Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Χαρσός Λάκης (Γιατρός εργασίας του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού): Απάντηση στον Αλέκο Λαϊόπουλο

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων-Βελβενδού ο κ.  Λαιόπουλος, τον οποίο και ουδόλως γνωρίζω, μεταξύ άλλων κατηγόρησε τον Δήμαρχο κ. Κοσματόπουλο ότι «έφερε έναν Πλαστικό Χειρουργό απ’ την Κοζάνη για Γιατρό εργασίας του Δήμου, ενώ στα Σέρβια υπάρχουν πέντε γιατροί στο Κέντρο Υγείας και άλλοι τόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες».
      Η ως άνω είδηση δημοσιεύθηκε στο site ai-vres. H (καθυστερημένη, ομολογώ) απάντησή μου στο ως άνω site δεν δημοσιεύθηκε όπως θα απέβαλαν λόγοι στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Έτσι, την αποστέλλω σε σας με την ελπίδα ότι εσείς θα φανείτε πιο αντικειμενικοί.
      Κατ’ αρχάς προκαλεί εύλογη απορία η επιπόλαιη τοποθέτηση στο θέμα ενός τόσον έμπειρου γιατρού σαν τον κ. Λαιόπουλο. Φαντάζομαι ότι έπεσε θύμα παραπληροφόρησης από συμβούλους κακόπιστους.
      Προς γνώσιν, λοπόν και συμμόρφωσιν αντιγράφω αυτολεξί τον Νόμο που αφορά την περίπτωση της Ιατρικής εργασίας και ποιοι μπορούν να την ασκήσουν, σύμφωνα με τον Νόμο 3144 της 8/5/2003.
      «Ο Ιατρός εργασίας πρέπει να κατέχει και να ασκεί την ειδικότητα της Ιατρικής Εργασίας, όπως πιστοποιείται απ’ τον οικείο Ιατρικό σύλλογο. Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται ο όρος «Ιατρικός Εργασίας» νοείται εφ εξής ο Ιατρός που διαθέτει την ειδικότητα της Ιατρικής της εργασίας.
      Κατ’ εξαίρεση, τα καθήκοντα του Ιατρού Εργασίας, όπως αυτά προβλέπονται στον Ν 1568/1985 (ΦΕΚ 177 Α’) «Υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων» έχουν δικαίωμα να ασκούν:
1.       Οι Ιατροί χωρίς ειδικότητα, οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου έχουν συνάψει συμβάσεις παροχής υπηρεσιών Ιατρού εργασίας με επιχειρήσεις και αποδεικνύουν την άσκηση των καθηκόντων αυτών συνεχώς επί επτά τουλάχιστον έτη.
2.       ΟΙ Ιατροί οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος Νόμου εκτελούν καθήκοντα Ιατρού εργασίας χωρίς να κατέχουν ή να ασκούν  τον τίτλο της ειδικότητας της Ιατρικής εργασίας, αλλά τίτλο άλλης ειδικότητας.»
3.       Εδώ θα πρέπει να θυμίσω στον κ. Λαιόπουλο ότι δεν μπορεί Δημόσιος λειτουργός  (Ιατρός του Κέντρου Υγείας για παράδειγμα) να κατέχει και άλλη έμμισθη θέση στο Δημόσιο, όσο και αν διακαώς το επιθυμεί.
4.       Πολύ θα επιθυμούσα μια δημόσια συγνώμη απ’ τον κ. Λαιόπουλο, πράγμα που θα ήταν ιδιαίτερα αξιοπρεπές από μέρους του και απόλυτα σύμφωνο με την τεράστια επιστημονική προσφορά του στον τόπο.
Σας Ευχαριστώ
Χαρσός Λάκης
Πλαστικός Χειρουργός
Ιατρός Εργασίας
Κοζάνη 12/5/2015

ai-vreS: Δεν λάβαμε καμία απάντηση του Κου Χαρσού μέχρι σήμερα, είναι η πρώτη επιστολή – απάντηση που λαμβάνουμε και δημοσιεύεται πάραυτα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι aivres....εσυ εισαι που τα δημοσιευεις ολα!!!και σχόλια λαμβανεις και απαντησεις με θεση,αλλα επειδη δεν σου αρεσουν δεν τα ανεβαζεις,ποσο μαλλον μια απαντηση τεκμηριωμενη νομικα,που αδειαζει τον συντροφο σας....

ai-vreS είπε...

Υπάρχουν κανόνες για τη δημοσίευση των σχολίων. Δεν σε αναγκάζει κανένας να συμμετέχεις στη διαδικτυακή κουβέντα.

Ανώνυμος είπε...

Λάκη, επειδή ο κ. Λαιόπουλος αγωνίστηκε να βγάλει τον Θανάση δήμαρχο, αλλά στην πορεία δεν τον βρήκε στα μέτρα του όπως ήθελε αυτός, ψάχνει να βρει τρόπο να τον κατηγορήσει νομίζοντας ότι ο κόσμος θα τον χειροκροτήσει, γι αυτό μην τα πέρνεις σοβαρά Λάκη. Ενας φίλος από τα παλιά.

Ανώνυμος είπε...

Και ποιοι ειναι αυτοι οι κανονες aivres??βασικος κανονας να μν βριζεις και τα σχολια σου να μν προσβαλουν...αλλα το να λες την θεση σου και την αποψη σου για ενα θεμα και να μν δημοσιευεται για τον Α-Β λογο,δεν το θεωρω σωστο!!!και δεν με αναγκασε κανενας να συμμετεχω.θελω και συμμετεχω!!!αλλα αυτο γτ μου το λες τωρα?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ είπε...

Απάντηση στον κ. Λάκη Χαρσό από τον Αλέξανδρο Λαιόπουλο. Αγαπητέ κ. συνάδελφε, ίσως εσύ παραπληροφορήθηκες και μάλιστα πολύ καθυστερημένα 18 ημέρες μετά, διότι 1ον δεν ηταν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλα τις 24/4/2015 ηταν Λαική Συνέλευση. 2ον εγώ δεν αναφέρθηκα καν στο όνομά σου. 3ον θα μου επιτρέψεις να σου πληροφορήσω, οτι τον νόμο που επικαλείσαι εγώ τον γνωρίοζω πολύ καλλίτερα από εσένα διότι υπηρέτησα 35 χρόνια το Δημόσιο .4ον Δέν κατάλαβες καν το σκεπτικό μου γιαυτό ίσως και παρεξηγήθηκες που δεν έπρεπε. Το σκεπτικό μου ηταν το οτι ο κ. Δήμαρχος έπρεπε να επιλέξει κάποιον από εδω, που εργάζεται και τιμάει τον τόπο,και προσφέρει τις υπηρεσίες του για τους κατοίκους της περιοχής και οχι να κάνει ότι και η προηγούμενη Δημοτική αρχή, που είχε πάλι κάποιον συνάδελφο από την Κοζάνη.Αν θέλετε να με κατηγορήσετε για τοπικιστή θα το δεχόμουν. Επρεπε όμως μετά απο 8 μήνες που εγινε Λαική Συνέλευση και αυτό είναι προς τιμή της Δημοτικής Αρχής, διότι ποτέ δεν είχε γίνει στο παρελθόν,επρεπε κάποιος να ομιλήσει και να θέσει επί τάπητος τα κακώς κείμενα ακόμη και να εκφρασθεί όπως θέλει μέχρι και να κατακρίνει την Δημοτικη Αρχή χωρίς καμία παρεξηγηση, έτσι είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος και προήδρευε της Λαικής Συνελευσης.Ετσι κι εγώ σαν πολίτης αυτού του Δήμου έκρινα , και αυτό έπραξα.- Προς το ai-vres μπορεί να το δημοσιεύσει ως απάντηση. Ευχαριστώ.

Το Προφίλ μας