Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Κοζάνη: Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΜΑΣ για το «τρακοσάρι» εγγύηση στη φοιτητική εστία του ΤΕΙ Κοζάνης

Ζητούν 300 ευρώ από τους σπουδαστές σαν εγγύηση για να πάρουν το κλειδί δωματίου στη Φοιτητική Εστία Κοζάνης! Η διοίκηση της Εστίας επικαλείται προληπτικούς λόγους, δηλαδή ενδεχόμενες ζημιές που μπορεί να γίνουν στη διάρκεια της διαμονής του σπουδαστή στη διάρκεια του σπουδαστικού έτους.
Άμεση υπήρξε η απάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών που, μαζί με εστιακούς σπουδαστές, πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στη γραμματεία της Εστίας και στον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καλώντας τους συναδέλφους τους να αρνηθούν να πληρώσουν. Χαρακτηριστικό είναι το ότι ο πρόεδρος του ΤΕΙ στη συνάντηση με αντιπροσωπία των σπουδαστών αρνήθηκε αρχικά την όποια συζήτηση επί του θέματος, λέγοντας πως αυτή η πρακτική είναι απόφαση του Συμβουλίου του Ιδρύματος.
 Οι σπουδαστές ξεκαθάρισαν ότι κανείς δεν πρόκειται να μείνει έξω από τα δωμάτια και τελικά δόθηκαν τα κλειδιά, με όρο την πληρωμή του ποσού εντός εξαμήνου. Το ΜΑΣ καλεί τους σπουδαστές του ΤΕΙ να συνεχίσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική που τους στερεί τη μόρφωση και να στήσουν επιτροπές αγώνα σε κάθε εξάμηνο και έτος, να δυναμώσουν τη Λαϊκή Συμμαχία που θα σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική.
«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» τονίζει το ΜΑΣ. «Οργάνωση και αγώνας για τις σπουδές και τη ζωή που έχουμε ανάγκη! Όλοι οι φοιτητές με μια φωνή: Η δωρεάν στέγαση είναι δικαίωμά μας!».
Το ΜΑΣ απαιτεί ανάμεσα σε άλλα:
- Ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση, ξεπούλημα, επιβολή ενοικίων στις ήδη υπάρχουσες εστίες. Καμιά εστία να μην κλείσει, κανείς φοιτητής να μην πεταχτεί έξω από το δωμάτιό του.
- Για τους φοιτητές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα.
- Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
- Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, ειδικά στις εστίες.
- Επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών εστιών με κρατική δαπάνη για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

902.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι δημοκρατικό- συναδελφικό αιώνιοι φοιτητές να έχουν καταλάβει δωμάτια σε φοιτητικές εστίες ; Δεν ξέρω αν στην Κοζάνη παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, αλλά στην Αθηνα δυστυχώς παρατηρείται. Γιατί δεν παίρνουν θέση οι φοιτητικές παρατάξεις; Όσο για τις φθορες( εκτός από τη συνήθη χρήση) ποιος θα τις πληρώσει; Ειναι καιρός κάποιοι να μάθουν να σέβονται την περιουσία του δημοσίου

Το Προφίλ μας