Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Ψήφισμα της Π.Ε.Δ. για το όνομα των Σκοπίων

Την αντίθεση της,  σε ενδεχόμενη  χρήση του ονόματος Μακεδονία καθώς και κάθε παράγωγου της,  σχετικά με την ονομασία του γειτονικού κράτους της FYROM, εκφράζει η Διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Δυτικής Μακεδονίας.
Με ψήφισμα που εκδόθηκε και στο οποίο συμφώνησαν ομόφωνα  οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης στην περιοχή,  υπογραμμίζεται ότι «δεν πρέπει να υπάρξει υποχώρηση από την
παλαιά Εθνική θέση του 1992, η οποία καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος Μακεδονίας, καθώς  και κάθε παράγωγου της, από τα Σκόπια».
Επισημαίνεται επίσης ότι «πρέπει να απαλειφθεί από το Σύνταγμα της FYROM, οποιαδήποτε αλυτρωτική αναφορά», ενώ  στη  συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε.Δ  στην Κοζάνη, σε δηλώσεις τους οι  Δήμαρχοι  Φλώρινας, Βοϊου, Εορδαίας, Πρεσπών και Σερβίων, στάθηκαν και στο ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε συλλαλητήρια  που αναμένεται να πραγματοποιηθούν  το επόμενο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή.
 ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας