Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Σύγχρονο Επιμελητήριο Νίκος Σαρρής: Το μάρμαρο Τρανοβάλτου μία από τις βασικές μας προετεραιότητες

«Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η ποιότητα του Μάρμαρου Τρανοβάλτου οι επιχειρηματίες και οι λατόμοι, οι εμπειρία τους και η αγάπη τους για τον τόπο είναι ο συνδυασμός που πρέπει να υποστηρίξουμε όλοι, ώστε η περιοχή να μπει και πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά» τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού Σύγχρονο Επιμελητήριο Νίκος Σαρρής στην εκδήλωση-παρουσίαση των έργων του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής σε Μάρμαρο Τρανοβάλτου.
Ο κ. Σαρρής εξήρε την προσπάθεια και το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Σωματείου Μαρμάρων και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας/Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας, προσπάθεια που
υποστηρίχτηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το ΕΒΕ Κοζάνης, υπογραμμίζοντας την συμβολή και τα οφέλη της εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρου στην τοπική οικονομία. Δραστηριότητα που όπως ανέφερε αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες για τους ανθρώπους του συνδυασμού Σύγχρονο Επιμελητήριο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μαρμαρο τρανοβαλτου μια απο τις βασικες μας προτεραιοτητες. Προτεραιοτητα για ποιον;Τα μαρμαρα ειναι ορυκτος πλουτος και σαν τετοιος ανηκει στον λαο , Εν προκειμενω στους Τρανοβαλτινους και παραπερα στον Ελληνικο λαο,οπως ο λιγνιτης και παραπερα η ΔΕΗ, η ΛΑΡΚΟ, το Αλουμινιο, το πετρελαιο στο Πρινο και παει λεγοντας. Μετα απο εξηντα τοσα τοσα χρονια εφτασε η ωρα να εχει και το Τρανοβαλτο τα δικα του γλυπτα εκτος απο ενα σωρο καλιτεχνηματα απο το μαρμαρο στην υπολοιπη Ελλαδα ακομα και τον κοσμο. Τα συγχαρητηρια σε οσους διοργανωσαν το σεμιναριο της γλυπτικης και φυσικα στους καλιτεχνες ακομα περισσοτερα. Αυτο ολο ομως γινεται στα πλαισια της πιεσης να δοθουν αδειες για να επαναλειτουργησουν τα λατομεια χωρις μαλιστα να πληρωσουν για την αποκατασταση οσοι ευθυνονται για την σημερινη κατασταση. Η παρελαση των <> ποια βασικη προτεραιοτητα εξυπηρετει; Την παρανομη εξορυξη μαρμαρων και την συνεχεια της καταστροφης του περιβαλοντος; Τον αθεμιτο ανταγωνισμο μεταξυ των επιχειρησεων και επιχειρηματιων; Τα χαμενα εσοδα για το Τρανοβαλτο; Την απληρωτη εργασια; Ολοι αυτοι οι παραγοντες, Δημαρχοι νυν και πρωην,δημοτικοι συμβουλοι,περιφερειακοι και υποψηφιοι στα επιμελητηρια για τινος την αναπτυξη νοιαζονται; Νομιμοποιουν με την παρουσια τους ολα τα παραπανω; Ολλοι αυτοι οι αιρετοι ξερουν να μας πουν ποσοι ειναι οι νεκροι εργατες στα λατομεια και στα μαρμαραδικα. Αντε που τους επιασε ο πονος για το μαρμαρο Τρανοβαλτου. Αν τους καλουσε το σωματειο εργαζομενων στα λατομεια και συναφων επαγγελματων για παλη δημιουργιας κρατικου φορεα στο μαρμαρο ( παντα για τα λατομεια) σιγα μην το ειχαν σε προτεραιοτητα.

Ανώνυμος είπε...

Κάντε ρε παιδιά ενα μαρμάρινο γλυπτό τους Κωνσταντόπουλο και Κοσματοπουλο,έτσι να τους θυμόμαστε.

Το Προφίλ μας