Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Σκληρός πυρήνας με φασίζουζα νοοτροπία…

του Παναγιώτη Πλιάτσιου, Πρωινός Λόγος , 09/10/2013
Στη «Γνώμη» της 24ης Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις πρώτες τότε εξελίξεις και μετρήσεις των ημερών, τονίζαμε πως «Είναι νωρίς για δημοσκοπήσεις και «Χρυσή Αυγή». Υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «Ας μη βιαζόμαστε να
«πανηγυρίζουμε» για «μεγάλη μείωση» των ποσοστών της «Χ.Α.». Μακάρι να συμβεί. Αλλά αυτό θα το διαπιστώσουμε σύντομα και πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο γράφων, δε συμμερίζονται την αισιοδοξία πως θα έχουμε μια συνταρακτική πτώση της δημοφιλίας για το κόμμα του κυρίου Μιχαλολιάκου».

Δυο σχεδόν εβδομάδες αργότερα και ενώ έχουν μεσολαβήσει οι πραγματικά συγκλονιστικές εξελίξεις και αποκαλύψεις και, κυρίως, η προφυλάκιση της ηγεσίας της «Χ.Α.», οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας δυστυχώς δεν μας διέψευσαν: Περίπου ένα 7% και πλέον των ελλήνων πολιτών σήμερα αν είχαμε εκλογές και παρά τα όσα έχουν συμβεί θα ψήφιζαν τη «Χρυσή Αυγή»! Ένα ποσοστό πραγματικά σοκαριστικό, ειδικά μάλιστα εάν αναλογιστεί κανείς πως στην Αττική είναι ακόμη μεγαλύτερο!
Να σημειώσουμε εδώ πως ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει ο «κουρνιαχτός» των αποκαλύψεων, ενώ θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να δούμε και άλλες συγκλονιστικές εξελίξεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Και, επομένως, ακόμη είναι νωρίς ώστε να αποτυπωθεί οριστικά και με ψυχραιμία η επίπτωση των όσων ζούμε στο ρευστό και ευμετάβλητο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Ωστόσο, πλέον, δεν θα πρέπει να έχουμε και πολλές απορίες: Μάλλον δικαιώνονται όλοι εκείνοι (μεταξύ των οποίων και ο γράφων) που εδώ και μήνες υποστηρίζουν ότι το ποσοστό της «Χ.Α.» δεν οφείλεται μόνο στην οικονομική κρίση. Αλλά και στο ότι στην Ελλάδα υπήρχε και υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας συμπατριωτών μας με φασίσουζα νοοτροπία, ρατσιστικές αντιλήψεις, με νοσταλγία της δικτατορίας των συνταγματαρχών και συναφείς ιδέες και απόψεις. Που, μέσα από το λαϊκισμό των τελευταίων τριών ετών που εμπότισε τη χώρα, αλλά και τη μεγάλη κρίση, βρήκε την ευκαιρία να εκφραστεί, μέσα από το κόμμα του προφυλακισθέντος Νίκου Μιχαλολιάκου.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι επόμενες δημοσκοπήσεις, πάντως, θα είναι περισσότερο σαφείς για την εικόνα που δημιουργείται στον πολιτικό χάρτη της χώρας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας