Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Στις εκδηλώσεις του Ρωσικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργάνωσε το Ρωσικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 70η επέτειο της νίκης κατά του ναζισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο συμμετείχε το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Μαΐου ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος μετά και τη σχετική πρόσκληση του Γενικού Προξένου κ. Αλεξέι Ποπόβ.
Ο κ. Κοσματόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ρωσικού Τομέα στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Θεσσαλονίκης ενώ στο περιθώριο των εκδηλώσεων είχε επαφές με παράγοντες του Ρωσικού Προξενείου στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ανοίξει η Δημοτική Αρχή με επίσημους φορείς και επιχειρηματίες από τη Ρωσία.
Παράλληλα οι Ρώσοι αξιωματούχοι
ενημερώθηκαν και για την τελευταία επίσκεψη του κ. Κοσματόπουλου στο Ροστόφ της Ρωσίας στα τέλη του περασμένου Μαρτίου.
Μία ημέρα αργότερα, την Κυριακή ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού υποδέχτηκε για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Τουγρούλ Μπιλτεκίν
Αν και η επίσκεψη του Τούρκου Πρόξενου ήταν
ιδιωτική οι δύο άνδρες συζήτησαν ζητήματα σχετικά με τον τουρισμό και την προώθηση τοπικών προϊόντων του δήμου σε μία συνέχεια ουσιαστικά των επαφών που ξεκίνησαν το περασμένο Φθινόπωρο με αντίστοιχες συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη και την επίσημη επίσκεψη του κ. Μπιλτεκίν στα Σέρβια. Συνοδευόμενος από τον κ. Κοσματόπουλο ο Τούρκος Πρόξενος αυτή τη φορά επισκέφθηκε το Σκεπασμένο του Βελβεντού καθώς και τη Λίμνη Πολυφύτου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

παει για business, θα εξαγαγουμε Σερβιωτικα μπαρμουτσαλα και θα εισαγουμε Ρωσικες μπαμπουσκες

Το Προφίλ μας