Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης ΚΚΕ: Κανένας συμβιβασμός με την απλήρωτη δουλειά

Σε  μάστιγα για την εργατική τάξη έχει μετατραπεί η πάγια πλέον τακτική της εργοδοσίας να μην καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους στερούνται και αυτά τα πενιχρά μεροκάματα, που τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, με την ανοιχτή παρέμβαση των αστικών κυβερνήσεων, έχουν γίνει ακόμα πιο μικρά, δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγούνται σε απόγνωση.
Αρκετές περιπτώσεις απλήρωτης δουλειάς υπάρχουν και στην ΠΕ Κοζάνης: Euromedica (10 μήνες), σε αρκετές εργολαβίες στη ΔΕΗ (πάνω από 5 μήνες), αρχαιολογικές ανασκαφές (1-2 μήνες), supermarket «Καρυπίδης» (19 μήνες)…
Η εξάπλωση αυτής της τακτικής έχει αιτίες, δεν εξελίσσεται στο κενό, αλλά τροφοδοτείται από το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ακόμα πιο αντιδραστικό, καθώς προστατεύει τους εργοδότες που προκλητικά παρανομούν και όχι τους εργαζόμενους.
Η τακτική αυτή της εργοδοσίας στηρίζεται από τους «ανθρώπους» της σε κάθε χώρο δουλειάς, οι οποίοι φροντίζουν να καθησυχάζουν τους εργαζόμενους, να βάζουν εμπόδια στην διεκδίκηση των δεδουλευμένων, να εμποδίζουν ακόμα και τη συνδικαλιστική δράση.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν από την πείρα τους πως τέλος στο μαρτύριο και της απλήρωτης δουλειάς μπορεί να δώσει μόνο ο αποφασιστικός αγώνας ενάντια σε εργοδοσία και κυβέρνηση, πρώτα και κύρια μέσα στους τόπους δουλειάς, μαζί με τα συνδικάτα που έχουν σαν οδηγό την ταξική πάλη και όχι την «κοινωνική ειρήνη» ανάμεσα σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.


Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου