Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Τελικά το σκάνδαλο Βατοπεδίου είναι υπαρκτό…

του Παναγιώτη Πλιάτσιου, Πρωινός Λόγος, 08/10/2013
Η εξέλιξη είναι χθεσινή και, φυσικά, άκρως σημαντική: O ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος παραπέμπονται σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Μαζί τους παραπέμπονται επίσης και άλλα 12 άτομα για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών». Αξίζει, φυσικά, να σημειωθεί ότι από τη δίκη απαλλάχθηκαν συνολικά 18 άτομα, ανάμεσά τους και ο τότε διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου.
Οι κατηγορούμενοι κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ηθικής και της φυσικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων με άλλες εκτάσεις του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βούλευμα αναφέρεται ότι οι ενέργειες των δεκατεσσάρων κατηγορουμένων έθιξαν σοβαρά τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.
Ασφαλώς κανείς δε μπορεί και εδώ να προδικάσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου: Μπορεί και να αθωώσει τους κατηγορούμενους. Ωστόσο αποδεικνύεται πλέον περίτρανα πως το περιβόητο «σκάνδαλο του Βατοπεδίου» όχι απλά ήταν υπαρκτό, αλλά και ικανό να οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου έναν ηγούμενο και τον…αναπληρωτή του! Και,  μάλιστα, να γίνεται λόγος για το ότι «οι ενέργειες των  κατηγορουμένων έθιξαν σοβαρά τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου»! Με την απορία, ασφαλώς, να παραμένει εάν η τότε κυβέρνηση Καραμανλή πολιτικά γνώριζε ή όχι για την πολύκροτη αυτή υπόθεση. Εάν όχι, τότε ήταν απλώς ανίκανη να προστατεύσει τα συμφέροντα του δημοσίου. Εάν ναι, τότε ήταν συνένοχη.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όσο περνά ο καιρός, τόσο διαψεύδονται εκείνοι που, μετά μανίας, επιχειρούσαν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο στο Βατοπέδι. Και, μεταξύ αυτών, για να μην ξεχνιόμαστε, και μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός, ο μοναδικός ίσως από όλους ο οποίος έκανε κυριολεκτικά τα πάντα ώστε να «αλλάξει» και την πεποίθηση της κοινής γνώμης. Σταθμός που σήμερα είναι πολέμιος των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας