Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Παιδότοπος "Ονειροπαγίδα": Διήμερο Σεμινάριο αφήγησης και γραφής παραμυθιού με τον γνωστό αφηγητή παραμυθιών και συγγραφέα Δημήτρη Αβούρη (Πρόεδρο της ΜΚΟ ''Όναρ-Μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί'')

Ο παιδοτοπος ''Ονειροπαγίδα'' σε συνεργασία με τον γνωστό αφηγητή παραμυθιών και συγγραφέα Δημήτρη Αβούρη (Πρόεδρο της ΜΚΟ ''Όναρ-Μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί'') οργανώνει Διήμερο Σεμινάριο αφήγησης και γραφής παραμυθιού.

Πώς μπορούμε να γράψουμε το δικό μας παραμύθι;
Ποια τα οφέλη γραφής και αφήγησης παραμυθιών κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας;
Τι είδους μηνύματα περνάνε τα παραμύθια στα παιδιά και πώς αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο εκπαιδευτικός για να ξορκίσει φόβους, να προβάλλει ηθικές αρχές, να τονώσει την φαντασία ή ακόμα και να μεταδώσει γνώσεις;

Πώς ένας γονιός μπορεί να γίνει ο καλύτερος παραμυθάς για το παιδί του;

Η τέχνη της αφήγησης των παραμυθιών έχει αποδειχτεί πως συμβάλλει στην εκτόνωση και ανακούφιση του αφηγητή και του ακροατή θεατή. Η συμμετοχή στην ροή του μύθου και η ταύτιση με τους ήρωες επιτρέπουν στο παιδί να αντλήσει κουράγιο, δύναμη και γνώση. Η επιλογή των κατάλληλων παραμυθιών, ο τρόπος απόδοσης και αφήγησής τους ανάλογα με την κάθε περίπτωση, και οι δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο παραμυθάς στον χώρο αφήγησης είναι τα βασικά σημεία στα οποία θα σταθεί ο εισηγητής του εργαστηρίου, Αβούρης Δημήτρης.

Αυτά και άλλα πολλά, σε μια προσπάθεια να υπενθυμίσουμε την θεραπευτική αλλά και την εκπαιδευτική αξία της αφήγησης παραμυθιών και να εξοπλίσουμε τους ενδιαφερόμενους μελλοντικούς ''παραμυθάδες'', με γνώσεις για την επαφή τους με την ιδιαίτερη αυτή πραγματικότητα του παραμυθιού.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δασκάλους , νηπιαγωγούς, φοιτητές και γονείς.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης .

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο και κρατήσεις θέσεων , μέχρι τις 20 Μαρτίου, στο τηλέφωνο 2464024185 (9.00 με 20.00).

Κόστος σεμιναρίου:30 ευρώ
Ημέρες και ώρες: 22 και 23 Μαρτίου , 9.30 με 13.30.

Το απόγευμα του Σαββάτου , στις 6.00 θα πραγματοποιηθεί Παράσταση Αφήγησης Παραμυθιών και θα έχουν την ευκαιρία οι συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν και να δουν στην πράξη τις τεχνικές αφήγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας