Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα τιμηθεί με το Βραβείο Διακεκριμένης Ηγεσίας του Διεθνούς Συνδέσμου Ηγετών (ILA)

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (2009-2011), που εξακολουθεί να είναι μια αμφιλεγόμενη πολιτική προσωπικότητα στην Ελλάδα, θα τιμηθεί με το Βραβείο Διακεκριμένης Ηγεσίας του Διεθνούς Συνδέσμου Ηγετών (ILA). Η τελετή απονομής των βραβείων έχει προγραμματιστεί στις 13 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, στο παγκόσμιο συνέδριο του ILA «Ηγεσία σε ταραγμένους καιρούς».
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα το βραβείο διακεκριμένης ηγεσίας του ILA το 2017», δήλωσε ο Παπανδρέου. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους ηγέτες των επιχειρήσεων, τους πολιτικούς ηγέτες και τους ηγέτες σκέψης που θα παρευρεθούν στο παγκόσμιο συνέδριο του ILA τον Οκτώβριο».

Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011, ο Παπανδρέου κατανοεί ότι ηγήθηκε σε ταραγμένους καιρούς. Ασχολούμενος με τα δημόσια πράγματα εδώ και πολλά χρόνια, η εκλογή του ως πρωθυπουργού, μετά την καταστροφή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης 2007-2008, έλαβε εντολή να αυξήσει τη διαφάνεια και να μειώσει τη διαφθορά στην κυβέρνηση της Ελλάδας, εξανθρωπίζοντας την παγκοσμιοποίηση και τις οικονομικές της επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες.
Αντιμέτωπος με το χρόνο και τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, πήρε τη δύσκολη απόφαση να εφαρμόσει προγράμματα λιτότητας και περικοπές για να κατευνάσει την ευρωζώνη. Για τη δουλειά του το 2010, «να κάνει το καλύτερο στη χειρότερη χρονιά της Ελλάδας», το περιοδικό Foreign Policy Magazine τον κατέταξε στους 100 κορυφαίους Παγκόσμιους Διανοητές.
Σήμερα, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μια παγκόσμια οργάνωση προοδευτικών πολιτικών κομμάτων, ο Παπανδρέου συνεχίζει να εργάζεται για την παγκοσμιοποίηση των δημοκρατικών θεσμών, για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων οικονομικών προκλήσεων και αψηφά τη αλαζονεία που εμποδίζει έναν δικαιότερο και πιο σωστό κόσμο.
Former PM Papandreou to Receive Leadership Award | GreekReporter.com
http://greece.greekreporter.com/…/former-greek-pm-papandre…/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου