Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Απάντηση - Σχόλιο του Αντιδημάρχου Νίκου Λαζαριώτη στην Παρέμβαση - Σχόλιο του Δημήτρη Αλβανού


1. Αν δεν είναι άσκηση πολιτικής η καταδίκη στην «κατάψυξη» πολλών οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών τότε τι είναι πολιτική;
2. Αφού το έγγραφο είναι καθαρά υπηρεσιακό γιατί δεν εισηγείται η υπηρεσία σας στην προϊσταμένη πολιτική αρχή να εκδώσει απαγορευτικό καύσης λιγνίτη σε σπίτια και μικρές επιχειρήσεις για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ;
3. Ο λιγνίτης της περιοχής μας σύμφωνα με αυτά που λέτε επιτρέπεται να καεί σε μεγάλες ποσότητες αλλά όχι στα σπίτια. Δηλαδή επιτρέπεται η ΔΕΗ να καίει 40.000.000 τόνους λιγνίτη το χρόνο και οι κάτοικοι ενός δήμου απαγορεύεται να κάψουν 800 τόνους για να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες συνθήκες στις οποίες ζούμε.

4. Μακάρι να τηρούνταν όσα υπαγορεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στο σύνολό τους. Αλήθεια η αγορά δικαιώματος ρύπων από τις πλούσιες χώρες βοηθά το περιβάλλον ;
5. Τα πρόστιμα 1.500.000 ευρώ προς τη ΔΕΗ ας μην τα σχολιάσουμε γιατί πρώτα πρέπει να γνωρίζουμε πόσα από αυτά πληρώθηκαν.
6. Η περσυνή διάθεση λιγνίτη έγινε με την ίδια ακριβώς διαδικασία.
7. Αναγνωρίζει η υπηρεσία σας ότι το φαινόμενο της αιθαλομίχλης έκανε την εμφάνιση του πριν ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού μοιράσει ξυλοκάρβουνο. Η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας μας δυστυχώς θα έχει μεγάλη επίπτωση και στην ποιότητα ζωής και στην υγεία του πληθυσμού. Αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση θα ζήσουμε και χειρότερες μέρες.
8. Όταν δεν υπάρχει εισόδημα δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος θέρμανσης. Δεν προτείνεις στον πεινασμένο να τρώει βιολογικά προϊόντα.
9. Φυσικά και πρέπει η διοίκηση να εφαρμόζει τους νόμους όχι όμως επιλεκτικά.
10.
Επισκέφθηκα την έκθεση των Κοίλων και διαπίστωσα οτι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων με είδη θέρμανσης πωλούσαν λέβητες ξύλου - κάρβουνου τι γνώμη έχει η υπηρεσία σας;
Κάθε πολίτης αυτής της χώρας ελεύθερα έχει δικαίωμα να αγοράσει 10 , 20 και όσους τόνους λιγνίτη θέλει δεν αναρωτιέται η υπηρεσία σας τι τους θέλει; Προφανώς όχι για ενθύμιο. Γιατί δεν απαγορεύετε την πώληση λιγνίτη απευθείας στην πηγή ;

Ολοκληρώνοντας έχω ένα επί πλέον ερώτημα .

Πως είναι δυνατόν υπηρεσιακό έγγραφο πριν φτάσει στο Δήμο να δημοσιεύεται στον τοπικό τύπο ; Το έγγραφο σας έχει ημερομηνία 18/10/2013 και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα στις 19/10/2013. Όπως είναι γνωστό η ύλη των εφημερίδων κλείνει το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας.

Λαζαριώτης Νίκος
Αντιδήμαρχος Δήμου Σερβίων - Βελβεντού

20 σχόλια:

Ξενοφών Βαϊζογλου είπε...

Είχα πρόθεση να σχολιάσω την οδηγία του Κυρίου Αλβανού, με πρόλαβε ο Αντιδήμαρχος.
Ναι ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!!!!! Με την τοποθέτηση του Κυρίου Αντιδημάρχου.
Θα θέσω και εγώ ένα ερώτημα, που είσασταν Κύριε Δημήτρη Αλβανέ που 12 ΧΡΟΝΙΑ τα λύματα της Νεράιδας πέφτανε στην λίμνη; γιατί δεν δούλευε ο Βιολογικός Καθαρισμός, δεν ήταν μόλυνση του Περιβάλλοντος;

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΝΙΚΟ, ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΛΒΑΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΨΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον τα έχετε μπερδέψει, και άντε ο κόσμος αλλά και συ ρε Νίκο να μη καταλαβαίνεις τι λέει ο Αλβανός; ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Με την επιστολή που έστειλε, δεν έκανε τίποτε άλλο από το να σας ενημερώσει για την κείμενη νομοθεσία.... και μη μου πεις πως δεν το κατάλαβες.... δεν είναι το ¨"τι σου λέει" αλλά το τι ισχύει... αν λοιπόν θέλετε να ασκήσετε πολιτική, προσπαθήστε να αλλάξετε τους νόμους, αυτό θα μπορούσατε να απαντήσετε και να τελείωνε η ιστορία. Κάντε μια παρέμβαση για το θέμα αυτό να αλλάξει η υπουργική απόφαση.
Τώρα, σε ότι αφορά στην δημοσιοποίηση επιστολής σε μικρό χρονικό διάστημα, είσαι Νίκο ο πρώτος διδάξας..... Δεν ξεχνάμε.....
Όσο για σένα Ξενοφώντα, τι να πούμε.... τι ήθελες να σε κάνει τόσα χρόνια που ανέλαβες πρόεδρος και δε λειτουργούσες τον βιολογικό;;; πρόστιμο;;; πάλι θα φώναζες. Τώρα το λες για να διαφημίσεις τον εαυτό σου ότι επιτέλους τον βάλατε μπροστά;;; Πρόστιμο επίσης, για την μη ύπαρξη βιολογικού θα έπρεπε να δώσει - αλλά όχι η υπηρεσία του Αλβανού, δεν τα ξέρεις καλά - και στα Σέρβια και σε άλλους οικισμούς της περιοχής, που παράγουν πολύ περισσότερα λύματα από τη Νεραϊδα...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο Αλβανός δεν πρωτοπορεί.... Δες τε την παρακάτω ανάρτηση...

http://www.b2green.gr/main.php?pID=17&nID=6239&lang=el

Λευτέρης Χατζηλαζάρου είπε...

Μπράβο Νίκο τα λες έξω απο τα δόντια και αυτό σε τιμά.

Ανώνυμος είπε...

κ. Λαζαριώτη, σου θυμίζω την παροιμία: Αν σε φταίει ο γάιδαρος δεν χτυπάς το σαμάρι. Εννοώ κ. Νίκο ότι τα παράπονα - (ή καλύτερα, τις ενέργειες για μια ιδιαίτερη αντιμετώπιση της πολιτείας και ίσως μία εξαίρεση στην κρύα Δυτική Μακεδονία του λιγνίτη, του ξυλοκάρβουνου και της μεγαλύτερης ανεργίας) - στον υπουργό ΠΕΚΑ, αν έχετε τα κότσια εσύ και ο δήμαρχος. Τα έχετε? Ιδού η Ρόδος, λοιπόν. ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΑΤΕ.
Στο κάτω κάτω ο Τάκης Αλβανός είναι ένας υπηρεσιακός παράγοντας που οφείλει να τηρεί την νομοθεσία, διαφορετικά ενδεχομένως να κινδυνεύει να υποστεί τις συνέπειες και πιθανά μια διαθεσιμότητα. Αλλά φαίνεται να έχεις ξεχάσει ότι είναι κι αυτός ένας εργαζόμενος δημόσιος υπάλληλος. Που πήγαν τα "αριστερά σου" αντανακλαστικά? Αλλοτριώθηκες? Τι έγινε?
Αλλά υπάρχει και αντίλογος σε όσα υποστηρίζεις. Τι χρωστούμε όλοι εμείς να ρουφάμε τον καπνό από το φελιζόλ και τα νοβοπάν και οτιδήποτε άλλο "τζαμπέ" που καίει ο γείτονας (και μάλιστα όχι ο φτωχός, αλλά ο ασυνείδητος, που τα έχει και παστωμένα στην τράπεζα)? Εσύ συμβιβάζεσαι με μια τέτοια κατάσταση που βιώσαμε στα Σέρβια τον περασμένο χειμώνα? Διάβασες τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη?
Η μήπως συμφωνείς, όμως κάνεις "τουμπεκί" λόγω των εκλογών που έρχονται?
Όπως κάνετε "τουμπεκί" για τις ηλεκτροδοτήσεις ιδιωτών από τον δημοτικό φωτισμό ή για τις υδροδοτήσεις χωρίς μετρητή νερού. Για ποία ίση μεταχείριση δημοτών να μιλήσουμε?
Τι λες για όλα αυτά κ. Λαζαριώτη?

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΡΕ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΕ ΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ !

Ανώνυμος είπε...

Αφου τα λεει εξω απ'τα δοντια ας πει εδω κ'τωρα στις Δημοτικες Εκλογες με ποιον θα ειναι με τον Κωνσταντοπουλο η με τον ΣΥΡΙΖΑ;Περιμενω να δω ποσο ανδρας ειναι !!!!

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Κάποιοι εδώ μέσα λυπούνται που άποροι συμπολίτες μας παίρνουν, με χαμηλό τίμημα, λίγο ξυλοκάρβουνο από τον Δήμο. ΚΡΙΜΑ
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ. Δεν είναι όλα πολιτικό παιχνίδι
Ο Δήμος οφείλει να συνεχίσει την κοινωνική του πολιτική.
Επιβάλλεται στις δύσκολες εποχές που ζούμε

Ανώνυμος είπε...

Κυριακο Τσολακιδη συμφωνω απολυτα οτι ο Δημος πρεπει να συνεχισει την κοινωνικη του πολιτικη αλλα μεχρι τις ΕΚΛΟΓΕΣ !!!!!!!Απο εκει και μετα θα την συνεχισει σαν Αντιπολιτευση σιγουρα !!!!!!!!!

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Ευτυχώς στη Δημοκρατία αποφασίζει ο ΛΑΟΣ..
Στην δικιά μας περίπτωση οι Δημότες του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, γι’ αυτό μην είσαι τόσο σίγουρος . -)

Ανώνυμος είπε...

Οτι θα αποφασισει ο ΛΑΟΣ αυτο ειναι σιγουρο και θα παρετε ολοι σας αυτο που πρεπει.........ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε, ήταν προσόν να παραδέχεσαι το λάθος σου, ενώ τώρα … μοιράζουμε ξυλοκάρβουνο.

Κείμενα επί κειμένων, ερωτήσεις και ανταπαντήσεις, για ένα θέμα που προέκυψε μετά την επιστολή που στάλθηκε στο Δήμαρχο για την απαγόρευση της καύσης ξυλοκάρβουνου.
Τι έλεγε αυτή η επιστολή; Απλά ενημέρωνε τη δημοτική αρχή ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαγορεύεται η καύση του ξυλοκάρβουνου σε λέβητες κεντρικής θέρμανσης και ουσιαστικά προσπαθούσε να προστατεύσει τον Δήμαρχο μετά την παρουσία του σε τηλεπαράθυρα τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας, στα οποία ειρήσθω εν παρόδω, παρουσιαζόταν ωσάν ο μεσσίας, που θα έσωζε τους δημότες του από τον αδυσώπητο δυτικομακεδονικό χειμώνα και φυσικά ήταν το παράδειγμα για όλους τους τοπικούς άρχοντες.

Που βρίσκεται το μεμπτό και ο (πολιτικός) δόλος λοιπόν από τον αρμόδιο προϊστάμενο της Περιφέρειας;
Αντί να ευχαριστήσουν τον υπάλληλο, που τους προστάτεψε από την παρανομία, να σταματήσουν τις φανφαρονικές τηλεπαρουσίες και να βρουν άλλο τρόπο να βοηθήσουν τους δημότες τους, επέλεξαν το δρόμο της συκοφάντησης, σαν κακομαθημένα παιδάκια που τους χαλάνε το παιχνίδι ή σαν την κακοφορμισμένη συγκυβέρνηση, που αδυνατεί να καταλάβει την αντίδραση του κόσμου, αφού όσα κάνει τα κάνει για το καλό το δικό τους και της πατρίδος …

Και ας έρθουμε στην ουσία. Γνωρίζουν άραγε στη δημοτική αρχή, πόσοι από τους δικαιούχους δημότες θα χρησιμοποιήσουν το ξυλοκάρβουνο σε λέβητες κεντρικής θέρμανσης και πόσοι σε σόμπες και τζάκια; Γνωρίζουν την επικινδυνότητα καύσης του σε εσωτερικό χώρο; Δηλαδή, δεν μας φτάνει ο καρκίνος από τη ΔΕΗ, πρέπει να τον φέρουμε και μέσα στα σπίτια μας; Δεν είναι υποχρεωμένοι οι τοπικοί άρχοντες να προασπίζουν πρώτα την υγεία των δημοτών τους; Είναι γνωστή η έλλειψη ενημέρωσης και υγειονομικής πρόνοιας από την απρόσωπη κεντρική ηγεσία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και η δημοτική αρχή πρέπει να πράττει το ίδιο, επιδεικνύοντας, τουλάχιστον, επικίνδυνη ανευθυνότητα.

Είμαι σίγουρος ότι η πρόθεση του Δήμου ήταν ανθρωπιστική και απέβλεπε στη βοήθεια προς τους οικονομικά ασθενέστερους δημότες, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με σχεδιασμό και πραγματική προσπάθεια.
Όταν σύσσωμη η ηγεσία της ΚΕΔΕ συμπορεύεται με τις μνημονιακές πολιτικές (οι κατά καιρούς φωνούλες είναι για τα προσχήματα) και ωσάν προσκυνημένοι υπήκοοι συνωστίζονται στα επικυριαρχικά κελεύσματα του Μερκελοφούχτελ, που να βρουν χρόνο για τις ποταπές ανάγκες των φτωχών δημοτών, πως θα ασχοληθούν σε μια συντονισμένη και προγραμματισμένη προσπάθεια για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης του «πομνίου» τους;

Οι Δήμοι δεν είναι κεντρική εξουσία, δρουν μέσα στους πολίτες, έχουν άμεση αντίληψη των αναγκών και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και δε δικαιολογείται η «νίπτω τα χείρας μου» στάση τους απέναντι στη μνημονιακή λαίλαπα, προϊόν της οποίας είναι και η επιστροφή στην προ δεκαετιών κατάσταση με την καύση ξυλοκάρβουνου και όχι μόνο.
Έχει δύναμη πίεσης η τοπική αυτοδιοίκηση, έχει δυνατότητα παρέμβασης, έχει και τα μέσα, αλλά παρ’ όλ’ αυτά, δέχεται, σχεδόν αμαχητί,τη συνεχή υποβάθμισή της από τους πολιτικούς προϊσταμένους της.
Αντί λοιπόν να κατηγορεί υπαλλήλους που κάναν τη δουλειά τους, και να αδιαφορεί για την υγεία των πολιτών, καλά είναι να ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και να συστρατευθεί μαζί με το λαό για την ανατροπή αυτής της πολιτικής φτωχοποίησης και καταδυνάστευσης του λαού μας.

Υστερόγραφο: Ας σταματήσει επιτέλους η λασπολογία. Ο κόσμος κατάλαβε πολύ καλά τι πραγματικά έγινε, και πιστέψτε με, θα εκτιμήσει την αναγνώριση της απρονοησίας, θα καταλάβει ότι η «γκάφα» έγινε με καλή πρόθεση και σε μια προσπάθεια υποστήριξης στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Αντιδήμαρχε κλείσε καμία λακούβα άνοιξε κανένα δρόμο και άσε ήσυχο τον Αλβανό να κάνει τη δουλειά του.Οσο γίνεσαι το δεξί εξαπτέρυγο του Δημάρχου σου τόσο χειρότερα δεξιός γίνεσαι.Που πήγε η αριστερή σου οικολογική συνείδηση;Ax αυτά τα έρμα τα ψηφουλάκια αχ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσολακίδης τι πετάγεται; Ήρθαν οι εκλογές και εμφανίστηκε;

Ανώνυμος είπε...

Θα είναι ταίρι με τον Νικολάκη στις επόμενες εκλογές???Δες τι πήρε ο Νικολάκης στις Γούλες το 2010 και θα καταλάβεις???Ναι όμως κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι το 2014 δεν είναι 2010???

Ανώνυμος είπε...

Κ.ΠΛΙΑΤΣΟ,ΦΟΒΑΣΕ ΜΗΝ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗ ΜΑΓΙΑ Ο Κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ;;;Η ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

aivres Που είναι το σχόλιο με το ακριβοπληρωμένε αντιδήμαρχε?, μηπως Κυριάκο σε ενοχλεί να το βλέπεις, ε τότε βάλε την φωτογραφία του προίσταμένου σου Δημάρχου.κρίμα σου....τέτοιους ειχε το ΠΑΣΟΚ ολα τά χρόνια και πήγε εκεί που είναι τώρα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΛΑΖΑΡΙΩΤΗ ΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΦΟΡΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ Κ'ΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 24 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ 10.43 ΦΙΛΟ ΑΝΩΝΥΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

Στην κατάσταση που φτάσαμε να καίμε κάρβουνο που αυτό είναι το ζητούμενο, μας οδήγησαν κάποιοι που δεν μας δείχναν τις αλήθειες όπως κάνουν κάποιοι σήμερα και εδώ σ’αυτήν την ιστοσελίδα. Υπάρχουν και άλλες μορφές ενέργειας αλλά γι’αυτές δεν γίνεται κανένα σχόλιο είτε αρνητικό είτε θετικό. Απλός πρέπει να καίμε κάρβουνο και να μένουν στην αφάνεια πολλά άλλα θέματα. Συμβαίνει συχνά με τον άνθρωπο το εξής απλό φαινόμενο. Αυτοί που μας κατέστρεψαν αυτοί προσπαθούν να μας ξανακαταστρέψουν (να μας σώσουν). Μιλάμε δηλαδή για κανονικό "δούλεμα". Όταν κάποιος κατανοήσει ότι η υπακοή σε άδικους νόμους είναι αντίθετη με την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, καμία τυραννία δεν μπορεί να των υποδουλώσει. Αλλά μέχρι τότε θα καίμε κάρβουνο γιατί άλλο νόηση και άλλο διανόηση. Να είστε καλά Θεοδωρίδης Σ.

Το Προφίλ μας