Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Time για Καμίνη: «Μια νηφάλια φωνή στον κόσμο των άκρων»

Άρθρο για το δήμαρχο Αθηναίων φιλοξενεί το περιοδικό Time, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε έξω από την ΚΕΔΕ, περιγράφοντάς τον ως «μία νηφάλια φωνή στον κόσμο των άκρων.»
Η νίκη του Γιώργου Καμίνη στις δημοτικές εκλογές αποτέλεσε έκπληξη για όλους, αναφέρει ο αρθρογράφος, αλλά συνέπεσε και με την άνοδο της Χρυσής Αυγής, καθώς ήταν οι πρώτοι φορά που το κόμμα μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο.
«Εντός ενός πολιτικού κλίματος που στερείται συναίνεσης, ο δήμαρχος Αθηναίων έχει βρεθεί αρκετές φορές ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά», γράφει το Time.

Με τη στάση του έχει προκαλέσει την οργή της αριστεράς αλλά και της ακροδεξιάς, ενώ έχει δεχθεί φραστική και σωματική επίθεση με πρόσφατη αυτή έξω από την ΚΕΔΕ, αμέσως μετά τη συνεδρίασή της, με αφορμή το καθεστώς της κινητικότητας.
«Για μένα, το γεγονός ότι και τα δύο άκρα ουρλιάζουν σε μένα είναι η απόδειξη ότι κάνω κάτι σωστό», δηλώνει από την πλευρά του ο δήμαρχος.
Από τα πρώτα κιόλας χρόνια στο δήμο ο κ. Καμίνης πέτυχε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, χωρίς να θυσιάζει τις κοινωνικές υπηρεσίες, η αναγκαιότητα των οποίων είναι ιδιαίτερα έντονη τον τελευταίο καιρό. «Κόβουμε από αλλού» αναφέρει ο δήμαρχος για να τις διασφαλίσει.
Ο κ. Καμίνης έχει μειώσει το προσωπικό στο δήμο στους 8.700, από 12.000 που ήταν πριν από δυο χρόνια. «Έχει κανείς παρατηρήσει καμία διαφορά;» αναφέρει το άρθρο.
Η μεγαλύτερη πρόκληση του δημάρχου, όπως γράφει το περιοδικό, είναι να αναβαθμίσει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και να δώσει ζωή σε γειτονιές, όπως ο Κεραμεικός και το Μεταξουργείο.
Παρά τα νομικά και γραφειοκρατικά εμπόδια, ο κ. Καμίνης προσπαθεί να περάσει ένα σχέδιο αστικής ανανέωσης με προϋπολογισμό περίπου 80 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται κυρίως μέσω χαμηλότοκων δανείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας