Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η εκπομπή του Θεοδωράκη, η μάνα του Παύλου Φύσσα και η «Χρυσή Αυγή»…

Toυ Παναγιώτη Πλιάτσιου-»Πρωινός Λόγος» 10-10-2013
Toβράδυ της περασμένης Τρίτης το μισό ελληνικό Twitter, αλλά και χιλιάδες χρήστες του Facebook, είχαν βρει το δικό τους θέμα: Το σχολιασμό της εκπομπής του Σταύρου Θεοδωράκη «Πρωταγωνιστές», με την οικογένεια, τον πατέρα και τη συγκλονιστική μητέρα του Παύλου Φύσσα, την κοπέλα του, αλλά και μερικούς από τους φίλους του. Το πρώτο μέρος, δηλαδή, γιατί απόψε το βράδυ προβάλλεται στο MEGA και το δεύτερο μέρος.
Τα σχόλια, λοιπόν, έπεφταν κατά… ριπάς! Από τη μια όλοι εκείνοι (μεταξύ των οποίων και ο γράφων) που θεωρούσαν την όλη εκπομπή ως εξαιρετική και άκρως ενδιαφέρουσα. Και από την άλλη πλευρά εκείνοι (πολλοί επίσης) που έριχναν στο πύρο το εξώτερον τον Σταύρο Θεοδωράκη, κυρίως επειδή, όπως έλεγαν είχε κάνει εκπομπή για τη «Χρυσή Αυγή» και είχε πιεί καφέ με τον Μιχαλολιάκο! Επίσης υπήρχαν και εκείνοι που ασκούσαν κριτική γιατί η εκπομπή είναι του «διαπλεκόμενου» MEGA, αλλά και όσοι διαμαρτύρονταν επειδή «15 μέρες μετά το θάνατο του Φύσσα η εκπομπή είναι καπηλεία για να κάνει νούμερα».
Και, για να μην ξεχνιόμαστε, στον Θεοδωράκη τα «έριχναν» και φανεροί ή κρυφοί υποστηρικτές της «Χρυσής Αυγής», αλλά και εκείνοι που εδώ και καιρό της κλείνουν πονηρά το μάτι, λέγοντας πως «να πάει να κάνει εκπομπή για τους νεκρούς της Marfin και τους νεκρούς αστυνομικούς». Αγνοούσαν φυσικά πως οι «Πρωταγωνιστές» έχουν ήδη αφιερώσει μια ολόκληρη εκπομπή στο τραγικό περιστατικό της Marfin, με τους τρεις νεκρούς.
Μερικές, λοιπόν, παρατηρήσεις και σημειώσεις περί όλων αυτών:
-Στην περίφημη εκπομπή των «Πρωταγωνιστών» για τη «Χρυσή Αυγή» ο Θεοδωράκης μίλησε μεν με τον Μιχαλολιάκο, αλλά εξίσου μίλησε για το «τι είναι η Χ.Α.» με τον Στέλιο Κούλογλου και τον συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη. Και φυσικά σχεδόν κανείς από τους φωνασκούντες δεν το ανέφερε, καθώς ο Κούλογλου σήμερα θεωρείται από τους ίδιους (όχι πως δεν είναι…) «καλός δημοσιογράφος» αφού βρίσκεται κοντά στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς, λοιπόν, συμμετείχε σε μια τέτοια «κακή» εκπομπή; Το ερώτημα φυσικά αναπάντητο…
-Ο Θεοδωράκης δεν «ξέπλυνε» τη «Χρυσή Αυγή», όπως το έπραξαν ο Θέμος Αναστασιάδης ή ο Γιώργος Τράγκας. Και δεν εξωράισε τη δράση της. Το αντίθετο ακριβώς αποκομίζει όποιος δει ολόκληρη την εκπομπή.
-Ο καλός δημοσιογράφος προχώρησε σε ένα ρεπορτάζ ανάλογο εκείνων που στις δικές τους χώρες έχουν κάνει δεκάδες άλλοι ξένοι δημοσιογράφοι, ερευνώντας για το ποια είναι τα νεοναζιστικά κόμματα εκεί. Κάτι ανάλογο έκανε εδώ και ο Θεοδωράκης. Και καλώς το έκανε.
-Όσοι και όσες μιλούν με τόση απαξίωση για τον εν λόγω δημοσιογράφο, αλλά και για «καπηλεία» της δολοφονίας Φύσσα, πολύ απλά υποτιμούν τους ίδιους τους γονείς του 34χρονου Παύλου. Και την κοπέλα, αλλά και τους φίλους του. Εκείνοι ξέρουν καλύτερα από όλους μας. Και ειδικά η μάνα του, η αξιοπρέπεια και τα μηνύματα της οποίας πραγματικά συγκλονίζουν. Εκεί πρέπει να μείνουμε. Και όχι να κοιτάζουμε το δέντρο, χάνοντας το δάσος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!
Θα ήθελα απλά να σχολιάσω, αν και δεν παρακολούθησα το twitter, ότι σε μια πολιτική δολοφονία, η άποψη της μάνας και των συγγενών δεν προσφέρει σε τίποτα στην ουσία των γεγονότων. Η μάνα του Φύσσα θρηνεί, όπως θρηνεί και η μάνα του Ρουπακιά και κάθε μάνα κλαίει το παιδί της, είτε αυτός είναι θύμα, είτε θύτης. Κατά την άποψή μου το ρεπορτάζ του κυρίου Θεοδωράκη ήταν πλήρως αποτυχημένο καθώς δεν εβαλε ούτε ένα τόσο δα λιθαράκι στο να φωτίσει τα γεγονότα παρά στόχευσε στο συναίσθημα του τηλεθεατή. Αυτό βέβαια είναι και ο στόχος των εκπομπών της τηλεόρασης, η τηλεθέαση!
Κάπου διάβασα ότι στην εξαιρετική ταινία και βιβλίο "Ζ" δεν διαβάσαμε και δεν ακούσαμε πουθενά τη μάνα του Λαμπράκη να κλαίει το γιό της. Αυτή είναι και η διαφορά των 2, ότι η μεν έχει καταγραφεί ως ιστορική ενώ η δε ως τηλεοπτική, εφήμερη επιτυχία.

Το Προφίλ μας