Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Σχολική Διαμεσολάβηση στο ΓΕΛ Σερβίων

Με μεγάλο ενδιαφέρον την Τρίτη 28-11-2017 οι μαθητές της Α΄ Λυκείου παρακολούθησαν την επιμορφωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Γενικό Λύκειο Σερβίων σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Κοζάνης με θέμα «ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ». Η υπεύθυνη κ. Βλαχάβα Ευανθία παρουσίασε σε μία διδακτική ώρα το θεωρητικό μέρος που περιελάμβανε τους  εξής άξονες:

1. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ
2. ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
3. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ
4. ΡΟΛΟΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ/ΟΥΣΩΝ
Ακολούθησαν δύο διδακτικές ώρες με το πρακτικό μέρος που ενεργοποίησε τους μαθητές να υποδυθούν το ρόλο του διαμεσολαβητή σε ομάδες και  σε δικά τους σενάρια συγκρουσιακών καταστάσεων, συνειδητοποιώντας με απλό και βιωματικό τρόπο τι είναι σύγκρουση, ο εαυτός μας στη σύγκρουση και αναζητώντας ειρηνική επιλυτική προσέγγιση μέσα από τα βήματα της διαμεσολάβησης.
Πολλαπλά τα οφέλη για τους ίδιους τους μαθητές όπως άσκηση θετικού λόγου, αλλαγή οπτικής των συμβάντων, απόκτηση επικοινωνιακών δεξιοτήτων, διαχείριση συγκρούσεων χωρίς βία.. Πολλαπλά και για το σχολείο όπως συνεργατικό και φιλικό κλίμα στην συμβίωσή μας για την επίτευξη των παιδαγωγικών και μαθησιακών στόχων.
Ευχαριστούμε θερμά την υπεύθυνη του ΣΣΝ Κοζάνης κ. Βλαχάβα Ευανθία για την πολύ χρήσιμη επιμόρφωση που πρόσφερε στους μαθητές μας και στις συντονίστριες καθηγήτριες του προγράμματος της ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ.

Η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Σερβίων
Κουρελή  Αθανασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας