Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Η πόλη αλλιώς

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
«Φαντάσου την πόλη» είναι ο τίτλος της συνολικής δράσης που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο από μια ομάδα ανθρώπων που θέλουν να μας βάλουν σε σκέψεις για το πως αντιλαμβανόμαστε το δημόσιο χώρο, την πόλη στην οποία ζούμε, αναπνέουμε και κινούμαστε.
Αλήθεια, εκτός από θάλασσα (που είναι η μόνιμη επωδός όλων μας το καλοκαίρι), τι θα θέλαμε να βελτιώσουμε στην πόλη μας; Εχουμε σκεφτεί ποτέ πώς με μικρές κινήσεις ή αλλαγές συνηθειών θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε θετικά στην εικόνα και στην ποιότητα ζωής μέσα στο δομημένο περιβάλλον που ζούμε;

Περπατώντας καθημερινά στους δρόμους της πόλης, προσπερνάμε ή κοιτάζουμε αδιάφορα αυτό που τελικά περιβάλλει την καθημερινότητά μας. Συνηθίζουμε σταδιακά στο γκρίζο, στο βρώμικο, στο ανεκμετάλλευτο και δε βλέπουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν πέρα από αυτό. Επιλέγουμε μια συγκεκριμένη απεικόνιση της πραγματικότητας και αδιαφορούμε για το δημόσιο χώρο, αφού το σπίτι –ο ιδιωτικός μας χώρος- εξακολουθεί να είναι το «οχυρό» και όχι το «καταφύγιό μας».
Ιδιαίτερα τώρα, όμως, κι ας φαντάζει αυτό ουτοπικό ή άκαιρο, έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ να κάνουμε καλύτερο το χώρο που μας περιβάλλει και μας δίνει ανάσα, ξανασυζητώντας τρόπους που μπορούν να κάνουν τη ζωή όλων μας καλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας