Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Φώφη Γεννηματά: Η Κυβέρνηση είναι χαμένη στους μεσάζοντες

ΟΜΙΛΙΑ
ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΣΤΗ  ΒΟΥΛΗ 

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Θέλω να διαμαρτυρηθώ εντονότατα γιατί θεωρώ απαράδεκτο να φιμώνονται αρχηγοί κομμάτων και να κλείνετε τα μικρόφωνα την ώρα που κατέθετα σημαντικά έγγραφα.
Έγγραφα που αποδεικνύουν, πρώτον, ότι μόνο ως διακρατική θα μπορούσε να υλοποιηθεί η συμφωνία κατ’ απαίτηση των Σαουδαράβων  ενώ εσείς είχατε σπεύσει να υπογράψετε ήδη τη συμφωνία με τον Παπαδόπουλο.
Και δεύτερον, είτε εν γνώσει του είτε όχι, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει υπογράψει για 300.000 οβίδες ενώ οι Σαουδάραβες ζητούσαν μόλις 100.000.

Αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία και τα δύο, γι’ αυτό πρέπει να τεθούν υπόψη  όλων των Βουλευτών του Κοινοβουλίου  και να δοθούν στην δημοσιότητα. Και επειδή πραγματικά δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή την Κυβέρνηση που  είναι χαμένη στους μεσάζοντες θέλω να πω ότι δεν έχουμε καμιά αμφιβολία, δεν έχουμε αυταπάτες,  ότι ο κ. Τσίπρας θα κάνει τα πάντα για να καλύψει τον συγκυβερνήτη του και να συγκαλύψει αυτή τη σκανδαλώδη υπόθεση.
Το έχει κάνει πολλές φορές σε έργα και ημέρες του κ. Καμμένου, το κάνει κι εδώ.
Ανοίγω μια παρένθεση, είμαστε εμείς που κάναμε αυτοκάθαρση, είμαστε εμείς που στείλαμε στον εισαγγελέα με δική μας πλειοψηφία, όσους έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι. Αν τολμάτε κάντε το και εσείς. Και δεν μείναμε εκεί, ενισχύσαμε το θεσμικό πλαίσιο, εμείς κάναμε τον εισαγγελέα διαφθοράς, τον οικονομικό εισαγγελέα τις ειδικές διαδικασίες για τον έλεγχο των δημόσιων προσώπων. Εμείς προχωρήσαμε στην κατάργηση των αντισταθμιστικών και στην κατάργηση των μεσαζόντων.
Θεσμοί που επιτρέπουν να διαλυθεί κάθε σύννεφο υποψίας ή δυσπιστίας στις διαπραγματεύσεις αγοράς ή πώλησης πολεμικού υλικού.
Θα περιμέναμε λοιπόν από μια Κυβέρνηση που ξεκίνησε με το προσωπείο της αριστεράς να αξιοποιήσει αυτές τις θεσμικές δυνατότητες.  Αντί γι’ αυτό η Κυβέρνηση  επέλεξε να γυρίσει πίσω στις πιο μαύρες πρακτικές.
Κύριες και Κύριοι Βουλευτές, ο Πρωθυπουργός ζήτησε αναβολή της συζήτησης για να παραστεί ο ίδιος, – τι φοβόταν άραγε αν απουσίαζε–  και οι Υπουργοί του μέχρι και απειλές εξαπέλυσαν, που παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές.
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί, ότι χρησιμοποιείται η απειλή των συγκεκριμένων άρθρων του Ποινικού Κώδικα για να φιμωθεί η ίδια η Βουλή, τα κόμματα  και τα ΜΜΕ. Έχουμε συνυπογράψει με τον κ. Θεοδωράκη τα κείμενα που έχουμε καταθέσει.
Οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα περί παραβίασης των μυστικών της χώρας, κατασκοπείας και πιο γενικά προδοσίας της χώρας είχαν χρησιμοποιηθεί το 1959 για να χτυπηθεί η Αριστερά, να συλληφθούν 175 στελέχη της, μεταξύ αυτών και ο Μανώλης Γλέζος.
Απειλές σε βουλευτές, απειλές σε μας, στη δημοκρατική παράταξη απλά δεν περνάνε. Πάρτε το είδηση
Έχουμε δημοκρατία, να το χωνέψουν  οι εραστές άλλων εποχών και άλλων καθεστώτων.
Η Βουλή θα ενημερωθεί, είτε  το θέλετε είτε δεν το θέλετε .
Εμείς  δεν σκανδαλολογούμε, δεν θα σας μιμηθούμε, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια.
Τις απειλές τις επιστρέφουμε. Δεν τις φοβηθήκαμε και δεν τις φοβόμαστε.
ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ  Η ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΜΕ.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Όλα αυτά μαζί με την οικονομική και κοινωνική σας  πολιτική προδίδουν τις ιδέες και την κληρονομιά της Αριστεράς.
Το κάθε χειροκρότημα σας από δω και πέρα, να έχετε στο μυαλό σας, ότι καλύπτει την νοσηρή πολιτική πραγματικότητα που υπηρετείτε. Γίνεστε όλο και πιο ίδιοι. Λυπάμαι που το λέω.
Σας ενώνει η συνενοχή για τη θηλιά που μαζί περάσατε στο λαιμό του Ελληνικού λαού.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Ας έρθουμε τώρα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στα συγκεκριμένα  ζητήματα που η συμπεριφορά και οι πράξεις του Υπουργού Άμυνας, αλλά και συνολικά της Κυβέρνησης δημιούργησαν.

Ζήτημα 1ον: Ο κ. Καμμένος επιχείρησε να εξαπατήσει  τη Βουλή!
Γιατί ανακοίνωσε στην Επιτροπή της Βουλής για τους εξοπλισμούς, τον Ιανουάριο του 2017, ότι προτίθεται να προχωρήσει στην πώληση 300.000 οβίδων προς την Σαουδική Αραβία, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, αντί 64 εκ. ευρώ.
Όμως ήδη ο κ. Παπαδόπουλος μπαινόβγαινε με άνεση στο Υπουργείο Άμυνας, ως μεσάζοντας στις διαπραγματεύσεις.
Προσοχή: Ο κ. Παπαδόπουλος, ήδη καταδικασμένος (με απόφαση διοικητικού δικαστηρίου) για λαθρεμπόριο.
Είναι σαφές ότι ο κ. Καμμένος απέκρυψε την παράνομη χρησιμοποίηση μεσάζοντος από την βουλή. Υπενθυμίζω ότι με το Νόμο 3978 του  2011,η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και Υπουργό Άμυνας τον Ευάγγελο Βενιζέλο) απαγόρευσε   ρητά τη χρησιμοποίηση ενδιάμεσων, μεσαζόντων ή πρακτόρων,  κατά την διαδικασία σύναψης και εκτέλεσης συμβάσεων προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων στον τομέα της Άμυνας “.

Ζήτημα 2ον: Δημιουργείται μείζον ζήτημα με τις  αποφάσεις  του ΚΥΣΕΑ, κυρίως με τη δεύτερη.
Γιατί η πρώτη απόφαση του Κυβερνητικού οργάνου αφορά ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.
Η δεύτερη όμως το Μάρτιο του 2017 είναι να γίνει η συγκεκριμένη συμφωνία με τον μεσάζοντα, το κείμενο της οποίας επισυνάπτεται και υπογράφεται από τον Πρωθυπουργό, τους  Υπουργούς  Άμυνας, Εξωτερικών και άλλους. Και ρωτάμε ευθέως τον Πρωθυπουργό εάν εν αγνοία του υπέγραψε τη σχετική απόφαση και τώρα καλύπτει τον κ. Καμμένο, ή αν γνώριζε απόλυτα την δράση του Υπουργού του και τον ρόλο του κ. Παπαδόπουλου.
Περιμένουμε ευθεία και καθαρή απάντηση. Σε κάθε περίπτωση οι ευθύνες σας είναι μεγάλες.

Ζήτημα 3ον: Ο κ. Καμμένος συνεχίζει να στηρίζει τον κ. Παπαδόπουλο ως μεσάζοντα, ενώ οι διπλωματικές αρχές της χώρας μας στην Σαουδική Αραβία, ειδοποίησαν έγκαιρα  ότι δεν έχει εξουσιοδότηση υπογραφής των Συμβάσεων και ότι έρχεται εξουσιοδοτημένη επίσημη αντιπροσωπεία.
Με την ανοχή του κ. Καμμένου ο  μεσάζων, απαιτούσε από τα στελέχη του Υπουργείου, συγκεκριμένες διατυπώσεις για την Σύμβαση.
Και τελικά παρόλα αυτά ο  κ. Καμμένος αποστέλλει  έμπιστο στέλεχος του να υπογράψει άρον-άρον την Σύμβαση με τον κ. Παπαδόπουλο στη Θεσσαλονίκη.
Εδώ γίνεται απόλυτα κατανοητό, ότι τα σχόλια περιττεύουν.

Ζήτημα 4ον: Η επίσημη αντιπροσωπεία της Σαουδικής Αραβίας συζητούσε για την αγορά 100.000 και όχι 300.000 οβίδων, όπως δήλωνε ο κ. Καμμένος, και αποφάσιζαν  τα αρμόδια Κυβερνητικά όργανα.
Μείζον ερώτημα. Που θα πήγαιναν οι άλλες 200.000 οβίδες;
Σε ποιους θα παραδίδονταν και για ποια χρήση;
Με ποια απόφαση Κυβερνητικού οργάνου και ποια ενημέρωση της Βουλής;
Και με ποια ανταλλάγματα για τους “μεσολαβητές”;
Αντιλαμβανόμαστε όλοι το τι επικίνδυνα θέματα για τα εθνικά μας συμφέροντα και για την διεθνή θέση της χώρας, μπορούσε να δημιουργήσει μια τέτοια ενέργεια. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω για λόγους εθνικών συμφερόντων.

Ζήτημα 5ον: Η συζήτηση με την επίσημη αντιπροσωπεία των Σαουδαράβων,  “διακόπτεται” όταν αυτοί εγείρουν το αίτημα της μεταφοράς του εξοπλισμού με ευθύνη των ίδιων.
Και το ερώτημα είναι σαφές. Γιατί “ενοχλήθηκε” η Ελληνική πλευρά;
Αληθεύουν ή όχι οι πληροφορίες για “ειδική προτίμηση” προς συγκεκριμένη μεταφορική εταιρεία; Και για ποιο λόγο υπήρξε αυτή;

Ζήτημα 6ον: Ο κ. Καμμένος δεν διστάζει να επιτεθεί και να προπηλακίσει Έλληνες αξιωματικούς, επειδή προέβαλαν δικαιολογημένες αντιρρήσεις στις απαιτήσεις του, επειδή απλά έκαναν το καθήκον τους και τίμησαν τον όρκο και την στολή τους.
Με την τακτική του ο κ. Καμμένος αποδεικνύει στην πράξη, ότι δεν σέβεται τις ένοπλες Δυνάμεις και  τις αντιλαμβάνεται ως μέσο εξυπηρέτησης των δικών του συμφερόντων. Είναι χαρακτηριστική η  επεισοδιακή σύσκεψη στο γραφείο του Υπουργού Άμυνας. Με την παρουσία στρατονόμων που  κρατούν επιδεικτικά χειροπέδες. Με την βάναυση συμπεριφορά του ίδιου του Υπουργού, την παραγγελία από τον ίδιο κράτησης του ανώτατου αξιωματικού και τη συνοδεία κατά την κράτησή του, έστω και για μισή ώρα, από στρατονόμους.
Αυτό το γεγονός αποτελεί  βαριά προσβολή της αξιοπρέπειας του Σώματος των αξιωματικών και του στρατεύματος.
Τέτοια προσβολή των ενόπλων δυνάμεων δεν έχει γίνει ποτέ , είναι πρωτοφανής στα χρονικά. Και μόνο από αυτό το περιστατικό ο Υπουργός Εθνικής άμυνας θα έπρεπε να αποπεμφθεί. Κανένας δεν μπορεί να προσβάλει το κύρος των ενόπλων δυνάμεων.

Ζήτημα 7ον: Ο κ. Κοτζιάς Υπουργός Εξωτερικών, επιχειρεί να συγκαλύψει αυτή την ύποπτη και σκοτεινή υπόθεση, με το επιχείρημα της προστασίας “απόρρητων” εγγράφων.
Εγγράφων που όλοι τελικά γνωρίζουν, που δεν θίγουν την χώρα και τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά απλά αποκαλύπτουν ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν ήταν εξουσιοδοτημένος από τους Σαουδάραβες να υπογράψει τη Σύμβαση.

Και τελικά τίθενται δύο ερωτήματα:
Το ένα προς τον κ. Υπουργό Εξωτερικών:
Γιατί προσπαθείτε να κρύψετε ότι έπρεπε η πώληση να γίνει με διακρατική συμφωνία και χωρίς υπογραφή μεσαζόντων;

Το δεύτερο προς τον Πρόεδρο της Βουλής:

Κύριε Πρόεδρε, η απόκρυψη κρίσιμων στοιχείων από την Βουλή είναι αδίκημα, ή  η αποκάλυψή τους;
Γιατί δεν αντιδράσατε τόσες φορές που Κυβερνητικοί παράγοντες παίζουν χαρτοπόλεμο με απόρρητα έγγραφα για να στήσουν “λαϊκά δικαστήρια”;
Ο ίδιος ο κ. Καμμένος στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει απόρρητα έγγραφα από το βήμα της Βουλής και δεν είδαμε καμία ευαισθησία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις δε 7 Νοεμβρίου έδωσε σε βουλευτές και ανάρτησε στη σελίδα του Υπουργείου τη σύμβαση με το μεσάζοντα που δήθεν θεωρούν απόρρητη και εσείς σήμερα αρνείστε να παραλάβετε
Έχετε ευθύνη ναι ή όχι για την ενημέρωση των Βουλευτών, έστω και μόνο με την ανάγνωση και όχι την παράδοση διαβαθμισμένων  εγγράφων;

Φαίνεται ότι  κρίνετε α λα καρτ.
Είναι αναγκαίο Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές να στηρίζουμε όλοι έμπρακτα την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και όχι αντιλήψεις που θέλουν την Κυβέρνηση, την εκτελεστική εξουσία κυρίαρχη των άλλων εξουσιών.
Ό,τι όμως και αν κάνουν οι Κυβερνητικοί παράγοντες, τους λέμε ότι η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ είναι στοιχείο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Απευθύνομαι τώρα προς τον κ. Πρωθυπουργό.
Σας ερωτώ και πάλι ευθέως:
Σας είχε ενημερώσει ΝΑΙ η ΟΧΙ για όλες τις πράξεις του και τις “συναλλαγές” του ο κ. Καμμένος;
Αν ΝΑΙ είστε απόλυτα συνυπεύθυνος και οφείλετε να λογοδοτήσετε γι’ αυτές.
Αν ΟΧΙ, τότε γιατί τον καλύπτετε, γιατί τον κρατάτε;
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται θυελλώδης πολιτική συζήτηση για τα έργα και τις ημέρες του κ. Καμμένου.
Ποιος λησμονεί την ωμή, απροκάλυπτη παρέμβαση του σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις;
Ποιος δικαιολογεί τις απευθείας συνομιλίες και συναλλαγές του με κρατούμενους ισοβίτες;
Ποιος κλείνει τα μάτια στις αλαζονικές ενέργειές του που προκαλούν τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό;
Ποιος ανέχεται να χρησιμοποιεί τον στρατό ως “ιδιοκτησία” και φέουδό του, ή για επικοινωνιακή προβολή του, διακυβεύοντας ακόμη και εθνικά μας θέματα;
Η απάντηση είναι γνωστή.
Ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, και τα στελέχη του.
Για να διασφαλίσετε τις καρέκλες σας βέβαια.
Αξίζει το κόστος; Τι λένε οι πραγματικοί αριστεροί αγωνιστές, οι προοδευτικοί πολίτες σε  αυτό το ερώτημα;
Ο κ. Τσίπρας νομίζει ακόμη ότι μπορεί να παίζει σε διπλό ταμπλό.
Από την μια να εμφανίζεται ως ο δήθεν ριζοσπάστης αριστερός και από την άλλη να δίνει στον ακροδεξιό συγκυβερνήτη του, λευκή επιταγή για να κάνει  τη βρώμικη δουλειά της εξόντωσης των αντιπάλων και καταρράκωσης των θεσμών.
Ως εδώ όμως με το παραμύθι.
Σας πήρε είδηση ο Ελληνικός λαός.
Το τέλος και των δύο έρχεται. Σφιχταγκαλιασμένοι πηγαίνετε για τον γκρεμό. Η καταδίκη του Ελληνικού λαού, έρχεται και  θα είναι αμείλικτη.
Όσο γι αυτή την υπόθεση δεν τελειώσαμε.
Λυπάμαι που στο Κοινοβούλιο, αυτή την κρίσιμη περίοδο για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.
Ευτυχώς έξω από δω, στην Κοινωνία πνέει ένας αέρας αισιοδοξίας, ανθίζουν νέες ελπίδες. Με τη μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη που επιστρέφει.
 _________________________________________________________________________________
Η απάντηση της Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στους ισχυρισμούς του  Π. Καμμένου
Κύριε Πρωθυπουργέ, να τον χαίρεστε τον συγκυβερνήτη σας. Συκοφάντης, ψεύτης και λασπολόγος! Καμία αγοραπωλησία υλικού με την IGG δεν έγινε επί ημερών μου και θα έπρεπε, αν δεν ήταν σε πανικό, να γνώριζε επίσης ότι ως Αναπληρώτρια Υπουργός δεν είχα καμία μα καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά προγράμματα.
Στο μοναδικό MOU εκδήλωσης ενδιαφέροντος της συγκεκριμένης εταιρείας χωρίς κανέναν μεσάζοντα, απαίτησα, χωρίς καν να υπογράφω εγώ, να υπάρχει ειδική ρήτρα ότι απαγορεύεται στα δύο μέλη να χρησιμοποιήσουν μεσάζοντα.
Κλείνω αυτό το θέμα. Ελπίζω να χαίρεστε πάρα πολύ, κύριε Τσίπρα, για το επίπεδο που έχετε επιβάλει στην πολιτική ζωή και το δηλητήριο που στάζετε διαρκώς σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η υποθεση είναι απλη.
Πωλησαν στον Παπαδοπουλο 300.000 βληματα ενώ η Σαουδική Αραβια ειχε ζητησει 100.000.
Τα 200.000 θα επωλούντο από τον Παπαδοπουλο στην μαυρη αγορα σε εμπολεμη ζωνη σε υπέρογκες τιμες.
Και το βρωμικο κερδος καποιοι θα το μοιραζονταν.
Σκαστη υποθεση μιζας και διαφθορας.
Και σκαστο εμποριο οπλων σε εμπολεμη ζωνη που σκοτώνονται παιδια.
Όλα τα τα αλλα είναι αλλα λογια να αγαπιομαστε.
Πρωτη φορα Αριστερα σου λεει ο κάθε σανοφαγος.

Το Προφίλ μας