Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ερώτηση της Ραχήλ Μακρή σχετικά με ποια πρόστιμα θα χαρίσει η Συγκυβέρνηση με την τροπολογία 1251/67

Ο τύπος βοά:  «Τρεις υπουργοί του Α. Σαμαρά, οι Κ. Μητσοτάκης, Γ. Στουρνάρας και Γ. Βρούτσης, επαναφέρουν υπουργική τροπολογία στο νομοσχέδιο  για τους δημοσίους υπαλλήλους, με στόχο να χαριστούν δισεκατομμύρια ευρώ σε εταιρείες που πραγματοποιούν τριγωνικές συναλλαγές και πωλήσεις. 
  Η κυβέρνηση Σαμαρά επιχειρεί να αλλάξει την ισχύουσα νομοθεσία και να σβήσει αναδρομικά πρόστιμα και κυρίως να νομοθετήσει από εδώ και πέρα φορολογική ασυλία στους μεγαλοεπιχειρηματίες για τις συναλλαγές τους μέσω offshore εταιρειών».
Η  συγκυβέρνηση συνεργασίας με την Τρόικα, την οποία χαρακτηρίζουν μαγαζί εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων οι ίδιοι οι υφυπουργοί της, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και μετά από τρεις προσπάθειες, κατέθεσε και ψήφισε την τροπολογία 1251/67 για φορολογική απαλλαγή των λίγων και ισχυρών.
Μπορεί οι Υπουργοί να προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στην συνεδρίαση της ολομέλειας, ωστόσο η επιχειρούμενη συγκάλυψη δεν θα περάσει.
     Η Τομεάρχης Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κα Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την με αριθμ. πρωτ. 7222/871/24-03-14 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων με την οποία ζητά να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα μεταξύ των οποίων:
  1. Πόσα είναι συνολικά τα πρόστιμα και οι βεβαιωμένες φορολογικές υποχρεώσεις που θα διαγραφούν δυνάμει των διατάξεων της τροπολογίας  1251/67, που ενσωματώθηκε και θα αποτελέσει ίδιο άρθρο στο νόμο για την κατάργηση των φορέων του δημοσίου;
  2. Ποιες εταιρίες αφορούν αυτά τα πρόστιμα;
  3. Με την ανωτέρω τροποποίηση του φορολογικού νομικού πλαισίου ποιες εταιρίες θα ωφεληθούν από την αναγνώριση των δαπανών τους και πόσο;
  4. Πόση θα είναι η απώλεια φορολογικών εισόδων από το δημόσιο ταμείο;
  5. Αληθεύουν τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα, ότι για μια εταιρία και μόνο για τα έτη 2010-2011, αναμένεται να χαθούν 480 εκ. ευρώ, από 800 εκ. ευρώ που ήταν το αρχικό πρόστιμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας