Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Απλήρωτη εργασία και στην αυτοδιοίκηση – Απλήρωτες δύο χρόνια καθαρίστριες στο δήμο Σερβίων – Βελβεντού! – Θα πληρωθούν κανονικά, διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Α. Κοσματόπουλος

Ο …ιός της απλήρωτης εργασίας εξαπλώθηκε και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στον δήμο Σερβίων – Βελβεντού υπάρχουν καθαρίστριες που έχουν να πληρωθούν για δεδουλευμένα άνω των δύο ετών!
Το παράδοξο είναι ότι αυτές οι καθαρίστριες εργαζόταν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, χωρίς να έχει συναφθεί κάποια σύμβαση, ενώ η δημοτική Αρχή δεν έχει σαφή εικόνα για την έκταση του προβλήματος, το οποίο αποκαλύπτει το «e-ptolemeos.gr» έπειτα από καταγγελία απλήρωτης καθαρίστριας. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν απλήρωτες καθαρίστριες σε ορισμένες τοπικές κοινότητες. Οι εν λόγω εργαζόμενες ήταν επιφορτισμένες με την καθαριότητα των κοινοτικών καταστημάτων, τα οποία να σημειωθεί σε κάποιες περιπτώσεις ήταν συγχρόνως και κοινοτικά ιατρεία, αφού χρησιμοποιούνται από τους αγροτικούς γιατρούς για να εξετάζουν τους κατοίκους.
Επίσης, φρόντιζαν για την θέρμανση του γραφείου με το άναμμα της ξυλόσομπας, κάθε φορά που ερχόταν γιατρός. Ορισμένες από τις απλήρωτες καθαρίστριες για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπροστά στο ενδεχόμενο να μην πληρωθούν, παρέδωσαν τα κλειδιά και σταμάτησαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.
Ενδεικτική είναι η καταγγελία της Δέσποινας Γιαγκοπούλου από την Τοπική Κοινότητα Γουλών, η οποία μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» τόνισε: «Καθαρίζω εδώ και χρόνια το κοινοτικό γραφείο και ανάβω τη σόμπα τις ημέρες που έρχεται γιατρός. Επί δημαρχίας του κ. Κωνσταντόπουλου, υπόγραφα σύμβαση και πληρωνόμουνα. Τώρα έχω να πληρωθώ από το 2015, ούτε υπογράφω πλέον σύμβαση. Πήγα πολλές φορές στο δημαρχείο για να ρωτήσω τι θα γίνει και μου είπαν συνέχισε να καθαρίζεις και θα σου φτιάξουμε σύμβαση. Παρά τις υποσχέσεις ούτε σύμβαση υπόγραψα ούτε πληρώθηκα. Γι’ αυτό, γύρω στο Πάσχα του 2017, παρέδωσα τα κλειδιά και σταμάτησα να καθαρίζω. Όμως για το διάστημα που εργάστηκα, δύο χρόνια και μερικούς μήνες, απαιτώ τα χρήματα που δικαιούμαι». Να σημειωθεί ότι παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχουν με καθαρίστριες και σε άλλα χωριά του δήμου.
Το «e-ptolemeos.gr» έθεσε το θέμα στον δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί προσωπικώς για την επίλυσή του. Ειδικότερα ο Αθανάσιος Κοσματόπουλος, δήλωσε ότι «δεν θα αφήσουμε τις καθαρίστριες απλήρωτες, θα πληρωθούν ούτως ή άλλως. Πιστεύω ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα το λύσουμε το θέμα. Θα δούμε με τις υπηρεσίες μας αν είχαν κάποια σύμβαση, ώστε να πληρωθούν με βάση τη σύμβαση. Αν δεν υπήρξε σύμβαση, αλλά αποδεικνύεται ότι εργάστηκαν πραγματικά και προσέφεραν υπηρεσίες, θα δούμε με ποιον τρόπο θα τις πληρώσουμε».
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος από την πλευρά του έθεσε μία άλλη διάσταση. «Εμείς είχαμε καταστήσει σαφές ότι δεν θα πληρωθεί καμία καθαρίστρια χωρίς σύμβαση. Αν τώρα κάποιοι πρόεδροι για ψηφοθηρικούς λόγους, τις υπόσχονταν ότι θα πληρωθούν, ακόμη και χωρίς σύμβαση, αυτό δεν το γνωρίζω», υπογράμμισε ο Θεόδωρος Κυριακίδης.
Να σημειωθεί τέλος ότι σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Σερβίων – Βελβεντού, υπήρξε εντολή του Επιτρόπου από το 2015, να μην συναφθούν νέες συμβάσεις για επαγγελματική δαπάνη».
http://e-ptolemeos.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπη σας. Ουστ βρωμιαρηδες. Φυγε ρε ξυπολητε μπας και δουμε ασπρη μερα.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα ο ξυπόλητος πρίγκηπας όλοι τον πήραν στο ψιλό και αυτός πήρε εμας μας κοροιδεύει και εμείς τον κοιτάμε .Αλλά και να τον φτύσεις αυτός θα πει ψιχαλίζει!!!

Το Προφίλ μας