Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Tι απαντά ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, στους επικριτές του, που τον κατηγορούν ότι δεν ασχολείται με το δήμο, αλλά και για τη συμφωνία ρύθμισης με την ΔΕΗ για τις οφειλές στο ρεύμα

kozan.gr

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρει τι του γίνεται. Προσπαθεί να δικαιολογηθεί με ψέματα.
Τώρα ανακάλυψε ότι γίνεται σπατάλη ηλεκτρικής ενέργειας στον δήμο; Όταν του τα έλεγαν στο δημοτικό συμβούλιο, άλλα έλεγε.
Γιατί παραπονιέται; Αυτός δεν πρότεινε αυξήσεις στο δημοτικό συμβούλιο από 40 έως 360 %. Του φταίνε οι άλλοι που το δημοσιοποίησαν;
Και εντάξει του άφησαν οι άλλοι 500 χιλ όπως λέει. Γιατί το άφησε και έγινε 1,3 εκ. ; Γιατί 3 χρόνια τώρα δεν πλήρωσε στην ΔΕΗ έστω ένα μικρό ποσό για να μην κοπεί το ρεύμα;
Κόπηκε το ρεύμα και μετά έκανε ρύθμιση. Αν μπορούσε ας έκανε και κάτι άλλο!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε κόλλημα με τα δημοτικά τέλη... Άλλο τον ρωτάει για τα δημοτικά τέλη απαντάει. Γιατί γελάς ειρωνικά όταν σε ρωτάει για το Δήμο? Είσαι δήμαρχος και έρχεσαι στο δημαρχείο στις 12.30 το μεσημέρι και 1.30 φεύγεις κάθε μέρα σε βλέπουμε τι έρχεσαι και πόσο ασχολείσαι.... Από την άλλη να σου πω και εγώ ένα μέτρο οικονομίας: αφήνεις το τζιπ του δήμου και πηγαινοέρχεται με το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΜΆΞΙ. Θα γλυτωνες τον δήμο τουλάχιστον 500 ευρώ τον μήνα καύσιμο η αλλιως 6.000 το χρόνο ή αλλιώς 30.000 την 5ετια που θα είσαι δυστυχώς δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Ξεκουμπίσου λέμε τι δέν καταλαβαίνεις

Ανώνυμος είπε...

βρε ουστ απο εδω νουμερο,

Ανώνυμος είπε...

Απο επικριτές χορτάσαμε. Ενδιαφέρον θα ήταν ο δημαρχος μια φορά να μας πει ποιούς έχει υποστηρικτές. Με αυτον τον ψευτονταή που τον βλέπει ο κόσμος να κυκλοφορεί σε λίγο μόνο τα αδέσποτα θα τον μιλάνε.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο πρώην έβλεπε την σπατάλη;

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ 6.24 τι μανία είναι αυτή με τον πρώην; Ο πρώην κρίθηκε από τους δημότες. Δες με τι καρούμπαλο έχουμε τώρα να κάνουμε. Κρίνε τον τωρινό και άσε τον πρώην.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ 7.15 ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΛΕΣ ΜΑΝΙΑ;ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ.ΕΝΤΑΞΕΙ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΟΜΩΣ ΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΩΡΑΙΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΛΕΣ ΩΩΩΩΠΑ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΑΤΑΛΗ.ΔΕΝ ΣΙΩΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΣΥ.ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ;ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ;ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Και με τον πρωην και με τον γιατρό πετρέλαιο θέρμανσης και για τα αυτοκινητα με το στανιο έβλεπαν στο δημαρχείο

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Αν και η απάντηση σε ανώνυμα σχόλια, σε ανθρώπους που φορούν κουκούλα και δεν έχουν το θάρρος να εκφράζουν δημόσια την γνώμη τους, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη όσων λένε ή γράφουν, επικοινωνιακά δεν είναι ενδεδειγμένη ενέργεια, θα επιχειρήσω να απαντήσω στα ερωτήματα του σχολιαστή 12.36, με όλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Συνεχής ήταν η προσπάθειά μας ο δημοτικός φωτισμός να λειτουργεί σωστά, να σβήνει και να ανάβει όταν πρέπει. Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν για την πολύ καλή κατάσταση του δημοτικού φωτισμού, με πληρότητα σε λάμπες και έγκαιρες συντηρήσεις. Δεν αφήναμε τον δημοτικό φωτισμό να σβήνει στις 11 το πρωί.
Καμία σύγκριση επομένως.
Το 2012 κάναμε μια πρώτη εκκαθάριση των καταλόγων των παροχών ηλεκτρικής ενέργειας και διαγράψαμε παροχές που δεν ανήκαν στον δήμο.

Όπως και πρόσφατα έχω δηλώσει στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και έχω ενημερώσει τους πολίτες με ανάρτηση στο διαδίκτυο, το έλλειμμα στις δαπάνες ηλεκτρικής ενέργειας εμφανίστηκε το 2013 με την ενσωμάτωση από την ΔΕΗ στους λογαριασμούς της το κόστος για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και τις ΑΠΕ.
Για τον σκοπό αυτό είχαμε ήδη μελετήσει ενέργειες για την μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο δήμου. Αλλά το 2014 ήρθαν οι εκλογές και άνθρωποι σαν τον 12.36 φρόντισαν να μην συνεχίσουμε το έργο μας. Σεβαστό, αλλά να μην μας εγκαλεί κιόλας.

Το θέμα της μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολυσύνθετο και χρειάζεται σοβαρή και εμπεριστατωμένη μελέτη.
Η πλειονότητα των προτάσεων που κάναμε στα πρόσφατα δημοτικά συμβούλια για την μείωση των δαπανών ηλεκτρικής ενέργειας βασίζονται σε προεργασία που είχαμε κάνει ως δημοτική αρχή.

Σε κανέναν δήμο της χώρας η αξιωματική αντιπολίτευση δεν λειτουργεί όπως εμείς, να ασκούμε δηλαδή δημιουργική αντιπολίτευση, υποβάλλοντας συνεχώς προτάσεις για το καλό του δήμου.
Το 1/10 των προτάσεών μας αν υιοθετούσε ο δήμαρχος, σήμερα δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα στον δήμο.

Είναι προφανές. Ο 12.36 λειτουργεί σε διατεταγμένη υπηρεσία από κάποιους διαβάλλοντας και συκοφαντώντας και την θητεία μας και τα ονόματά μας.
Όμως δεν θα μείνουμε άπραγοι. Θα ενημερώνουμε συνεχώς τους πολίτες με την αλήθεια και την ακριβή αποτύπωση των πραγμάτων.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΩΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ, ΚΑΚΩΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΚΑΝΕ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΕΤΗ;
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΑΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΝΟΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΑΠΑΡΑ 1.00 μ.μ. ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΡΗΞΕΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ. ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ Η ΑΛΟΙΩΣ ΒΟΥΛΩΣΤΟ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΙΧΤΙΡ

Ανώνυμος είπε...

Προς 5.07

Είναι φανερή η προσπάθειά σου να ταυτίσεις Κωνσταντόπουλο με Κοσματόπουλο. Δηλαδή τη μέρα με την νύχτα. Πίστεψε με ότι μπορώ να γνωρίζω πολύ καλά ότι τα 3.5 χρόνια της θητείας του, ποτέ το δημαρχείο δεν έμεινε από πετρέλαιο. Για ένα απλό λόγο. Ο ίδιος ήταν απο το πρωί ως το βράδυ στο δημαρχείο.

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Προς 1.00 μμ

Κακώς κατά την άποψή σου απαντώ στα σχόλια.
Έλα όμως που από το σχόλιό σου θίγονται εργαζόμενοι που έχουν ονοματεπώνυμο.

Θέλω λοιπόν να σε διαβεβαιώσω λοιπόν και σένα και όλους τους πολίτες ότι από την συνεργασία μου με τους μηχανικούς του δήμου είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Εγώ αν είχα κάποιο πρόβλημα με τους μηχανικούς ήταν ότι τους ζητούσα πολλά (μερικές φορές τα ζητούσα όλα) μέσα σε λίγο χρόνο. Ήμουν δηλαδή υπέρ το δέον απαιτητικός, είχα όμως κι εγώ το δίκαιό μου προσπαθώντας να εντάξω και να υλοποιήσω μέσω ΕΣΠΑ όσο γίνεται περισσότερα έργα.

Η απόδοση και η παραγωγικότητα κάθε εργαζόμενου δεν πρέπει να επαφίεται μόνο στην καλή του θέληση και ευσυνειδησία, αλλά έχει σχέση και με την οργάνωση και διοίκηση των υπηρεσιών και τις απαιτήσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Και για να γίνει κατανοητό αυτό σου αναφέρω μόνο ότι αυτοί οι μηχανικοί από το 2011 έως το 2015 ( η περίοδος που εντάχθηκαν και υλοποιήθηκαν όλα τα γνωστά έργα του δήμου), επέβλεψαν έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 20,0 εκατ. ευρώ, όταν στην τριετία 2014-2017, ακριβώς επειδή δεν εντάχθηκε κανένα καινούργιο μεγάλο έργο της τάξης του εκατομμυρίου και πάνω, επέβλεψαν έργα προϋπολογισμού κατά την εκτίμησή μου, μόλις 1,0 εκ ευρώ.
Άρα για ότι γίνεται δεν φταίνε οι υπάλληλοι αλλά η πολιτική ηγεσία.

Όσον αφορά την δυνατότητα εκπόνησης μελετών σε διαβεβαιώ ότι όχι μόνο μπορούν, αλλά υπάρχουν μηχανικοί που μπορούν άνετα να ενταχθούν στα καλύτερα μελετητικά γραφεία. Επί των ημερών μου εκπονήθηκαν πολλές μελέτες μικρού όμως προϋπολογισμού, γιατί η κύρια απασχόλησή τους ήταν η επίβλεψη των έργων.

Ανώνυμος είπε...

6.38 εσύ τί προσπαθείς;Ο Κοσματοπουλος μας βγήκε ανίκανος να φέρουμε ξανά τον Κωνσταντόπουλο;Άλλοι δεν υπάρχουν;

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Προς 1.00 μμ

Κακώς κατά την άποψή σου απαντώ στα σχόλια.
Έλα όμως που από το σχόλιό σου θίγονται εργαζόμενοι που έχουν ονοματεπώνυμο.

Θέλω λοιπόν να σε διαβεβαιώσω και σένα και όλους τους πολίτες ότι από την συνεργασία μου με τους μηχανικούς του δήμου είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Εγώ αν είχα κάποιο πρόβλημα με τους μηχανικούς ήταν ότι τους ζητούσα πολλά (μερικές φορές τα ζητούσα όλα) μέσα σε λίγο χρόνο. Ήμουν δηλαδή υπέρ το δέον απαιτητικός, είχα όμως κι εγώ το δίκαιό μου προσπαθώντας να εντάξουμε και να υλοποιήσουμε ως δημοτική αρχή μέσω ΕΣΠΑ όσο γίνεται περισσότερα έργα.

Η απόδοση και η παραγωγικότητα κάθε εργαζόμενου δεν πρέπει να επαφίεται μόνο στην καλή του θέληση και ευσυνειδησία. Η απόδοση και η παραγωγικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την οργάνωση και διοίκηση των υπηρεσιών και τις απαιτήσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Και για να γίνει κατανοητό αυτό σε πληροφορώ ότι αυτοί οι μηχανικοί από το 2011 έως το 2015 ( η περίοδος που εντάχθηκαν και υλοποιήθηκαν όλα τα γνωστά μεγάλα έργα του δήμου), επέβλεψαν έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 20,0 εκατ. ευρώ, όταν στην τριετία 2015-2017, ακριβώς επειδή δεν εντάχθηκε κανένα καινούργιο μεγάλο έργο της τάξης του εκατομμυρίου και πάνω, επέβλεψαν έργα προϋπολογισμού κατά την εκτίμησή μου, μόλις 1,0 εκ ευρώ.
Άρα για ότι γίνεται δεν φταίνε οι υπάλληλοι αλλά η πολιτική ηγεσία.

Όσον αφορά την δυνατότητα εκπόνησης μελετών σε διαβεβαιώ ότι όχι μόνο έχουν την δυνατότητα, αλλά υπάρχουν μηχανικοί που μπορούν άνετα να ενταχθούν στα καλύτερα μελετητικά γραφεία. Επί των ημερών της δικής μας θητείας εκπονήθηκαν πολλές μελέτες, μικρού όμως προϋπολογισμού, γιατί η κύρια απασχόλησή των μηχανικών ήταν η επίβλεψη των έργων.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την απάντηση.εξακολουθώ να θεωρώ λάθος να απαντας σε αγνωστους σε ενα μπλογκ ακόμα και σε εμένα που σε ρωτησα. Βλέπω όμως μια εκτιμηση, που δεν έχω λογο να μην πιστέψω οτι είναι ειλικρινής, στους μηχανικούς, αλλά δεν βλέπω μια λεξη για την οικονομική διεύθυνση και την γενική διεύθυνση. Είναι λογικό πάντως να φταίει η πολιτικη ηγεσία. Συμφωνώ. Έχει ευθύνη και στην στρατηγική και στην διοίκηση. Οι κατάλληλοι στην κατάλληλη θέση. Ευθύνη της πολιτικής ηγεσιας

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Μόνο για τους μηχανικούς ρωτήθηκα. Έτσι τουλάχιστον κατάλαβα εγώ.
Για όλους τους υπαλλήλους έχω διατυπώσει με παρρησία την γνώμη μου, βαθμολογώντας τους όπως από τον νόμο είχα υποχρέωση. Δεν υπάρχει δήμαρχος ως τώρα, που να έκανε αξιολόγηση προσωπικού, όχι μόνο στα Σέρβια, αλλά εκτιμώ στους περισσότερους δήμους της χώρας. Κι αυτό γιατί η αξιολόγηση εμπεριέχει ευθύνη και από αυτήν προκύπτει πολιτικό κόστος.

Όσον αφορά τις απαντήσεις σε ανώνυμα σχόλια, στην γενική αρχή συμφωνώ μαζί σου, δεν υπάρχει όμως πιθανότητα να αφήσω αναπάντητα σχόλια που θίγουν την λειτουργία μας ως δημοτική αρχή και την προσωπική και πολιτική μας τιμή. Ως εδώ και μη παρέκει.

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθώ 9.03 να σου πω ότι δεν μπορείς να ταυτίζεις Κοσματόπουλο με Κωνσταντόπουλο επειδή έτσι σε βολεύει. Έχεις δικαίωμα να μην θέλεις τον Κωνσταντόπουλο για δήμαρχο, όμως δεν έχεις σοβαρούς λόγους για αυτό.

Το Προφίλ μας