Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Το σενάριο

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Πάνω από δέκα μέρες τώρα τα δελτία ειδήσεων πλέκουν και ξεπλέκουν κάθε βράδυ σενάρια για την πτώση του αεροπλάνου των Μαλαισιανών αερογραμμών. Είναι κι αυτό ενδεικτικό της τεράστιας αγάπης που τρέφει η ανθρωπότητα για τις θεωρίες συνομωσίας.
Συχνά, δε, τα σενάρια φτάνουν στα όρια της επιστημονικής φαντασίας, ενώ στερούνται σύνδεσης με τη λογική. Ακούσαμε για παράδειγμα την εκδοχή της προσγείωσης του αεροπλάνου κάπου αλλού, την ώρα που κάτι τέτοιο θα γινόταν αντιληπτό, αλλά και της πειρατείας που θα προϋπέθετε σαφές μήνυμα από πλευράς των αεροπειρατών.

Τόσες μέρες μετά οι ενέργειες γίνονται στα χαμένα και εικασίες «φουντώνουν», μέχρι να ξεφουσκώσουν μια και καλή. Οι ειδικοί κάποια στιγμή θα εξαντληθούν και το ενδιαφέρον θα περιοριστεί μόνο σε εκείνους που συνδέονται άμεσα.
Οπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, πιθανότατα η εξήγηση θα δοθεί ετεροχρονισμένα. Τότε που το θέμα δεν θα είναι για την πρώτη θέση της μιντιακής ατζέντας, αλλά θα εξακολουθεί να είναι σημαντικό για την ασφάλεια των πτήσεων. Κι αυτό είναι που μετράει πραγματικά. Γιατί αν κάτι έχει αξία να ειπωθεί είναι ότι τόσα χρόνια η ασφάλεια των πτήσεων εξελίσσεται μέσα από δυστυχώς οδυνηρά συμβάντα, τα οποία, όμως ανοίγουν δρόμο για να καλυτερέψουν οι συνθήκες μεταφοράς χιλιάδων επιβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας