Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Το ΓΕΛ Σερβίων κληρώθηκε και συμμετείχε στο διαγωνισμό Juvenes Translatores

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου  από τις 11:00-13:00 οι μαθητές της Κύπρου, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Εσθονίας και της Φινλανδίας διαγωνίστηκαν στη μετάφραση κειμένων σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες. Συνολικά 21 ελληνικά σχολεία συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου νέου μεταφραστή 
μεταξύ των οποίων και το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΒΙΩΝ  από όλη τη Δυτική Μακεδονία.
Κάθε μαθητής  επέλεγε τη γλώσσα στην οποία θα μετέφραζε το δοσμένο κείμενο. Οι 5 μαθήτριες του σχολείου μας, Κοσμαδοπούλου Θωμαή, Σταμκοπούλου Αντωνία, Στεφανίδου Μαριάνθη, Τζούνα Ιωάννα και Χλιούμπη Μαργαρίτα με την επίβλεψη και τον συντονισμό της καθηγήτριας των Αγγλικών κ. Μύρου Ευαγγελίας,  επέλεξαν να μεταφράσουν κείμενο από τα Αγγλικά στα Ελληνικά.
Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην προώθηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών και της μετάφρασης, γιατί για να είναι οι Ευρωπαίοι "ενωμένοι μέσα από τη διαφορετικότητα" - σύμφωνα με το γνωστό σύνθημα της ΕΕ - θα πρέπει να είναι σε θέση να καταλαβαίνουν και άλλες γλώσσες εκτός από τη δική τους.
Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες για το ενδιαφέρον τους και τη συμμετοχή τους καθώς και στην υπεύθυνη καθηγήτριά τους  που ξέρει να δράττει τις ευκαιρίες για τους μαθητές της.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΚΟΥΡΕΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας