Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΣΕΕΝ: να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στις ανασκαφές

Να πληρωθούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές στο Ορυχείο Αμυνταίου. ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΔΕΗ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ  ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

Συνάδελφοι,

Άλλη επιλογή δεν έχουμε, πρέπει να πάρουμε απόφαση τώρα. Όταν έχουμε καθυστέρηση πληρωμών σταματάμε τη δουλειά μέχρι να πληρωθούν τα μεροκάματα μας. Προχωράμε σε επίσχεση εργασίας.
Η εργοδοσία είναι υποχρεωμένη να καταβάλει μεροκάματα υπερημερίας τις μέρες που απέχουμε από την δουλειά γιατί δεν μας εξοφλούν τα δεδουλευμένα.

Συνάδελφοι,
Εργοδοσία και ΔΕΗ αποθρασυμένοι από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης , της Ε.Ε και της τρόικας που τσάκισαν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα με την κατάργηση των ΣΣΕ και τα αντιλαϊκά μέτρα, εχουν δημιουργήσει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα .(Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το γεγονός ότι θέλουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους στ οκτάμηνα στη ΔΕΗ με 586ευρώ μικτά και 511 για τους κάτω των 25 ετών).  Πλάτες τους κάνει η εργοδοτική ΓΣΕΕ και οι ομοσπονδίες με εργοδοτικές και κυβερνητικές πλειοψηφίες που υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις στα μέτρα των κυβερνητικών πολιτικών, των επιταγών και εντολών της εργοδοσίας και του κεφαλαίου. Πριν την λήξη της σύμβασης της Ομοσπονδίας οικοδόμων με τη μετενέργεια το μεροκάματο στις ανασκαφές κυμαίνονταν περίπου απο 50 μέχρι 70 ευρώ  μικτά ανάλογα την ειδικότητα.

Άλλο δρόμο δεν έχουμε , οργανωνόμαστε τώρα στο Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ).
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !! Ταξικά σωματεία , οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ υψώνουμε τείχος αλλυλεγγύης, βάζουμε τέλος στις καθυστερήσεις πληρωμής των μισθών μας , στην απλήρωτη δουλειά. Διεκδικούμε μισθούς που να ανταποκρίνονται στο κόστος ζωής. Απαιτούμε δουλειά με αξιοπρέπεια.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !! αποφασίζουμε οργάνωση του αγώνα με αποφάσεις που παίρνουμε μέσα από τη συνέλευση του χώρου μας, παίρνουμε τη ζωή μας , τη ζωή των παιδιών μας στα χέρια μας, δεν την αφήνουμε στην ελεημοσύνη των εργολάβων και της ΔΕΗ.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
ΤΑΞΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας