Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Πλήθος προσκυνητών στις λατρευτικές εκδηλώσεις της πανήγυρης της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικάνορα Ζάβορδας (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Πλήθος προσκυνητών συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις του διημέρου 6 & 7 Αυγούστου 2017 (παραμονή και ανήμερα) της πανήγυρης της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικάνορα Ζάβορδας Γρεβενών.
Λόγω της εφαρμογής του «άβατου» για τις γυναίκες (από 11.5.2015) στην κυρίως μονή στην κορυφή του επιβλητικού όρους Καλλίστρατου, οι πανηγυρικές ακολουθίες τελέστηκαν παράλληλα και στον Ι. Ναό (μετόχιο) του Αγίου Δημητρίου.
Ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, στον εσπερινό της Κυριακής 6 Αυγούστου χοροστάτησε στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Δευτέρας 7 Αυγούστου στο καθολικό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο κυρίως μοναστήρι.
Της Θείας Λειτουργίας προηγήθηκαν ο όρθρος, η περιφορά του ιερού λειψάνου του αγίου πέριξ του ναού και τα εγκαίνια του ανακατασκευασμένου -και εντυπωσιακά φιλοτεχνημένου- τάφου του αγίου. Άξια αναφοράς ήταν και η παρουσία στο ψαλτήρι του καταξιωμένου πρωτοψάλτη Γιάννη Χασανίδη. Στις ακολουθίες του διήμερου εκπροσωπήθηκε και η Ι. Μονή Αγίου Νεκταρίου Παλαιογρατσάνου, με τον αρχιμανδρίτη π. Αυγουστίνο Μύρου που χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία της Δευτέρας στο μετόχιο του Αγίου Δημητρίου και την ψαλτική του ομάδα το διήμερο.
Και τις δυο μέρες παρατέθηκε γεύμα για τους προσκυνητές στην τράπεζα της μονής και την παραμονή έγινε διανομή φαγητού (περί τις 800 μερίδες!) και στο χώρο του μετοχίου του Αγίου Δημητρίου, ενώ παράλληλα υπήρξε απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων εστίασης (ταβερνών) στο χώρο του μετοχίου της μονής, λόγω των προσφερομένων εδεσμάτων σε περίοδο νηστείας.
Τέλος -θυμίζοντας ότι από τον Απρίλιο του 2015 έχει γίνει επάνδρωση της ιεράς μονής από αδελφότητα 12 ιερομονάχων- θα σημειώσουμε ότι στην παρούσα φάση γίνονται εργασίες ανακατασκευής-συντήρησης των βοηθητικών κτιριακών υποδομών (κοιτώνες, λοιποί χώροι).
mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου