έγιναν ευκολότερα με σας». Και δεν χρειαζόταν να μας το πει ο κ. Νταισελμπλουμ. Το βλέπαμε, το υποστήκαμε,  το ζει ο Ελληνικός λαός καθημερινά, του φορέσατε τη θηλιά στο λαιμό.
Τα δώσατε όλα.  Υποχωρήσατε σε όλα προς την τρόικα, παραβιάσατε κάθε κόκκινη γραμμή, εγκαταλείψατε κάθε αντίσταση υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, δεν διαπραγματευθήκατε τίποτα.
Με Τσίπρα, Τσακαλώτο αμέσως καλύτερα!

 Να τα χαίρεστε αυτά τα παράσημα κυρίες και κύριοι του Κυβερνητικού επιτελείου αλλά δεν χρειάζεται καν να τα επιδεικνύετε αφού ο λαός δεν ξεχνά πια τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ.
Και βέβαια αυτοί που κρυφογελούν σήμερα με τα μέτρα που παίρνετε, είναι οι εκφραστές της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα, που βλέπουν να υλοποιείται πλήρως η πολιτικής τους, χωρίς καν να “βρέξουν τα πόδια τους”.
Ως φαίνεται το σύνθημα “ΣΥΡΙΖΑ ή δεξιά”, γίνεται  σήμερα «και ΣΥΡΙΖΑ και Δεξιά».
Γι’ αυτό εμείς επιμένουμε σε ανοιχτό μέτωπο και με το λαϊκισμό και με τη συντήρηση. Αντίπαλός μας είναι οι πολιτικές της συντηρητικής οπισθοδρόμησης και οι εκφραστές της, με όποιον μανδύα και αν εμφανίζονται.

Κυρίες και Κύριοι,
Μέρα με τη μέρα που περνά, συνειδητοποιείτε το πολιτικό και κοινωνικό σας αδιέξοδο.
Μέσα από τις αντιλαϊκές επιλογές σας, τα άδικα μέτρα, τη βίαιη δημοσιονομική επιδρομή, που εσείς προκαλέσατε , αντικρίζετε την  ολομέτωπη σύγκρουση με την Κοινωνία.
Τώρα σίγησαν τα συνθήματα και οι κορώνες.
Τώρα δεν διαμαρτύρεστε για τους πλειστηριασμούς, αλλά τους διευκολύνετε, με το πάτημα ενός κουμπιού.
Όχι μόνο δεν φωνάζετε για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά ξεπουλάτε και τα ασημικά.
Κι απέναντι στην καθολική αντίδραση , τώρα εσείς ψηφίζετε και με τα δυο χέρια .
Και μέσα σε αυτή τη σκληρή  πραγματικότητα, προβάλλει πια, η αληθινή ταυτότητα και φύση του ΣΥΡΙΖΑ:
Μια ευκαιριακή πολιτική συμμαχία.
Ένα συγκυριακό δημιούργημα  της βαθιάς κρίσης.
Που ευτελίζει τις αξίες και τις αρχές της Αριστεράς.
Που προσπαθεί να “κανιβαλίσει” κάθε τι το προοδευτικό, να το εξισώσει με τις αδηφάγες πολιτικές της λιτότητας και της στείρας δημοσιονομικής προσαρμογής.
Με φόβο απέναντι στις επενδύσεις και την ανάπτυξη.
Με φόβο απέναντι στην αληθινή πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που γιγαντώθηκε μέσα από τη λαϊκή οργή, που  καπηλεύτηκε την ελπίδα , σφραγίζει με την -εμβληματική πια- αποτυχία του, το τέλος της εποχής της αυταπάτης.
Μιας αυταπάτης που ξεκίνησε με το ψέμα πως το ΠΑΣΟΚ έφερε το Μνημόνιο.
Ένα ψέμα που κατέπεσε με κρότο και πρόσφατα με τη δημοσιοποίηση της εσωτερικής έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος, επαληθεύοντας τόσο τις ευθύνες των  Κυβερνήσεων της ΝΔ όσο και τον καταστροφικό ρόλο της αγαστής σύμπραξης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στις «πλατείες της οργής» το 2011.
Ό,τι δεν μπορούσε ή δεν τολμούσε να ζητήσει η συντηρητική Ευρώπη και το ΔΝΤ από τις προηγούμενες  Κυβερνήσεις, χρειάστηκαν δύο εκλογές και δέκα επτά ώρες διαπραγμάτευσης για να τα πετύχει!
Και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και “χέρι” στην απεργία!

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,
Με πλήρη  επίγνωση αλλά και απόλυτο πολιτικό κυνισμό   σπεύδετε σήμερα  με αντάλλαγμα λίγους ακόμα μήνες παραμονής στην εξουσία να ψηφίσετε:
– Την επίσπευση των πλειστηριασμών που πλέον θα διενεργούνται μόνο ηλεκτρονικά. Ακόμη από το Μάιο και για μικρά χρέη προς το Δημόσιο και μάλιστα χωρίς καμία μέριμνα για την προστασία της κύριας κατοικίας των αποδεδειγμένα αδύναμων συμπολιτών μας. Αυτοί λοιπόν που δεν τα βγάζουν πέρα θα χάνουν τις περιουσίες τους και θα περνούν στα χέρια όσων έχουν να τις αγοράσουν όσο-όσο με ένα διπλό κλικ και μην μας λέτε ότι θα εξασφαλίσετε την πρώτη κατοικία. Αν έχετε συμφωνήσει με τους εταίρους πείτε το τώρα γιατί  δεν το φέρατε με το πολυνομοσχέδιο ;
Και το βαφτίζετε όλο αυτό «κοινωνική παρέμβαση». Όλοι  αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος των κόκκινων δανείων. Όχι όμως με όρους που διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή, αφελληνίζουν την οικονομία και δημιουργούν στρατιές αστέγων στους δρόμους.
Εκεί δηλαδή που μας οδηγεί η καθυστέρηση, η ολιγωρία και η πλήρης υπακοή αυτής της Κυβέρνησης στις απαιτήσεις της τρόικας.
Για μας η προστασία της πρώτης κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών είναι αδιαπραγμάτευτη.
Για το λόγο αυτό οι Κ.Ο ΔΗΣΥ – ΠΟΤAMI καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση νόμου την οποία ούτε καν εξετάσατε.

Ψηφίζετε σε λίγο το προϊόν της διαπραγματευτικής αποτυχίας σας στα εργασιακά, υιοθετώντας ιδεοληπτικές απόψεις και αναποτελεσματικές απαιτήσεις του ΔΝΤ.
Χωρίς καν διάλογο με τους εργαζόμενους και τους κοινωνικούς εταίρους.
Κάνοντας αντίπραξη στη ΝΔ αφού προλάβατε και της πήρατε τη δουλειά! Είσαστε δε τόσο αποφασισμένοι και υπάκουοι που ούτε καν συζητήσατε την πρότασή μας για την  εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία – μια και τα σωματεία έχουν μητρώο- ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα να αποφασίζονται οι απεργίες με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων

Ψηφίζετε και χειροκροτείτε την επιτάχυνση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
Πριν από λίγους μήνες μας διαβεβαιώσατε ότι θα δημιουργηθεί ειδικός φορέας διαχείρισης των ΔΕΚΟ.
Είπατε – ώ του θαύματος –  πάλι ψέματα. Τώρα προχωρείτε χωρίς ντροπή στην παράδοση της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, των ΕΛΤΑ, των αστικών συγκοινωνιών, στο ελεγχόμενο από την τρόικα, για 99 χρόνια, Υπερταμείο.
Ως φαίνεται για σας “Δίκαιη Ανάπτυξη” θα γίνει με το γενικό ξεπούλημα του Εθνικού Πλούτου.

– Βάζετε κόφτη στα επιδόματα των τρίτεκνων και των πολύτεκνων οικογενειών. Περίπου 67.000 οικογένειες με 3 ή 4 και παραπάνω παιδιά, θα δουν το επίδομά τους να μειώνεται.
Καλά δεν μπορείτε να καταλάβετε το πόση ζημιά κάνετε σε μια χώρα που έχει έντονο δημογραφικό πρόβλημα;
Πριν λίγο καιρό αποδεχθήκατε πρότασή μου για την δημιουργία Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για το δημογραφικό.
Γιατί δεν περιμένετε δύο μήνες για να καταθέσει η επιτροπή ένα ολοκληρωμένο πορισμα ; Προφανώς γιατί δεν έχετε κανένα ενδιαφέρον για την Ελληνική οικογένεια.
Αποκαλύπτετε επιτέλους το αναπτυξιακό σας σχέδιο!
Πρωτότυπο και με ταξικό πρόσημο!
Για αυτό και σας πήρε τόσο χρόνο για να μας το παρουσιάσετε.
Ρουλέτες και τζόγος παντού!
Για το σκοπό αυτό μάλιστα μειώνετε τη φορολογία όχι στις επιχειρήσεις γενικά, αλλά αποκλειστικά στους μεγαλοϊδιοκτήτες των επιχειρήσεων του τζόγου!
Δημιουργείτε νέο σώμα ελεγκτών αντί να ενισχύσετε τις υπάρχουσες ελεγκτικές δομές. Τι και αν υπάρχει για την καταπολέμηση της διαφθοράς η Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το ΣΔΟΕ , η οικονομική αστυνομία και οι οικονομικοί εισαγγελείς.
Εσείς θέλετε νέες προσλήψεις και απόλυτα ελεγχόμενα όργανα από τον Υπουργό για να υλοποιούν τυφλά τις κατευθύνσεις για  τη δημιουργία  πελατειακού κράτους.
Χωρίς να αισθάνεστε καν την ανάγκη να απολογηθείτε για τον πλήρη συμβιβασμό σας με την μεγάλη φοροδιαφυγή,   το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων.
Ούτε το θεσμό της  διαμεσολάβησης αφήνετε όρθιο.
Βάζετε σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα του θεσμού, επιβαρύνοντας εν τέλει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Μα ό,τι χρυσό πιάνετε τελικά, το κάνετε κάρβουνο!
Οπισθοδρόμηση και σε σχέση με την αποκέντρωση και την Αυτοδιοίκηση.
Η ρύθμιση για τα προνοιακά επιδόματα όχι μόνο προσθέτει γραφειοκρατικά βάρη αλλά είναι επιστροφή στο συγκεντρωτισμό και υποτροπή στο πελατειακό κράτος.
Πού μας γυρίζετε; Μια πραγματικά αριστερή Κυβέρνηση το πρώτο που θα έκανε είναι να αναθέσει στην Αυτοδιοίκηση το σχεδιασμό  και την υλοποίηση της κοινωνικής πολιτικής. Κάνετε το ακριβώς αντίθετο:  τα μαζεύετε όλα στον Υπουργό  για να δίνετε φιλοδωρήματα.  Έχετε  κάνει ξανά  το κοινωνικό κράτος  φιλανθρωπία.!
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Ο κ. Τσίπρας καλεί την Κυβερνητική πλειοψηφία να δώσει θετική ψήφο στο Πολυνομοσχέδιο, με το επιχείρημα ότι “έτσι εξασφαλίζουμε την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια”.
Όμως το “νέο παραμύθι”  του κ. Τσίπρα, δεν πρόκειται αυτή την φορά να πετύχει τον στόχο του, να παραπλανήσει και να εξαπατήσει και πάλι τους πολίτες.
Απόψε βιώνουμε την ολοκλήρωση της “Τριλογίας της Εξαπάτησης”, με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πρόθυμους ΑΝΕΛ.
Στο πρώτο επεισόδιο μας λέγατε πως θα σκίσετε τα μνημόνια, πως θα τα καταργήσετε όλα με ένα νόμο και με ένα άρθρο.
Στο sequel μας φέρατε τον Σεπτέμβρη του ’15 το περίφημο παράλληλο πρόγραμμα.
Και τώρα, προβάλετε στα προσεχώς ως τρίτη συνέχεια, την δήθεν   καθαρή έξοδο.
Ο κ. Τσίπρας έχει ήδη “φροντίσει” με την έξοδο από το τρίτο – δικό του  – μνημόνιο , να έχουμε είσοδο στο τέταρτο άτυπο μνημόνιο που  έχει ήδη συμφωνήσει και προκαταβολικά νομοθετήσει.
  • Με τις δεσμεύσεις για δυσβάσταχτα πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022,
  • με την επιτροπεία ως το 2060,
  • με την παράδοση του Εθνικού Πλούτου, για 99 χρόνια
  • με την αποδοχή των νέων περικοπών στις συντάξεις και την μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους.
  • Με την αδυναμία ουσιαστικών λύσεων για το δημόσιο χρέος της χώρας.

Ερωτώ στ αλήθεια;
Μπορούμε να βγούμε από την κρίση,
με τους αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης που έχουμε σήμερα,
με την διαιώνιση των capital controls και
την αδυναμία του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία;
Με την Ελλάδα να είναι στον πάτο του καταλόγου των ευρωπαϊκών χωρών στην προσέλκυση επενδύσεων,
με τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες να δοκιμάζονται,
τους νέους ανθρώπους να συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την χώρα;
Ή μήπως είναι κανείς- εκτός από την Κυβέρνηση – ευχαριστημένος επειδή  δήθεν αντιμετωπίζεται η ανεργία με το “κόψιμο” μιας θέσης εργασίας σε δύο και την συνεχή μείωση των μισθών;
Είμαστε η τελευταία χώρα της Ευρώπης που μείναμε στα Μνημόνια και  συνεχίζονται να επιβάλλονται θυσίες στον λαό μας.
 Είναι ώρα τώρα να αλλάξουμε πορεία.
Να αναδείξουμε εμείς την δική μας Εθνική Γραμμή, ώστε όχι μόνο η κρίση να αποτελέσει παρελθόν, αλλά και να μην επιστρέψει ποτέ στο μέλλον.
Η Ελλάδα μπορεί, η Ελλάδα έχει προοπτική!
Αλλά αυτό προϋποθέτει μια ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, μια εναλλακτική πρόταση , προοδευτικής διακυβέρνησης που:

  • Προωθεί ένανέο παραγωγικό πρότυπο για την ανάπτυξη και την δημιουργία νέου πλούτου στην χώρα.
  • Μεριμνά σταθερά για τηνδίκαιη διανομή του με την στήριξη της μεσαίας τάξης και την μείωση των Κοινωνικών Ανισοτήτων.
  • Καταπολεμά οριστικά τοπελατειακό κράτος, στηρίζει και αναβαθμίζει τους θεσμούς, το πολιτικό σύστημα, την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.
  • Έχει τηναξιοπιστία να προχωρήσει σε Αλλαγές στους όρους της συμφωνίας με τους εταίρους μας, ώστε να απελευθερωθούν πόροι για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή.
Σε αυτή την πολιτική εμείς ως Κίνημα Αλλαγής μένουμε σταθερά προσηλωμένοι , επιδιώκοντας την Εθνική Συνεννόηση, αλλά και τη στρατηγική συμπόρευση με τις ζωντανές παραγωγικές, δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις της χώρας. 
  • Ναι μπορούμε να βγούμε οριστικά από την κρίση.
  • Ναι μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, με ασφάλεια, και να εξασφαλίσουμε την επιστροφή των παιδιών μας.
Κλείνω με μια αναγκαία  επισήμανση.
Να σταματήσουν οι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να επιδίδονται σε ένα επικίνδυνο  blame game για το θέμα των Σκοπίων, στοχεύοντας στα εσωτερικά τους ακροατήρια.
Να αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι με την διγλωσσία και την πατριδοκαπηλία των ΑΝΕΛ, υπονομεύει ευθέως η ίδια την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της όποιας διαπραγμάτευσης.
Ως εδώ . Εμείς έχουμε σταθεί υπεύθυνα. Υπενθυμίζουμε ότι η  παράταξή μας ακολούθησε μια πολιτική που έφερε θετικά αποτελέσματα, αν και η αδιαλλαξία της άλλης πλευράς δεν επέτρεψε την τελική λύση.
Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται υπεύθυνα και σταθερά στο πλαίσιο των διαμορφωμένων θέσεων της χώρας.
Θα τοποθετηθούμε όταν η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΣΗΜΑ καταθέσει το προϊόν της διαπραγμάτευσης της στο τραπέζι.
Δεν θα γίνουμε μέρος της θεατρικής παράστασης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και άλλων αυτόκλητων κομπάρσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας